tiistai 15. syyskuuta 2015

Rengastettu

siis Torstenin kaviot... ;)


Kengitys on ollut aika suurena puheenaiheena täällä kotona, ilman toimivia jalkoja kun ei ole hevosta. Ja vain täysin toimivalla hevosella voi lähteä valmennukseen saatika kilpailuihin. Eilen Torsten sai etusiin rengaskengät, tukemaan kantoja ja helpottamaan liikkumista. Kannat ovat jo tasaantuneet melko hyvin, onneksi Torstenilla kasvaa kaviot nopeasti ja kavioaines on kestävää. 
Kenkien koeajo sujui hyvin ja Torsten liikkui ihan mallikkaasti ohjasajossa. Mentiin vähän puomejakin ;) Ja tehtiin yllättävän hyviä pohkeenväistöjä, myös ravissa. Videolla näkyy niistä yksi esimerkki - tai siis mitä mun leveän takapuolen takaa nyt näkee. Ei paljon mitään :D 



Torstenin ja sen tarhakaverin arki on lähtenyt sujumaan ilmeisen hyvin. En olisi voinut parempaa ystävää Torstenille toivoa :) Tässä tallinvaihdon aikana olen huomannut olevani aivan takki tyhjänä täällä blogin puolella. Kaikki aika on mennyt hysteerisen hevosenomistajan roolissa :D Silloin bloggaajien syyspicnicillä sen vasta oikeastaan tajusin, siis että olen hysteerinen ponitäti, kun ryhdyin omassa esittelyssäni selittämään, miten jännitän hevoseni muuttoa ja mitä kaikkea voi tapahtua. Että sillä tavalla :D Nämä ensimmäiset viikot olen viettänyt enemmän aikaa tallilla kuin laki sallii, tosin lauantaina pääsin tuulettumaan ihan supermakeisiin kotipippaloihin, missä lilluttiin ulkoporealtaassa yön pikkutunneille asti ja seuraavana päivänä kärsittiin olosta hengaten neljä tuntia Torstenin tarhan vieressä. Näiden kahden viikon aikana omalle ulkoiselle habitukselle ei myöskään ole uhrattu sitten ainuttakaan minuuttia - nyt olisi varmaan korkea aika laittaa kosteusvoidetta naamaan, harjata hiukset ja tilata ripsihuolto asap :D Ihan vain sen takia, että perjantaina ajattelin viettäväni tallilla sellaisen normaalin, lyhyen kaavan mukaisen pus ja hei-hetken ja sitten siirtyä ihmisten ilmoille kaupunkiin. Koska joo, okei, ehkä mä en halua olla hysteerinen ponitäti. Ja ehkä elämässä voi olla muutakin sisältöä kuin hevoset. 

En niin suostu samaan kuvaan ton kanssa ennenkuin se on tilannut itselleen kampaajan!

Että sellaista, nyt kirjoitettuani ponini kuulumiset, ajattelin suunnata tallille oikein pitkän kaavan mukaan. Aurinkoa viikkoosi! ;)

16 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla, että kavio-ongelman kanssa näkyy jo vihreää valoa. :) Ja hih, hysteerinen ponitäti -titteli ei kyllä sovi sulle, joten ehkä on ihan hyvä käydä hieman tuulettumassa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Ira, kyllä tää tästä hyväksi vielä muuttuu! Ja haha, mun mielestä mä oon ottanut tän roolin haltuun ihan mallikkaasti, vaikka en sellainen haluaisikaan olla :'D

      Poista
  2. WAU! Torsten on niiiin hieno (tähän se sydämenkuvat silmissä -hymiö)! Toivottavasti nyt alkaisi jalkaongelmat helpottamaan, ne on tosi viheliäisiä.

    Ja haha - itsekin olen ollut hevosten parissa taas lähiaikoina vähän turhan paljon kun otsikosta tiesin heti Torstenin saaneen rengaskengät :D piti hetki miettiä että miks ihmeessä tarkensit et just Torstenin kaviot kun eihän sulla nyt sellasia oo! Sit välähti. Ehkä tää nyt todistaa sen että munki pitäisi mennä vähän tuulettumaan viikonloppuna... tai sit osallistun pe iltana valkkaan, meen kotiin ja saunaan ja lähden la-aamuna pirteänä maastolenkille syysmetsään kavereiden kanssa. Joo, niin mä teen! Ehkä sit ens viikolla :)

    Aurinkoa myös sinun viikkoosi, kiitos kun jaksat meitä blogillasi piristää vaikka asiat eivät olisikaan prikulleen jees :) ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Onneksi jotenkin tuntuu että suurimmat ongelmat on takanapäin, vaikka tietysti kannoissa on vielä eroa eikä tulehdus ole varmaan poistunut vielä mihinkään.

      Sun kommentti sai kyllä niin leveän hymyn huulille, soulmate! :D

      terkuin, puoli tuntia sitten tallilta kotiin tullut :D (no en mä kyllä ihan tän postauksen kirjoittamisen jälkeen sinne lähtenyt, mutta silti :D Voi olla että tällä tahdilla olen vähän pidempään rengastamattomana... :D) Ihanaa viikkoa sinulle, lauantaiaamun maasto kuulostaa enemmän kuin hyvältä!

      Poista
  3. Hieno Torsten, kevyen näköistä menoa, teillä molemmilla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, ohjasajossa saa kyllä itsekin liikuntaa :D Etenkin laukassa! :D

      Poista
  4. Woow, tosi kivan ja helpon näköstä tuo teidän tekeminen! Ja varmasti kivaa vaihtelua sekä pollelle että sen hysteeriselle omistajalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Torsten on taitava poika :) Paljon taitavampi puomeilla kuin minä :DD

      Poista
  5. Olisiko mahdollista saada enemmän ohjasajo juttuja ja videoita? Yleensä kun ihmiset puhuu ohjasajosta on kyse kahdella ohjalla juoksuttamisesta ympyrällä, mutta tehän teitte kaikkia temppuja wieniläisen ratsastuskoulun tyyliin! Oli helpon näköistä, näyttää ettet tehnyt mitään ja tuli niin hienot väistöt ja taivutukset. Sulla ei ollut raippaa, millä te kommunikoitte ohjasajossa? Mutta siis jätän toiveen, tätä lisää ja ehkä joku perehdyttävä ohjasajo postaus for dummies olisi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos ihanasta kommentistasi :D Ihan melkein mentiin kuin wieniläisessä koulussa ;)

      Mutta joo, perustyön minäkin teen ympyrällä. Siirtymiset askellajista toiseen ja niiden sisällä, taivuttelut, käännökset yms. Väistöjä en osaa tehdä ympyrällä, siksi ne olen tehnyt suorilla urilla - ja näin Makenkin tunneilla niitä tehtiin. Alkuun väistöt uralla, seinää vasten, ja kun hevonen sen oppi pystyy ne tekemään ilman seinien tukea. Torstenhan tekee niin pohkeenväistön, avon kuin sulkutaivutuksenkin ohjasajaen varsin mallikkaasti.

      Raippa olisi ollut hyvä olla mukana, että olisi saanut vähän avitettua takajalkoja; vaikka en varsinaisesti ratsastessa paineista hevosta, ohjasajossa haluaisin vähän enemmän tuntumaa, mitä kohti voi alkaa työskentelemään. Kun Torsten tuossa oli välillä vähän tyhjä, on vaikea tehdä yhtään mitään. Siksi mä kuulostan oravalta kun maiskuttelen koko ajan :D Torsten ei siitä raipasta ohjasajossa vaan liiemmin pidä ja mä olen niin kömpelö sen kanssa, että kun apu ei tule juuri oikeaan aikaan on raippa apuvälineenä aika turha. Ratsastaessahan pidän kyllä raippaa useimmiten mukana.

      Olen vuosia sitten kirjoitellut ajatuksia ohjasajosta, tässä postaus; http://jillanblogi.blogspot.fi/2013/04/ajatuksia-ohjasajosta.html Ajatukset eivät ole muuttuneet, enkä vieläkään ole siinä mitenkään kummoinen ajaja, mutta voisin tietysti joku päivä paremmalla videomatskulla tehdä päivitetyn version aiheesta :)

      Poista
  6. Teillä on ihanan näköiset maisemat uudella tallilla :) Ja Torsten <3 se vaan on niin hieno, pusuja komistukselle :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihana meri :)) Mä vien pusut perille! :)

      Poista
  7. Tosi hienon näköistä menoa! Olis kyllä tosi kiva nähdä lisää ohjasajopostauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt ei olekaan tullut hetkeen ohjasajettua mutta ehkä talvella taas :)

      Poista