keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kevään ensimmäinen

raparperipiirakka (ja tilastotiedettä)







Sitä hetkeä kun kaupan hyllyille vihdoin tulee vanhojen perunoiden ja eksoottisten hedelmien vierelle uudet potut, varhaisparsat ja tuoreet raparperinvarret, sitä on koko pitkä talvi odoteltu.  Meillä herkutellaan koko raparperikausi suussasulavalla piirakalla, jonka reseptin olen aikoinaan löytänyt Kalastajan vaimon blogista. Tämä on ehdottomasti yksi niistä luottoherkuista johon löytyy ainekset valmiina kaapista - lukuun ottamatta sitä raparperia mutta tätä piirasta varten ajaa kauppaan hymyillen - ja joka on superhelppo ja nopea valmistaa. Ja pohja toimii erinomaisesti lähes kaikilla marjoillakin, syksyisin puolukka-kinuski yhdistelmä on aika herkku. Enjoy!

Raparperipiirakka

taikina
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 reilua tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

pinnalle
2-3 raparperinvartta
fariinisokeria
(pähkinöitä oman maun mukaan)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat joukkoon yksitellen jonka jälkeen sihtaa kuivat aineet mukaan taikinaan.

Voitele piirakkavuoka voilla (ja korppujauhota jos haluat, itse en ole kokenut tarpeelliseksi) ja levitä taikina vuokaan. Pese, kuori ja pilko raparperit. Ripottele raparperien päälle fariinisokeria ja halutessasi pähkinöitä. (Esim saksanpähkinät toimivat hyvin mutta varmasti muutkin!)

Paista 180 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera, tämä on superherkkua niin lämpimänä kuin jo jäähtyneenäkin! :) Jos herkkusuita on useampi, piirakan voi tehdä suoraan uunipellille tehden puolitoista tai kaksinkertaisen annoksen. 

Tänä vuonna täytyy niin laittaa omat raparperit kasvamaan!

Ja ettei menisi ihan pelkäksi herkutteluksi, niin tässäpä vähän tilastotiedettä blogin puolesta, tätä on kysytty monesti ja sellaista lupailin jo silloin helmikuun lopussa, kun joka päivä jotakin-haaste oli suoritettu. Kirjoitin helmikuussa siis lähes joka päivä (21 postausta) jotain pientä ja se vaikutti suoraan tilastoihin - kuukausi nousi koko bloggaushistorian eniten visitoiduksi. Yli 70 000 klikkausta ei ole huono :) Viime kuussa, kun postauksia tuli vain 13 kappaletta, sivuklikkaukset tietysti laskivat, niitä tuli 57 000. Kokonaismäärä sivuklikkauksille on 1,6 miljoonaa - miljoonan raja meni rikki viime vuoden toukokuussa joten viimeisen vuoden aikana sivuklikkauksia on kertynyt reipasta tahtia.
Eilen blogia käytiin katsomassa 2442 kertaa ja tänään kuuden paikkeilla tänne oli klikattu puolitoistatuhatta kertaa. Bloggerin omien tilastojen sivuklikkaukset eivät suoraan kerro lukijamääristä, mutta antavat osviittaa niistä. Tarkka kävijälaskuri eli Google Analytics kertoo, että blogilla on viimeisen kolmenkymmenen päivän aikana ollut yli 4000 yksilöityä lukijaa. Se on suuri luku, mutta yli kuusi tuhatta ihmistä vähemmän kuin huippukuukausina eli Blogitallin aikaan.

Mutta mistä ne lukijat sitten tulevat? Ranskasta ;D Blogger on viimeisen puoli vuotta väittänyt, että ranskalaiset ovat enemmän Tottiino-faneja kuin suomalaiset. Analytics puolestaan sanoo, että 95 % lukijoista tulee Suomesta ja että seuraavana listalla olisivat Saksa - Ruotsi - Hollanti - USA. Ranskaa ei näy mailla eikä halmeilla ;)

Viimeistään siinä vaiheessa kun katsoo tilastoja jotka kertovat liikenteen lähteistä, täytyy todeta että tuskin te siellä ruudun toisella puolella olette kaikki ranskalaisia. Neljä eniten lukijoita blogiin tuovia osoitetta ovat google, facebook, hippola ja blogit.fi.

Höh, mutta ehkä se Ranskan valloitus suomenhevosesta kertovasta blogista tulee vielä jonain päivänä ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus, ei ole ihme että sun blogi on niin suosittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, suosiosta en uskalla sanoa mitään ;)

      Poista