lauantai 18. elokuuta 2012

Kisaraportti

Käytiin tänään Torstenin kanssa Raution tallin seurakoulukisoissa, luokkana FEI He B kenttäkilpailuohjelma poneille. Ohjelma on B-luokaksi jo aika haastava, ja hieman haastavuusastetta lisäsi opetella rata lähinnä tänään matkalla kisapaikalle ;)

Tyrkkäsin poniin tallissa ennen matkaan lähtöä Equi 2000 Triamin1 boosteri -tuubin, joka lähti Hipposportista äidin matkaan viime viikolla. Vähän lisäenergiaa ponnyyn ;) 
Oltiin paikalla hyvissä ajoin, ja alkuverkka suoritettiin pellolla. Ponilla oli kivaa, se jopa kerran pukitti laukassa, mitä ei koskaan tee! :D Siitä siirryin sitten maneesiin katsomaan vähän hienosäätöjä, ja aika mallikkaasti T kulki, joskin, maneesissa oli niin kuuma, että en tiedä miten kuollut poni olisi ollut ilman lisäenergiaa. Hyvän veryttelyn jälkeen olisin voinut siirtyä jo radalle, mutta kaikki ei taas mennytkään kuin Strömsössä, kun luokka oli myöhässä. Lopulta, 50 min arvioidusta lähtöajasta, pääsin starttaamaan radan hyvin veltolla ponilla. 
Rata oli tosi kiva ratsastaa! Poni ei venynyt keskiraveihin, mutta lisätty käynti ja keskilaukka sentään vähän erosivat normaalista, ja alun raviosuus oli oikeinkin tasapainoinen. Saatiin sekä sisään tulosta että yhdestä 10 m ravivoltista numeroksi 8!! Ihanaa, tällä elää taas pitkään :) Ja saa poni credittiä kyllä vastalaukoista, väsyneenäkin toisesta tuli 6, toinen oli vähän *iiih, pysyy pysyy* meiningillä, ja arvosteluksi 5. Molemmilla laukkavolteilla tuli haparointia ja muutama laukan ja ravin sekainen askel, niistä tuli myös sitten viitoset. Alapisteissä lennokkuus oli vain 5, muut oli kuutosta. Yhteensä 59,130%, joten voin olosuhteisiin nähden olla ihan tyytyväinen. Ja toisaalta, sama myöhästyminen ja kuumuushan oli kaikilla ratsukoilla :)



Loppuun vielä uimaretki Torstenin ikätoverin ja Pätkiksen kanssa, ja hmm, pieniä lastausongelmia ;) Lastaussilta oli epätasaisella alueella, ja kun poni käveli siihen, se keikkasi niin, että T peruutti eikä enää siitä kohdasta suostunut autoon tulemaan. Traileri siis tasaisemmalle alueelle, liinat taakse ja poni kopissa. Hohhoijaa...! 

Nyt on kyllä niin poikki olo, että saas nähdä, mitä huomisesta valmennuksesta tulee... Lupaan raportoida siitä sitten joko ennen tai jälkeen töiden :) 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti