maanantai 21. syyskuuta 2015

Hei mua viedään!

niin kuin märkää rättiä...
 
Ensin ajattelin, ett blurraan mun kasvot kaikista kuvista, kun oma look ei varsinaisesti ollut kameran kestävä. Sitten totesin, että äsh, mä haluan saunaan ja jätin loput kuvat blurraamatta.
 
Kun vaihdoin ison maneesin ja kentän muutama vuosi sitten pieneen kenttään ajattelin, että Torstenin ja minun kehitys koulutreeneissä saattaa hidastua. Niinhän ei lopulta käynyt, vaan Torsten on oppinut kantamaan itseään sellaisella tavalla, että sitähän voisi jo pikkuhiljaa sanoa kouluhevoseksi. Olin innoissani uuden tallin isoista kentistä ja maneesista, sillä treenaus olisi varmasti vielä helpompaa, kun tilaa riittäisi. Jos nyt unohdetaan kokonaan hetkeksi se, että Torstenilla oli molemmissa etusissa kavionivelentulehdus ja kaviot eri tasolla, täytyy sanoa, että ei täällä ihan ole sillai reenit kulkenut kuin ajattelin.
 
Aika monta hetkeä meni, ennen kuin tajusin miksi kentällä meno näyttää villin lännen meiningiltä ja maneesissa Torsten on kuin itse herran enkeli. No koska kentällä on tilaa ... :D Jep, joka kulmasta on baana auki ja Torstenilla tilaa rellestää! Maneesissa Torsten kuitenkin pysyy hyvin kuulolla ja leijuu kuin kouluratsastuspyhätössä konsanaan. Mutta kuka hullu nyt aina vaan maneesissa jaksaisi hillota? Ei me ainakaan. Ja olisihan se ihan asiallista, että hevonen olisi avuilla paikasta riippumatta.
 
Kuvat viime perjantain myrskytuulitreenistä.


 
Välillä harjoiteltiin kuuntelemista johtavan ohjasotteen avulla...


 
Viikonloppuna vietimme kuitenkin vapaata aidatuista alueista ja suuntasimme pitkästä aikaa maastoon. Saimme maastokaveriksi loistavan vanhemman herrahevosen, enkä olisi voinut olla ylpeämpi Torstenin lunkista käytöksestä. Reitille tuli lopulta pituutta yhdeksän kilometriä, ja vaikka suurin osa lenkistä taitettiin kävellen, oli muutamalla hiittisuoralla pakko antaa lapojen liikkua isossa ravissa ja avata selkälihaksia laukassa. Maastoilu on vaan niin parasta, en ymmärrä miten olemme onnistuneet pitämään näin pitkän tauon! Koska ratsukon molemmat osapuolet olivat lenkin jälkeen kuin hangon keksit, lähdimme myös sunnuntaina aurikoiselle ja rennolle kävelylenkille. Siis sellaiselle, missä kastuimme läpimäriksi ja Torstenin peppulihakset joutuivat aikamoiseen duuniin astetta jyrkemmissä mäissä ;)
 
Niinpä tällaisen mieltä rentouttaneen viikonlopun jälkeen olisi ollut mukava palata takaisin koulutöiden pariin - jos Torsten ei olisi eilen jättänyt oej kenkää sinne umpimetsään :) No, voidaan me muutama päivä vielä huilata.
 
Huilata kuten blogimaailma. Tästä aiheesta on jo useampi bloggaaja kirjoitellut. Onko aika ajamassa blogien ohi, tuleeko niiden tilalle jotain muuta? Miksi kommenttikentät ovat hiljentyneet? Sen enempää asiaa miettimättä, olen huomioinut ihan saman. Ja silti en usko, että bloggausbuumi olisi poistunut keskuudestamme. Nyt vain on niin paljon asioita, mitkä ihmisiä huolettaa, että aikaa käytetään ehkä eri tavalla. Seurataan uutisia, ei blogeja. Ja niin sen kuuluukin mennä. Eletään omaa elämää ja sitten kun tekee mieli hengähtää, otetaan pieni irtiotto omasta arjesta lukemalla jonkun muun arkea. Sitä presis samaa arkea, mikä on vain kerrottu eri tavalla - omalla tavalla. 

38 kommenttia:

 1. Mahtavan näköinen Torsten! Voima huokuu kuvista.
  Blogien kommenttien puute on merkillinen ilmiö. Onko "nimibloggaajista" tullut liian suuria vaivautuakseen kommentoimaan muille? Luulen että tästä blogien alakulosta voidaan syyttää blogiportaaleja. Mikään ei ole eriarvoistanut blogeja ja bloggaajia yhtä tehokkaasti kuin portaalit joilla joitakin on nostettu ylös alentamalla muita. Sama meno jatkuu vaikka yksi portaali on jo lopettanut. Mites itse, oletko liittymässä johonkin portaaliin, vai minkälaiset suunnitelmat sinulla on blogisi suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten kiittää :) (tosin ratsastaja toivoisi saman "näyttävyyden" olevan mahdollista myös silloin, kun hevonen olisi ratsastajan avuilla ;))

   Niin, kommenttien vähentymiseen on varmasti monta eri syytä. "Nimibloggaajista" en osaa sanoa... Jotenkin tuntuisi hassulta, että joku oikeasti nostaisi itsensä muiden yläpuolelle blogin suosion johdosta. No, mene ja tiedä. Ja tietysti, eihän kaikki bloggaajat ole ylimpiä ystäviä keskenään, eikä tarvitsekaan.

   Blogiportaaleja minäkin olen miettinyt. BT oli omasta mielestäni loistava, tietysti ;) Ehkä alkuun blogiportaalien kesken oli sellaista valtataistelua, mutta sitten se omasta mielestäni jäi. Erilaiset bloggaajatapahtumat puolestaan on aika kivasti yhdistänyt kaikenlaisia blogeja, vaikka kaupallisissa tapaamisissa ymmärrän, että sellaisiin pyritään ottamaan mahdollisimman paljon kauppiaalle hyödyllisiä blogeja mukaan.

   Siinä mielessä siis ymmärrän myös, miksi portaaleihin on valittu niitä blogeja, missä on lukijavolyymia. Yli tuhannen lukijan blogeja on tietysti aika vähän, hevosblogit on aika lasten kengissä verrattuna esimerkiksi lifestyle-blogeihin. Siinä maailmassa se, että kuulutko portaaliin vai et, ei kerro vielä blogistasi mitään. Osa haluaa pitää blogin itsenäisenä, ja silti he ovat todella suosittuja. Hevosblogeissa tätä ilmiötä ei ole varsinaisesti tullut vastaan ennen kuin nyt, kun BT kaatui. Jotenkin myös BTn kaatuminen vaikuttaa omasta mielestäni tähän taantumaan, ehkä.

   Oma blogi ei näillä näkymin ole siirtymässä mihinkään portaaliin. Ajattelin olla ihan itse itseni herra ja katsoa, mihin suuntaan tämä tästä lähtee :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Ja ihana Torsten :-)

  VastaaPoista
 3. Osa saattaa vaikka seuratakin blogien sijaan uutisia, mutta minä ainaki seuraan blogeja yhtä aktiivisesti kuin ennenkin - en vain kommentoi kovin aktiivisesti. Paitsi että sun blogiin on tullut itseasiassa heiteltyä kommentteja viimeaikoina useamminki :D Mutta en kyllä usko minäkään että ihmiset eivät enää seuraisi blogeja. Uskon ennemminkin että ihmisistä on tullut laiskoja kommentoimaan, kun nettiä käytetään kännykällä ja blogeissa vieraillaan kun aikaa on vain postauksen lukemisen mittainen hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sä olet kyllä kommentoinut ihanan usein, kiitos sinulle siitä :)

   Mä mietin myös tuota, että padeilla ja puhelimilla ei ehkä tule kommentoitua niin paljon. Itse kommentoin puhelimella paljonkin, tosin oman blogin kommentteihin vastaamiset jätä yleensä suosiolla sitten läppärille, kun aina niissä tulee sekoiltua jotain :D Mutta toisaalta, onhan pädit ja puhelimet olleet käytössä jo vaikka kuinka kauan, joten en usko että hiljaisempi hetki johtuu pelkästään siitä. Ja vielä kesällä, kun minulla oli tykkäysnappi käytössä, oli jokaisessa postauksesta 60-100 tykkäystä; niitähän ei voi painaa luurilla tai pädillä... Mutta ehkä tämä bloggaajien ja yleisesti blogien taantuma lähtee taas hiljalleen nousuun! :D

   Poista
 4. Ihania kuvia! Torsten on tosi voimakkaan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimaa siinä riittikin kun se mua kentällä kuskasi :D

   Poista
 5. Täällä seuraillaan reilusti yli 20 erillaista blogia aktiivisesti mutta kylläkin bloglovinin kautta joten ei tule edes kommentteja luettua samallatavalla kuin ennen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai blogloving ei näytä kommentteja? Mä en käytä sitä, joten en tiedä :D itse seuraan blogeja ihan bloggerin lukulistan kautta :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia! :) Maastoilu on pop <3 Tuota kommenttien hiljaisuutta olen itsekin ihmetellyt monessa blogissa, mutta näin se taitaa olla että muut asiat huolettavat sen verran paljon.
  Itsekin lueskelen usein silloin kun on hetki aikaa, ja sitten se hetki voikin päättyä yllättäen niin että lukeminen ja/tai kommentointi jää kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastoilu on niiiiin jees :))

   On muuten ihan totta, että usein blogit tulee luettua "kiireessä", kuten nyt välitunnilla. On hyvin todennäköistä etten saa kaikkia kommentteja lähetettyä mitä jo ed välkällä yritin :D

   Poista
 7. Täytyy kyllä henkilökohtaisesti todeta, että kommentoin nykyään todella harvojen blogeja ja harvemmin näitä "tunnetumpien bloggaajien" blogeja. Syy: Ei oikeesti oo kivaa kun ensin kirjoittaa kilometrin mittaisen viestin jossa kehuu postausta, kommentoi postauksen aihetta, saattaa jopa kysyä neuvoa tai mielipidettä, ja lopputulema on se että bloggaajalta ei saa mitään vastausta kommenttiinsa! Näin on käynyt siis itselläni useamman tällaisen ns. "massablogin" kohdalla, että itse näen vaivaa että kirjoitan kivan kommentin ja sitten ei edes viitsitä vaivautua kommentoimaan mitään takaisin... Näiden kohdalla olen siis tehnyt melkeinpä periaatepäätöksen, etten kommentoi. Ymmärrän, että on kiirettä yms. mutta kyllä jos odottaa että lukijat kommentoivat postauksia olisi ihan ystävällistä vastata edes kiitos kivasta kommentista tmv. takaisin. Sulle on aina kiva kirjoittaa kommentteja kun saa - aina - ystävällisen vastauksen takaisin :) Kivaa syksynjatkoa teille Torstenin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten ihan samaa mieltä! En kommentoi ainakaan kolmeen isoon blogiin enää yksinkertaisesti sen takia, ettei kommentteihin vastata. Miksi siis vaivautua itsekään? Että hyvä pointti, en itse muistanutkaan... Ja täytyy myöntää, että olen mä muutenkin melko huono kommentoimaan muiden blogeissa, muutama kommentti tulee jätettyä
   viikossa.

   Kivaa syksyä myös teille! :)

   Poista
 8. Sun blogissa on vilkasta kommentointia koska sä vastaat kommentteihin aina kivasti. Ikinä ei tule paha olo kun sun kommentikenttää lukee koska vastaat kivasti niihinkin kommentteihin jotka on ehkä vähän teräviä ja piikkisiä. Moni bloggaaja voi lakata ihmettelemästä kommenttien vähyyttä kun miettii miten inhottavasti vastaa kommentteihin, tuntuu että vain "Olet ihanin ja parhain" kommentit saa ivattoman vastauksen, sillä niihin vastataan, " Niin olenkin."
  Samoin en jaksa kommentoida sääli ja kommentinkeruu postauksiin, bloggaajat voi kirjoittaa /opetella kirjoittamaan niin ettei tarvitse esittää typeriä "kuis sul menee" kommentteja postauksen lopuun, varsinkin kun niihin kommentteihin ei käydä kuitenkaan vastaamassa mitään mistä selviää onko bloggaaja edes lukenut kommenttiani. Nykyään blogeissa on liikaa kaikenmaailman yhteistyöpostauksia, en lue kymmeniä postauksia hööksiltä, voin käyttää aikani paremmin joten en niihin myöskään kommentoi. Jos kaipaan tietoa Back on trackin toiminnasta menen valmistajan sivuille, en lue mainospostauksia, sillä en usko niiden paikkaansapitävyyteen. Myös erilaiset portaalien pakkopostaukset skippaan, sellaisesta harvoin helmiä löytää.
  Sitten sana kuvista; Torsten on hyvän näköinen, olet saanut pidettyä sen hyvässä kunnossa vaikka teillä on ollut rajoitettua liikuntaa, kuvia katsellessa mistään ei voisi arvata että olisi jotain liikkumista häiritsevää vaivaa. Mukavaa syksyn jatkoa ja Keep up the good work, blogisi on kahvitaukojeni virkistys, sillä en juo kahvia jossa kofeiinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan mietteesi täysin. Mutta kääks, kun tännekin on taas kohta puoliin tulossa juttua varusteista ja hevostarvikkeista niin tiedänpähän ettei ne ketään oikeasti kiinnosta :D Tottahan se on, että niistä varusteista mitä itseä just nyt kiinnostaa, laittaa googlen laulamaan ja lukee ensimmäiseksi valmistajan tiedot, sitten kysyy ehkä tallikavereilta ja viimeisenä tulevat blogien "arvostelut". Maksetut arviot on aina mitä on, sen tietää kaikki - toivon kuitenkin, että kaikki tuotepostaukset mitä itse olen tänne kirjoittanut, on ollut avuksi. Minähän en suostu kirjoittamaan hyvää mistään mikä ei ole hyvää. Harvinaisen simppeli kaava, tosin niinhän kaikki bloggaajat väittää ;)

   Ja Torsten, se on kyllä yllättävän hyvännäköinen vaikka tekeekin töitä vähemmän. Nyt kaksi vapaata takana pirun irtokengän takia... En uskalla ratsastaa sillä ilman kenkää, kun tietysti se puuttuu juuri siitä matalakantaisesta oejalasta. Normistihan irtokengät ei ole treenejä haitanneet mutta nyt en ota riskiä. Eikä näyttänyt ponia häiritsevän että käytiin vain iltakävelyllä syömässä vihreää ;)

   Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle! :)

   Poista
 9. Sinun blogisi on kyllä hevosblogien parhaimmistoa, että täällä tuskin tulee mitään kommenttikatoa. Muutenkin vastaat aina kommentteihin, mikä varmasti tuo kommentoijia näppäimistön ääreen. Kuten yksi jo tuolla aiemmin mainitsi, niin minä en kommentoi oikeastaan enää mihinkään suosittuun blogiin, sillä kommentit katoavat kymmenien muiden joukkoon ja ovat (ilmeisesti) kirjoittajalle arvottomia, kun ei (kunnollista) vastausta tule. Sinun blogisi on kuitenkin eri asia, mutta pääasiassa kommentoin kuitenkin pienempiin blogeihin, missä varmasti jokainen kommentti otetaan avosylin vastaan.
  Mutta jatka samaa mallia blogin ja hevostelun suhteen, me lukijat kiitämme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kiitos! Sitä on sillä tavalla hassua ajatella, että tällaisia kommentteja tulee. Vaikka bloggerin lukijamäärät ovat moneen muuhun verrattuna vähäiset, on sivuklikkaukset kuitenkin ihan valtavia. Ja samaan aikaan olen iloinen jokaisesta kommentista, lukijasta, maininnasta ja viestistä, mitä saan, sillä vaikka tiedän että blogi on melko tunnettu näin hevospiireissä, on se silti aina se oma pieni blogi jonka innokkaimpia lukijoita ovat äiti ja kaverit :D

   Joten kiitos, että te kommentoitte :)

   Poista
 10. Ihana blogi! Itse ainakin luen suhteellisen paljon blogeja, mutta en useinkaan kommentoi mitään, sillä olen kaikin puolin hiljainen tyyppi jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän se oma persoonakin vaikuttaa kommentointiin - kommentoiko ylipäätänsä, tai tekeekö sen anonyymisti jolloin mahdollisesti saattaa olla että viestit ovat hieman kettuilevia (mun ratsastus ja hevosenpito on varmaan niin lapsellista että tänne ei niitä "ilkeitä anoja" ole eksynyt juuri ollenkaan, ja siihen olen tietysti ihan tyytyväinen :D) vai kommentoiko ihan vaan omalla nimimerkillä. Olen myös huomannut, että hieman suurempien blogien bloggaajat kommentoivat todella vähän ja ehkä hieman erikoisella tyylillä toisilleen, riippuen aina vähän mitä kukakin ajaa takaa. Tämän kommentin jälkeen en varmaan saa enää yhtä ainoaa kommenttia bloggareilta, mutta kirjoitinpa nyt kuitenkin oman mielipiteeni :D

   Poista
 11. Jilla, tämä sinun blogi on kyllä aivan ihana. Siitä huokuu rakkaus hevosiin, etenkin tietysti Intoon ja Torsteniin. Se on oikeastaan parasta tässä blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos :) I & T ovat kyllä kaiken hehkutuksen ansainneet :)

   Poista
 12. Kyllä blogimaailmassa on nyt jokin hiljaisempi kausi menossa.
  Itse luen säännöllisesti muutamia blogeja mutta en läheskään joka kerta jätä kommenttia. Vain siksi, että minulla ei ole välttämättä mitään lisättävää tekstiin tai kaikki on jo sanottu edeltäneissä kommenteissa.

  Se kyllä ärsyttää, jos kaikki postaukset ovat yhteistyökumppaneiden mainostusta. Vähän kinkkinen tilanne, bloggaaja käsittääkseni saa tuotenäytteitä ja muuta kivaa, mutta toisaalta lukijana on tylsää lukea tuoteselostusta niistä kun ainakaan kritiikkiä ei taida yksikään bloggaaja uskaltaa antaa. Olisi kieltämättä välillä virkistävää lukea: 'ihan oli kökkö ja kämäinen tuote, en suosittele'.

  Kaikkea kivaa, blogisi on hauska, iloinen ja positiivinen. Ja nuo kuvat... kiitos kuvaajalle. Hän on velho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täälläkin! Joskus on vaikea kirjoittaa kommenttia, kun tuntuu että vain toistaisi sitä samaa, mitä bloggaaja on juuri tekstissään kirjoittanut. Pitäisi olla joku sellainen suosittelen-nappi :)

   Juu, kyllä nyt on tullut selväksi että tuleva postaus heppatarvikeliikkeestä ei ole mikään hitti :D Toisaalta olen sitä mieltä, että kotimaista kannattaa mainostaa ;) Mutta kuten sanoin, kaikkihan me tiedämme miltä maksetut mainokset kuulostaa, ei niillä ole mitään tekemistä oikean käyttäjäarvion kanssa, ehkä. Mäkin haluaisin lukea joskus arvostelun, että tuote oli ihan p*ska :D

   Mutta kiitos, kiitos kommentista. Meillähän nyt on niin helppoa omalla tavallaan kun facen kautta tulee tykkäiltyä ja kommentoitua juttuja reaaliajassa.

   Poista
 13. Tämä on yksi niistä muutamasta blogista jota seuraan. Joskus jopa teille kommentoin ja kun mietin miksi, niin tämä blogi on se johon kommentoinnin kynnys on pieni, juurikin tuon ystävällisen vastaanoton takia. Teille on mukava
  joku sananen laittaakin :) kiitos siitä.

  Torsten näyttää hyvältä :) hauskaa että sillä on virtaa vähän kiikutella :D taitaa olla ikuinen lapsi tai muuten hetkittäin ilkikurinen persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, tällaisia kommentteja on aina yhtä mukavaa saada. Ja vastata :)

   Tosin Torstenista sen verran, että kun se viime viikolla ihan oikeiden työpäivien jälkeen vei mua kentällä tuohon malliin, en halua edes kuvitella miltä meininki näyttää kun kenkä on saatu takaisin jalkaan ja päästään treenien pariin - sen verran ponny kiikuttaa mua pitkin pihoja tällä hetkellä :D Torsten on tosissaan ikuinen lapsi ja ilkikurinen persoona ;)

   Poista
  2. Hei Jilla ja Torsten! Aloitan pyytämällä anteeksi - oikeasti tunsin piston omassatunnossani koska en ole kommentoinut pitkään aikaan postauksianne vaikka ahkerasti blogianne luenkin. Aitous, ystävällisyys ja rehellisyys ovat ehdottomasti Jilla vahvuuksiasi, jotka paistavat läpi kirjoituksissasi. :-) Nyt kommentoin tähän perään sillä vähän samanlainen fiilis tuli eilen tunnilla. Yksinkertainen - joka ei ole sama asia kuin helppo - puomiharjoitus sai suosikkitammani innostumaan niin, että olisi voinut ajatella edessä olevan isompiakin esteitä... ;-) Kiikutteluksi asti ei mennyt mutta tamma oli vaan niin aidosti iloinen ja tykkäsi tehtävästä että kaasua löytyi. Ihana, ihana hevonen! Hymy huulillani edelleen :-)

   Minulle joidenkin blogien kommentointi tökkää siihen ettei minulla ole google-tiliä tms. Ymmärrän kyllä hyvin etteivät kaikki bloggaajat nimettömiä kirjoituksia halua ainakaan heti hyväksyä mutta kun kommentin voi halutessaan jättää julkaisematta niin... Olen samaa mieltä myös siinä että on kivaa saada edes lyhyt vastaus annettuun kommenttiin. Parhaimmillaan näistä kommenteista voi rakentua hyviä "keskusteluja" bloggaagan ja lukijoiden välille. Joskus on liian kiire. Ja joskus käy ehkä niin kuin minulle kävi kun luin postauksesi Intosta - en yksinkertaisesti löytänyt oikeita sanoja. Eikä kirjoittaminen olisi niiden kyyneleiden vuoksikaan onnistunut. Huokaus. Onneksi Into kulkee aina mukananne.

   Pitkä ja hieman sekava kommentti mutta summa summarum: kiitos Jilla ja Torsten - mahtava blogi, innokkaana odotan uusia postauksianne! Maarit L. PS. Sanoisin että Torstenin kiikuttelu on positiivinen ongelma! :-)

   Poista
  3. Ei sitä ettei kommentoi tarvitse todellakaan pahoitella :D Kiitos kuitenkin kun kommentoit niin usein :)

   Ihanalta kuulostaa teidän tunti, se on niin makee fiilis kun tuntee miten hevonen oikeasti liikkuu itse eteen ja tykkää siitä! Torstenkin sai mennä tänään puomikasan loppuraveissa (kun saatiin tänään kenkä takaisin kiinni, jee!), ja vitsi millä loikalla se siitä pomppas, kuin olisi ollut isompikin este alla ;)

   Ajatuksesi kommentoinnista osuu kyllä yksiin omien ajatusteni kanssa. Aina ei vain ole sanoja, tai ehkä mitään lisättävääkään. Ja aina on muka niin kiire, että ei kerkeä samana päivänä edes vastata kommentteihin ;)

   Kivaa syksyn alkua sinulle Maarit! :)

   Poista
 14. Äääääk!!! Jos munki suosikkilistan bloggaajat (kyllä, sääki oot siinä listassa! :D) lopettas niin oisin kyllä hukassa!! Joutusin keksiin hulluna uutta tekemistä millä täyttää jopa useammat tunnit, mitä saatan käyttää postauksien lukemiseen.

  Ite en välttiin aina kommentoi just siks ku aattelen, eipä munkaan ajatukset nyt niin mahtavia ole, että kehtais alkaa jonku kommenttiletkaa täyttään :D
  No, nyt jaoin taas ajatukseni, voishan sen ihan ottaa toki tavaksi että heittäs jonku kivan ajatuksen ilmoille jos postaus semmosia on herättäny :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana kuulla, kiitos :D Ja onhan se totta, että olisi tosi tylsää jos blogit lopettaisivat, sillä onhan se kivaa ajanvietettä ja esimerkiksi minulle, jonka kaveripiiri koostuu pitkälti ei hevosia harrastavista ihmisistä, on mukava vaihtaa mielipiteitä kaikkeen hevosiin liittyvästä näin blogin kautta.

   Mä mietin muuten myös välillä, etten kehtaa kommentoida kun ajatukset ei aina ole ehkä ihan kaikista kirkkaimpia ;))

   Poista
 15. Mä kyllä huomaan kännykällä lukemisen vaikuttavan omaan kommentoimiseeni. Toistanko nyt itseäni vai oonko sulle jo tästä kertaalleen valittanut? xD Mutta siis, ainakin iPhonella bloggerin kommenttikenttä bugittaa aika paljon. Ja luen 99% blogeista työmatkan aikaa bussissa istuessani. Mutta mutta ylläri - mä sitten kompensoin tätä puutetta käymällä vähintään kerran viikossa kommentoimassa kaikki kivat blogit ja postaukset läpi. Enkös olekin ihana? :D

  Oman blogin lukijamäärä on kasvanut huimasti viimeisen puolen vuoden aikana mutta kommentteja ei kuitenkaan tule niinkään montaa enemmän. Välillä mietityttää lukeeko ta kiinnostaako ketään, mutta kuitenkin tilastot kertovat toista. Ja loppujen lopuksi mitä väliä sillä on. Toki kommentteja on aina kiva saada ja vastaan jokaiseen! Negoja en ole vissiin ikinä tähän nykyiseen blogiin saanut (wtf??) mutta niihinkin osaan kyllä vastata asiallisesti ja humoristisesti jos joskus tarve tulee.

  Niin ja pitihän mun vielä sanoa kuinka hyvältä te näytätte. Varsinkin kaksi vikaa kuvaa, Torsten näyttää tosi ryhdikkäältä ja kantaa itsensä hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nöyrin anteeksipyyntö että näihin viimeisiin kommentteihin oli tällainen kevyt viiden päivän vastausaika... Apua!

   Et ole mun mielestä aiemmin valittanut, mutta olen kyllä ihan samaa mieltä :D Tosin nyt kun omasta koneesta kaatui Chrome ja joudun käyttämään Explorea, kone bugii jatkuvasti ja tekisi mieli heittää koko roska seinään. Vitsi että pitää olla näin käsi kaikissa teknologiajutuissa :D

   Sä olet kyllä aika pro. Mulla on ehkä viikonloppuisin vähän samanlainen tapa, että luen useita postauksia silloin ja sitten kommentoin, jos kerkeän. Niin se vaan menee :)

   Ja mitä negatiivisiin kommentteihin tulee, niin mulla on kyllä just sama tapa vastata; siis huumorilla. Tietysti toisinaan on pitänyt katsoa peiliinkin ;)

   Torsten kiittää ja kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 16. Mä luen tasan kahta blogia. Tätä sun ja yhtä itäisen Suomen kirjoittajan 😊
  Kommentointi jää usein valitettavan vähälle, sillä luen näitä pääosin puhelimesta ja tämä näpyttely tuntuu joskus raskaalta tällä välineellä.
  Silti luen kaikki päivitykset! Iso-Täti valvoo ;)

  VastaaPoista
 17. Blogitallin lopettaminen vaikutti omaan aktiivisuuteeni paljonkin. Sieltä oli helppo katsoa yhdellä vilkaisulla, onko seuraamiini blogeihin tullut päivityksiä. Nyt kun Blogitalli lopetti, en ole käynyt lukemassa blogeja kuin pari kertaa, koska en jaksa klikkailla jokaista blogia auki erikseen ja usein turhaan, jos mitään ei ole tapahtunut. Ja tottakai voisi tehdä jonkin sähköpostitilauksen, mutta en halua täyttää sähköpostiakaan blogiviesteillä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen myös miettinyt juuri tuota BTn loppumista, että kuinka paljon se on vaikuttanut blogien lukemiseen. Omaan lukemiseeni se on vaikuttanut melko paljonkin. Nykyään luen sitten ihan vaan Bloggerin listan kautta.

   Poista