torstai 12. toukokuuta 2016

Ponyday

ja siivouspäivä
 
 
Arkivapaa on päivä, jolloin saa hurjasti asioita aikaiseksi. Teoriassa. Käytännössä päivä hujahti tallilla, sitten keittiössä ja lopulta sohvalla. Ou jees, kaikki työt tekemättä. Järkevät jutut kirjoittamatta. Kalenteri päivittämättä ja ystävät treffaamatta.
 
Mutta hei, saldona kuitenkin posekuvia, ridailua ilman satulaa, laidunhetkiä ja lentokahvia ja autopullaa - ja tarhan siivousta. (Ja kevään eka raparperipiirakka!) Meitä kyllä sillä tavoin hemmotellaan tallilla, että tarhat siivotaan tallin puolesta päivittäin, mutta puunrungot ja kepit mitä talvella tarhaan on kertynyt väistyivät uusien puiden tieltä. Näin yliväsyneenä hommasta kuvattu huono video aiheuttaa hysteeristä naurua. Että monta tuntia hikoillaan ja siivotaan sitä hehtaarin kokoista tarhaa puista - ja kun vihdoin tarha on siisti, sahataan lisää puita. Hevoshullu hullu hullu... ;)
 




 

Linkki, tätä ei saa ottaa liian vakavasti. Tosin siinä vaiheessa kun alkoi kuorman purku ja se painoi edelleen niin että reisilihakset huutaa hoosiannaa ja takapuoli myös, ihan huolella lensin kumoon riuhtoessani typerää pressua eteenpäin, niin itkupotkuraivarit eivät olleet kaukana. Ja Torstenia ja Tolbertia vaan nauratti. Ensi kerralla valjastan ne vetämään puita ;)


 
Onneksi huomenna pääsee töihin lepäämään. 

35 kommenttia:

  1. Meidän koulusatula lähti juuri topattavaksi ja ollaan ilman satulaa, jos emme löydä jostain hyvin istuvaa yleissatulaa kakkossatulaksi, joka onkin hankinnassa. Meillä säkätön suoraselkäinen puolileveä suokkiherra, jolla ongelmana eteenpäin valuvat satulat. Joten kiitti inspiroivista ilman satulaa -kuvista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ole hyvä vaan! Tekee niin hyvää omalle tasapainolle, ei voi jäädä hitaaksi roikkumaan kummallekaan puolelle ;) Toivottavasti kuitenkin löydät hyvän kakkossatulan :)

      Poista
  2. Aivan mahtava postaus jälleen. Nauroin vedet silmissä siinä kohtaa kun saha jälleen kävi, mutta täytyy huomioida myös Torstenin fiksuus pressun kanssa. Hyvää työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, niin nauroin minäkin, siis aivan hysteerisenä vielä eilen illalla. Hullujen hommaa ;) Mutta joo, Torstenille kymmenen pistettä rohkeudesta, se ei ole ikinä länneltä pressalla ja nyt oli niin järkevä! Vaikka maastossa lepattavat pressut aina saavatkin sen huomion osakseen.

      Poista
    2. Jaahas, automaattinen tekstinsyöttö taas asialla, Torsten ei siis ole ikinä kävellyt pressulla 😂

      Poista
  3. Oon tän jo aiemminki meinannu sanoa mutta #momgoals :D

    VastaaPoista
  4. Tää sun blogi on niin ihana hyvänmielen blogi! :) Torsten on super hieno!

    VastaaPoista
  5. On teillä siellä mahtavat puitteet hevosille. Sä voit valehtelematta sanoa että sun hevosella on onnellinen elämä.👍🏻 Postaukselle ja videolle myös peukku👍🏻👌🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olen samaa mieltä - ja kaupan päälle tulee tietysti omistajalle täydellinen mielenrauha siitä, että hevosella on kaikki hyvin koko ajan :) Olemme niin onnekkaita.

      Poista
  6. Hauskoja nämä sinun videosi. Näitä voisi katsellakin lisää. :D Meilläkin satulanvaihtopäivät menossa ja kokeilussa Albionin K2 Legend. Sen verran oli järkevä suokki, että selkään ei sopinut se kallein vaan edullisin, tosin sitäkin pitäisi topata. Hankala selkä meidänkin suokilla (ei säkää, takakorkeus, pyöreä) ja ristiselkä jumissa ed. satulasta, mikä oli hyvä suorarunkoinen, mutta takakorkeutta on tullut enemmän ja eihän se ollut enää sopiva. Heräsin liian myöhään. Nyt sitten odotellaan kiropraktikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä kun oli ihan vielä näin extemporena kuvattu!

      Tuota samaa satulaa minäkin aikoinaan Torstenille sovitin ja se oli pitkään harkinnassa, itselle siinä oli tosi helppo istua. Ei sitten lopulta kuitenkaan ponille sopinut. On nämä vaikeita - ehkä pitää olla tyytyväinen jos onnistuu löytämään edes eniten sopivan satulan... Toivottavasti selkäjumit pian helpottavat ja sopiva satula löytyy!

      Poista
    2. Minäkin testasin tänään Albion K2 yleissatulan. Jo pesupaikalla eräs asiantuntevampi kommentoi, että se taitaa ottaa lapoihin kiinni. Ja ravi oli tosiaan huonoa selästä käsin, alkaa ottamaan tahtihyppyja, meillä sen näkee siitä. Omaan peppuun tuntui pehmeältä ja asento hyvältä :) Huomenna sitten testaan Kieffer VES 3000 mallin ja sitten on vielä Kieffer Garmisch. Meidän koulusatula on Kieffer Wien ja se on toiminut hyvin (geelipadi satulan ja huovan välissä estää valumisen). Jospa jompikumpi Kieffereistä toimis...

      Poista
    3. Tässä itsekin mietin, mitä satulan kanssa teen kun näyttäisi siltä, että lapojen yläpuolelta karva on hieman kuin vaalennuksessa kuivahtaneet hiustenpäät. Ja toisaalta tämäkin satula pitäisi topata, tarkastettiin satulasepän kanssa. Yllättävintä tässä olikin, että on ns. leasingsatula ja näitä ei liikkeen puolelta topata tai sitten on jäänyt epähuomiossa tekemättä.

      Poista
    4. Kieffereissä on se etu, että niiden leveyttä voi muokata, jos vaikkapa hevosen lihaskunto kasvaa 😊

      Poista
    5. Kiefferiäkin harkinnut. Sen verran kävin kyyläämässä profiiliasi, meillä on muutakin yhteistä kun suokit. Meillä on 11 vuotias valkoinen keskari ja 12 viikkoinen musta kääpiövillis. ;-) Näistä ja Tuikusta kirjoitan blogiini puskararatsukko.blogspot.fi

      Poista
    6. Hei ton mun albionin runkoakin voi muokata, ja se on myynnissä, vink vink ;)

      Poista
    7. Meidän satulakriisissä on valoa tunnelin päässä eikä ne ole vastaantulevan junan valot :D Kävin eilen hakemassa lisää satuloita sovitteille ja Globuksen Loke näyttäisi istuvan hyvin. Se on suoraan selkään ja lyhytpanelinen ja meidän suokkihan on suokiksi hyvin lyhytselkäinen ja Lokessa on mukavan syvä istuin ratsastajallekin.. Pitää katsoa vielä mitä ratsuttaja sanoo huomenna siitä.. Kiva perussatula ilman turhia krumeluureja <3

      Poista
    8. Hei jes! Mulla on itse asiassa ollut Torstenilla sen nuoruusvuosina Globus Click-satula, ja se oli kyllä miellyttävä penkki. Jossain vaiheessa jäi liian kapeaksi ja piti luopua, mutta mun mielestä siinä oli oikein kiva hinta-laatu-suhde ja hyvä istua!

      Poista
    9. Jep, se on uudenveroisessa kunnossa ja oikeaa nahkaa. Jospa sen saisi kierrätettyä, jos heppamme lihaskunto merkittävissä määrin kasvaa :)

      Poista
  7. Oi että, huippua, että Torstenille löyty noin kiva kaveri! Näiden juttuja on kyllä hauska katella, ihana nähdä noin hyvät kaverukset touhuamassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta - Tolbert on Inton jälkeen parasta mitä meille on tapahtunut. Siinä on ystävä Torstenille ja aivan upea, sielukas vanhempi herrasmies meidän rapsuteltavaksi. Sellaista kaipaa kovasti tasapainottamaan Torstenia ;)

      Poista
  8. Sun videot on blogimaailman helmiä! <3

    VastaaPoista
  9. Tietääköhän Torsten kuinka onnellista elämää se viettää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä tasan tarkkaan tietää. Missään muualla ponihan ei edes suostu asumaan ;) Arvostaa tallinpitäjäämme varmasti kaikista eniten maailmassa. Ja syystäkin!

      Poista
  10. Onko tää nyt se kun kaikki ei mennyt ihan niinku strömsössä tai miten meni niinku noin omasta mielestä :D? Mutta ainakin ponit oli tyytyväisiä ;)
    Kiitos taas hauskasta postauksesta, näitä lukiessa/katsoessa saa aina hymyillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan ;D Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, tarha siisti (hetken) ja ponit jo kaipailisivat uusia puita tarhaansa. Ne vetää tuollaiset isotkin puut aivan kaljuiksi parissa päivässä!

      Poista
  11. Anonyymi12. toukokuuta 2016 klo 23.25
    Oon tän jo aiemminki meinannu sanoa mutta #momgoals :D

    VastaaPoista
  12. Mikä torstenin säkä on? Ku sanot poniksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ihan hevosmittainen on, jotain 155 cm paikkeilla? Ei ole mitattu sitten varsanäyttelyiden, poniksi sitä kutsutaan kun on niin ponimainen, halutessaan ;)

      Poista
  13. Katsoin kuvia ja on vain pakko kommentoida sinun istuntaa! Todella hienon näköistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten olenkin missannut tämän kommentin, kiitos kaunis! :)

      Poista