keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kimppakannu

Öljyä koneeseen! 
Yhteistyössä Chia de Gracian kanssa

Kissalle, koiralle ja hevoselle.

Kevättalvella katseltiin eläinlauman eli Pätkiksen, muutaman kissan sekä Torstenin sameita talviturkkeja ja pohdittiin, että pitäisi etsiä joku ravintolisä joka olisi hyvä omegan lähde. Samaan aikaan Chia de Gracia kysyi, josko haluaisin ottaa kokeiluun heidän uutuustuotteen, suomalaisen hamppuöljyn. Tottakai, jos kannusta saa jakaa muillekin kuin ponille! 

Kissalauma joka vaihtoi lopulta yhdessä viikossa villahousut kesäkarvaan eivät kuulemma tarvitse jatkossakaan moisia öljyjä lisäravinnoksi. Nirsot haluavat terveelliset rasvahapot mieluummin itse pyydetystä lohesta (never gonna happend) ja pitävät siis myös hilseensä, mokomat jääräpäät. 

Kultaisella Pätkiksellä on ollut viime vuosina hormoonipöllyssä jos jonkinlaisia iho-ongelmia, esimerkiksi hotspotin tyylisiä märkiviä länttejä ympäri kehoa joita sitten on hoidettu vaikka ja millä, vaihtelevin tuloksin. Pätkis on nirso mutta myös niin blondi ettei se ole tajunnut herkuttelevansa joka päivä ruuan mukana myös lorauksen hamppuöljyä, ja koko kevättalven aikana sillä on ollut tasan yksi euron kolikon kokoinen ihottuma-alue joka parani ennätysvauhtia. Tuskin ihan sattumaa! Ihanat tyttökoirat kun saavat edelleen pojan pään ihan yhtä sekaisin kuin aikaisemmin.
Koirat ovat niin paljon helpompia kuin kissat ;) 

Ja sitten on tietysti ruuastaan tarkka Torsten joka on kiltisti syönyt puolisen desiä öljyä päivässä ja siinä samalla sitten kasvattanut häntäjouhiaan ja silkkiturkkia kesäksi. Tai sanotaanko, että koska niitä häntäjouhia ei ole kertaakaan hamppuöljyn syöttämisen jälkeen tarvinnut laittaa permanentille istumalla esimerkiksi vesikuppiin, niin kyllähän jouhien kasvu silloin on tehokkaampaa ;) Takatalven pitäessä pintansa muut jouhet kärsivät loimien alla, mutta ihan kaikkea ei lisäaineeltakaan voi vaatia. Talven turilaskarvan alta - jota aina vaan irtoaa - on paljastumassa silkkinen kesäturkki valmiina valloittamaan koulutuomarit ja astutusreissulle tulevat tammat, vink vink ;)

Kiiltävä karva ja hilseetön iho ovat niitä ominaisuuksia joita jokainen toivoo näkevänsä omilla eläimillä. Hamppuöljyä ei syödä pelkästään kauneuden vuoksi, sillä se auttaa valmistamaan ruuansulatuselimiä suojelevaa limakalvoa, eli toisin sanoen ehkäisemään hevosillakin kovin yleisiä vatsavaivoja. Se että niitä ei päälle päin näe, ei tarkoita etteikö niitä voisi olla olemassa, valitettavasti. 

Hamppuöljyn annostelu 500 kg painavalle hevoselle on yksilökohtaista. Kannun kyljestä voi lukea, että päiväannostuksen suositusmäärä on laaja, 0,3 dl-3dl. Koska öljy toimii myös lisäenergian lähteenä, ei Torsten ole saanut öljyä määrällisesti paljoa - kukaan ei jaksa katsoa ylienergisesti pitkin pihoja hilluvaa ponia ;) Toisaalta kovassa rasituksessa olevalle tai muuten vain lisäenergiaa kaipaavalle hevoselle öljystä saa varmasti lisää potkua treeneihin! 

Kimppakannulla jatkavat siis Pätkis ja Torsten, kissoille täytynee etsiä maistuvampi ravintolisä. (Mission impossible) Kolmen litran kannu kustantaa 34,90 euroa ja siihen kätevä annostelupumppu neljä euroa. Energiatarpeesta riippuen siitä riittää hyvinkin pitkälle :) Suomalaiseen laatuun voi luottaa, joka kerta!

6 kommenttia:

 1. Upeat kuvat. Voisin ostaa tuota öljyä ihan näiden kuvien vuoksi.<3

  VastaaPoista
 2. Vau, kiitos!

  Ps. Kyllä tätä voi ostaa myös ihan vaan hyvien ominaisuuksien vuoksi ;)

  VastaaPoista
 3. Pitää testata! Kissojen ravintolisäksi suosittelen kalaöljyä;) Meillä menee eläinkauppaketjun omalle merkillä tehtyä lohiöljyä - uppoaa hyvin ja karva kiiltää. Ja ne on niin hölmöjä, että vetävät öljyä sellaisenaan, ei tarvitse edes sekoittaa ruokaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tätä täytyy kokeilla!

   Poista
  2. Samoin. Meillä kissoilla karva kiiltää kalaöljykuurin jälkeen. "Eräästä M&M:stä" ostettua nimeltään "Avital salmon oil for cats and dogs".

   Poista
 4. Moikka! Olen itsekin katsellut suokille tuota hamppuöljyä. Huomiotko sitä antaessa muun rehun määrän? Tarvitseeko vähentää siis... 😅 Olisi muuten kiva saada joskus postausta Torstenin ruokinnasta :)?

  VastaaPoista