lauantai 27. toukokuuta 2017

Torsten treenaa

Turvallisin aika laittaa omia ratsastusvideoita nettiin on varmasti lauantai-ilta, kun kaikki muut ovat terasseilla huurteiset kädessä eikä kotona koneen ääressä, eikö niin? ;) Täällä meni eilen sen verran myöhäiseksi terdeilyt että tänään on hyvä ilta ottaa chillisti ja hengailla koneella. Huomenna herätyskello soi kukonlaulun aikaan, odotettu Kyra Kn pressi Ypäjällä järjestetään ennen klinikan alkua. Liput oli myyty jo ticketmasterista loppuun mutta ovelta saa ostettua lippuja jos on liikkeellä matti myöhäisenä. (Lippuja ovella rajallinen määrä, maksu käteisellä.) 
Ja kyllä tulee tarpeeseen päästä kuulemaan ja katsomaan Kyran oppeja. Vaikka perusjumppa on tällä viikolla kulkenut ihan kivasti niin aina on parannettavaa - joskus vaan puuttuu ne oikeat työkalut lähteä muuttamaan asioita. Tai inspiraatio, tai se punainen lanka mitä seurata treenissä. Mistä lähdetään ja minne halutaan; lupaan teille mahdollisimman kattavan jutun Kyran opeista heti alkuviikosta, mikäli joku ei pääse paikan päälle :)

Niin, ja lopuksi tietysti se ratsastusvideo. Puuduttavan tylsää ja vähän alitempoistakin toisinaan, eikä ne kolmikaariset suju vieläkään sillä elastisuudella mitä haluaisin mutta kyllä ne pian on kondiksessa! Sulkuja ollaan myös jonkun verran tehty jumppamielessä, nyt kun kranio auttoi sekä ponia että minua täytyy notkeuden saavutettua tasoa - ei kovin korkea :D - yrittää ylläpitää. 
Olen myös moneen asiaan tyytyväinen ja Torstenin tahtihan on pettämätön - siitä ei tietysti ratsastaja voi ottaa credittiä mutta ei se haittaa :D On muuten ehkä aavistuksen vähentynyt kyttäilykin, kun töihin on tultu tunnin laiduntamisen jälkeen. Kesämoodi ei ole kiire minnekään on matkalla ;)


Älkää kyllästykö ja railakkaampaa lauantai-iltaa heti videon jälkeen ;D

10 kommenttia:

  1. Miellyttävää katsottavaa näin huurteinen kädessä koti sohvalla. Olet tehnyt hienoa työtä Torstenin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Videoita on hyödyllistä katsella, hienosti meette, upea Torsten. Pääsetkö Kyran klinikkaan huomenna, onnekas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! Kyran klinikka oli huikea :)

      Poista
  3. Ratsastat todella kauniisti. Nuo vastalaukkakiemurat 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itse vastalaukkaan minäkin olen tyytyväinen (etenkin kun meidän kenttä on 17-18 m leveä ;)) mutta hitsi Torstenilla on paha tapa ja mulla väärät avut siihen, kun kaarretaan vastalaukasta takaisin myötälaukkaan - pää ylös ja paketti on hajalla :D Tätä treenataan!

      Poista
  4. Perusjumppa voi tuntua välillä hieman tylsältä, tai jopa puuduttavalta, mutta sen päälle me rakennamme kaiken muun. :-) Myös eilinen Kyran silmin -klinikka osoitti että perusasioiden on oltava kunnossa jotta pääsemme ratsastuksessa etenemään. Ja perusasioihin joudumme jatkuvasti palaamaan, tasosta ja taidoista riippumatta.

    Kyran klinikan seuraaminen antoi kyllä paljon mietittävää, erityisesti omaan ratsastukseen. Nöyränä ja kiitollisena tapitin demoratsukoita, joita Kyra erikseen kiitti lopussa. Hienoa on, että saamme niin hyviä ja laadukkaita ratsukoita kerta toisensa jälkeen mukaan. Kaikki olivat lahjakkaita ja osaavia mutta silti jokainen pystyi vielä parantamaan omaa työskentelyään ratsunsa kanssa Kyran neuvojen avulla. Kyran työkalupakki vaikutti ehtymättömältä, ja kynä sauhuten yritin saada pääkohdat kirjattua. Innolla odotan Jilla yhteenvetoasi klinikasta!

    Antoisia ratsastuksia!
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta Maarit. Perustyö kunniaan - ja on todellakin hienoa seurata huippuratsastajien treeniä! Niin eleetöntä ja kaunista ja kuitenkin tehokasta ratsastusta - jota Kyra pystyy kerta toisensa jälkeen vielä vähän parantamaan!

      Poista
  5. Videosta inspiroituneena nyt ratsimaan kentälle jumppaillen ja ilman satulaa;) P.S. Olisi kiva tietää millainne viikko-ohjelma Torstenilla yleensä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, ilman satulaa on parasta! Ainakin tuollaisen pyöreän Torstenin selässä :D

      Jaa, viikko-ohjelma vähän vaihtelee mutta teemme hikitöitä/kevyttä jumppaa 3-5 krt/vko ja maastossa pidemmillä/lyhyemmillä lenkeillä 1-2 krt/vko. Eilen treenattiin, tänään käytiin maastakäsin kävelyllä ja huomenna taas treenataan :)

      Poista