sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Suomi 100

Juhlahumua


alkumalja
**
graavilohta, créme fraiche ja saaristolaisleipää
kylmäsavuporoa, piparjuurta ja saaristolaisleipää
**
poronkäristystä, Lapin puikulamuusia sekä puolukkasurvosta
**
lämmintä leipäjuustoa vaniljakastikkeella, hillalla sekä ripauksella kanelia
kahvia


Sellainen sunnuntaidinneri tänään :) Pienellä kalusteiden uudelleen järjestelyllä mahtui yksiöön hyvin kuusi ihmistä syömään ja raaka-aineiden ollessa freshejä ja helppoja käsitellä ei ruokapuolesta tarvinnut ottaa paineita. Etenkin, kun kaikki poroon liittyvät ateriat olivat Tllä hallussa - en tiedä miksen ole aiemmin juurikaan syönyt poroa, sillä sekä alkupala että pääruoka olivat suussa sulavia! Ja kun viime viikolla yritimme Lapin turisteina käydä katselemassa poroja, oli joka paikassa aloitettu jo kesäloma ja porot päästetty laiduntamaan tuntureille. Voisi siis ajatella, että varsin eettistä lihaa tuo kotimainen herkku :) Tästä Lapin reissusta päivän menu oikeastaan muovautuikin, Suomi 100 juhlavuosi tietysti myös mielessä. 

Ehkä vielä yksi lasi kuohuvaa ja nauttimaan terassille ilta-auringon viimeisestä lämmöstä. Hieman erilaisiset tunnelmat nyt kuin aamulla tuolla kotiterdellä, kurkkaa vika kuva ;) Noin muuten koko viikonloppu onkin ollut yhtä juhlaa. Nimiäisiä ja kummijuttuja ja tietysti juhlapäivällisiä ja ihan ehdottomasti sitä tärkeintä eli Torstenia. Tänään oli sen verran kiirus silittämään lautasliinoja että poni sai pitää ansaittua vapaata ja käytimme vähäisen ajan vihreän syömiseen, mutta eilen pääsimme pellolle ensimmäistä kertaa tälle keväälle ottamaan vähän isompaa laukkaa alle. Oli niin siistii! Adrenaliini virtasi kun kurvit vedettiin suoriksi - ensi viikolla pakko päästä tekemään lisää intervallitreeniä ;)

Jos aamuinen lumisade olisi jatkunut vielä hetken, olisi laukkatreenin voinut suorittaa hangessa. Onneksi ei sentään eikä lumesta ole enää hiutalettakaan jäljellä.

Nyt tiskikone laulamaan ja sitten aurinkoon. Rentoa sunnuntai-iltaa ♥

6 kommenttia:

 1. Sulla on ihan erityisen upea blogi.💎

  VastaaPoista
 2. Ja lappilaisena kiroan ku ne kisurat saa laukkoa tuolla pitkin teitä irrallaan! Niitä sitten väistellä ..
  Piruvie kenenkään naudat, lampaat ja hevosetkaan saa kööpöillä ympäri kyliä miten lystää! 😂
  Täällä on Ounasvaaran kupeessa yks ja sama tokka joka kesä millon autojen seassa, millon pyörätiellä.
  Entisellä tallilla missä asuttiin (ei niin kaukana keskustasta) koettiin suomipojan kanssa kauhun hetkiä maastossa ku jäätävä sarvipää seiso keskellä tietä eikä väistäny vaan lähti tulla kohti!😱
  Tai no .. Rehellisesti se olin MINÄ joka olin romuna, Jape oli lähinnä että "Mitä sie akka sekoilet!? Kiskot mua ympäri vaikka koti on nimenomaan tuolla suunnalla!!?"😂
  Niin ja sillä Oukun tokallaki monella on pannat ja kellot kaulassa ...
  Että semmosia "villieläimiä" ..
  Saa nähä millon ne tulee keskustassa vastaan 😂
  No joo, tääkinhän on juttuja millä on monta puolta ja porotalous monille tuo leivän pöytään sen lihan lisäksi 😃

  Jos jostain löydätte poron sisäfilettä niin se se vasta nannaa onkin!! 👌

  Ihanan näköinen kattaus teidän dinnerillä ja niiiiiiiiiiiin hienoja kuvia taas että! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha 😂 No nyt on myönnettävä, että kyllä minäkin ajelin siellä suunnalla kieli keskellä suuta, ei poroa konepellille kiitos! Vaikka näkeehän täällä meillä esimerkiksi peuroja harva se päivä...

   (Ja mun täytyy tohon teidän porokohtaamiseen kertoa, että kun ollaan töissä ja nähdään peuroja, ollaan niin säpsyinä mutta kun syödään vaikka vihreää ja peurat juoksee vierestä, ei haittaa yhtään 😂)

   Mä kyllä kerroin Torstenille miten Lapissa eletään ja se oli sitä mieltä että kun kisakausi on ohi hänkin haluaa kesäksi vapauteen - kisakausi pitäisi tietty olla talvella että pääsee pakkasella lämpimään talliin ;D Mutta onhan se ihan hulllua että siellä ne jolkottelee, toisaalta sinnehän ne kuuluukin 😅😂

   Nyt harmitti että jätettiin ihan törkeän hyvännäköinen sisäfile sinne Saariselän kauppaan, täytyy koittaa metsästää täältä etelästä sitä herkkua!

   Ja kiitos, oli kyllä kivaa kattaa ja syödä pidemmän kaavan mukaan, voi kun joka viikko kerkeäisi!

   Poista
 3. Ihanan näköistä, paitsi toi lumisade huhtikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sanos muuta, onneksi aurinko jo lämmittää niin nämä joka aamuiset lumisateet kerkeää sulaa päivän aikana. Tulisi jo kesä!

   Poista