sunnuntai 26. lokakuuta 2014

HIHS 2014

lauantaipäivän viihdettä

Vuoden suurin hevostapahtuma on jälleen ollut ilonamme, aina torstaista tähän sunnuntai-iltaan. Horse Show viettää tänä vuonna 30 vuotisjuhlaa, ja viime vuosina Hartwall-areenalla järjestetty tapahtuma on siirretty Helsingin vanhaan jäähalliin - meillä katsojilla on siis ollut paljon, mitä odottaa. 

Lauantain päivänäytös on ollut useampana vuonna sisällöltään eniten puoleensa vetävä, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta. Ajoissa ostetut liput takasivat eturivin paikat, joista olisi saattanut saada ihan kivoja kuvia, mikäli kameraan olisi muistanut laittaa muistikortin sisälle ... ;) No, joka tapauksessa innolla odotettiin alkavaksi kouluratsastusta, jota olikin luvassa edellisvuosia enemmän. Lähi Tapiolan Small Tourin finaali ei kuitenkaan varsinaisesti sykähdyttänyt kouluratsastajan sydäntä, viisi finalistia oli äkkiä katsottu ja muutama ratsukko saatiin seuraavassa, vaativammassa GP-luokassakin nähdä, ennen kuin sydän rupesi sulamaan kauniille ratsastukselle ja hienoille hevosille. Jo viime vuonna lähtemättömän vaikutuksen tehnyt, (tanskalais)ruotsalaisen Mads Hendeliowitzin hevonen Weihenstephaner, esiintyi yleisölle jälleen yhtä elegantisti, voittaen lopulta koko luokan. 

Kunniakierros. 

Kirjaimellisesti astetta viileämmässä hallissa ei kuitenkaan päässyt sulamaan, eikä todellakaan riisumaan päällysvaatteita, mutta expo-teltan hulinassa tarkeni hyvin. Lämpölamput ja ihmismassa, joka peittosi Stockan hullut päivät mennen tullen, pitivät huolen niin lämpötilasta kuin laihan lompakon sisällön säilymisestä. Hiljaisempaan ajankohtaan suoritettu uudempi kierros kuitenkin paljasti, ettei tänäkään vuonna mukaan lähtenyt sen kummempaa tavaraa.

Näytöksen ehdoton kohokohta oli katsoa esteratsastuksen GP-luokkaa. Kyseinen näytös oli oikeastaan ainoa, mikä ylsi edellisten vuosien tasolle, ja siitäkin suurin kiitos kuuluu hienoille hevosille ja hienolle ratsastukselle, jotka toivat alkuiltaan Laatua vastapainoksi mm. Horzen muotinäytökselle. (Kyllä, ihan tosi, muotinäytös. Nähtiin aikas paljon ruudullisia sukkia ;))

Hyvin vaativa rata piti jännityksen yllä ja tunnelman katossa, kun ainoastaan 13 ratsukkoa kaiken kaikkiaan 43 lähtijästä selviytyiät uusintaan, jossa nähtiin upeaa yhteistyötä ratsastajien ja hevosten välillä. Tämän takia tänne tullaan!


Ja tietysti myös rataan tutustumisen takia, kun areena täyttyy metrejä harppovista miehistä. Popparit käteen, jalat ylös ja nauti - niin, ja tätä kohtaa ei muuten televisiossa näytetä! ;)

4 kommenttia:

 1. Mä katsoin HIHSIn telkkarista, mulla kyllä ainakin jäi mieleen hienojen ratojen ja hevosten lisäksi IHANAT miesratsastajat!! Lorenzo De Luca, Constant van Paesschen, Douglas Lindelöw ja tietty tuossa sunkin popparikuvassa saapasteleva Martin Fuchs. EXCUSE ME!!! Pitääkin itsekin lähteä ensivuonna "kisoja" katsomaan paikanpäälle...B)

  Mut ihan vakavissaan kuitenkin, tuollaisissa tapahtumissa on varmasti ihan oma tunnelmansa. Sitä on pakko itsekin joku vuosi päästä todistamaan! Oon ylpeä meistä suomalaisista että ollaan saatu edes yhdet isommat arvokisat tännekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lähteä paikan päälle katsomaan, sekä tunnelma että miehet ovat aivan eri asia siellä kuin telkkarin välityksellä ;)

   Poista
 2. Constant van Paesschen, olen rakastunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ... Tarttiskohan se jotain tallityttöjä? ;))

   Poista