torstai 7. huhtikuuta 2016

Vettä ja vastalaukkaa

On kaksi asiaa, jotka olen tänä vuonna oppinut. Vastalaukan ja veden juonnin.
Juo vettä, se poistaa ryppyjä ja ihostasi tulee jälleen kimmoisa. Huulesi eivät enää koskaan rohdu. Aineenvaihduntakin paranee.

Tee vastalaukkaa, hevosesi notkistuu, suoristuu ja sen myötälaukka paranee.

Yeah right, niin varmaan. Kunnes olen juonut vettä ja tehnyt vain vastalaukkaa. En jätä niitä enää koskaan pois, miksen ole tähän aikaisemmin uskonut :D

Se vastalaukkatreeni on myös saanut aikaan sen, että valmentajan viime viikkoisessa ponin selästä käsin tsekkauksessa olisi ollut tarvetta tenoille, sen verran teki mieli pissata hunajaa Torstenin laukatessa koottua laukkaa. Hitsiläinen, siis koottua laukkaa! Niin hienona ja pyöreänä ja kevyenä ja ilmavana. Palautekin oli hienoa, Torsten on herkkä ja tottelevainen ja sillä on hyvät askellajit.

Valmennuksessakin se on ollut todella hyvä, valmentajan säädöillä on helppoa matkustaa. Treenit ovat olleet, jos näin uskaltaa ääneen sanoa, jopa nousujohteisia! Huomenna jatketaan kentän laidalla ihastelua, joten täytyy pakata vesipullo, tenat ja kamera mukaan, jotta voisin näyttää teillekin kuvia supertreenistä enkä vain yhdestä kielensä roikottajasta.
 
Jep, siellä se kieli taas on, ulkona suusta. Siis ratsastajalla.


 Lupsakka luppakorva :)






23 kommenttia:

  1. Vautsi!! :) Vastalaukka on kyllä oikeasti niin aliarvostettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mä olen aina ollut vähän huono sitä tekemään kun tuntuu niin vaikealta, mutta mitä enemmän sitä tekee sitä paremmaksi se vain muuttuu ja nyt onkin jo aika helppoa. Ja jotenkin ravikin on paljon suorempaa vastalaukkatreenin jälkeen!

      Poista
  2. onpa hienon näköstä! mä aina ihailen sun ratsastustyyliä ja miten olet saanut suht raskaasta herrasmiehestä niin kevyesti liikkuvan. koitan ottaa mallia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Torsten on kyllä meistä se taitavampi, hän tietää että kouluratsut liikkuu kevyesti ;) Kivoja treenejä teille!

      Poista
  3. Menettepä te hienosti! Sun saappaat on tosi kauniit, mistä olet henkkinut ne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saappaat on Lohjan K-maataloudesta, ne on Mountain Horset ja nyt kun ovat mukautuneet jalkaan niin tosi napakat mutta mukavat pitää jalassa :)

      Poista
  4. Samaa olen miettinyt kuin edellinen anonyymi; miten ihmeessä olet saanut tuollaisen lyhytkaulaisen möhkäleen (tämä ei ole haukku, Torsten on oikein komea mies!) liikkumaan tuolla tavalla?!? :D Tosi upeaa teidän meno on, aina saa ihastella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Torsten on tosi komea herrasmies ;) Ja kyllä se liikkuminen tulee ihan luonnostaan sillä, ainoa mikä on pitänyt näyttää on että ratsastajankin kanssa voi kulkea menemättä etupainoiseksi - siis eihän hevoset laitumellakaan etupainoisena juokse, sitä taidetaan tarjoilla vain ratsastajan alla ;) Mutta kiitos, on se Torsten kyllä aika hieno omastakin mielestä! <3

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Annika, kyllä se pikkuhiljaa alkaa olemaan aika hyvä! :)

      Poista
  6. Vastalaukasta on tullut meillekkin arkipäivää! Valmentaja sanoi kerran, että estehevosen päivittäiseen työhön kuuluu vastalaukka (ja siis mikä jottei kaikkien hevosten) ja yhtäkkiä tätä postausta lukiessani tajusin mistä nykyisin niin hitsin hieno laukka on kotoisin! Vastalaukat on se juttu.. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harvassa on ne päivät kun en vastalaukkaa tee - se on vain niin hyvää jumppaa. Mutta ei sitä kyllä itse usko ennen kuin kokeilee ;) Ja estehevosten laukka on niin hienoa, että ihan tarkoituksella Torstenia yritän välillä ratsastaa sellaiseen estehevoslaukkaan :D

      Poista
  7. Ihanan näköistä ratsastusta!ja ihania kuvia!

    VastaaPoista
  8. Hieno. Oot tehnyt hyvää työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt ollaan kyllä otettu harppausaskel oikeaan suuntaan treenissä :)

      Poista
  9. Kuka ikinä sua valmentaakaan niin tekee hyvää työtä. Kantokyky ja voima huokuu näistä kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä ja ihan innoissani kun valmentaja tänään kapuaa Torstenin selkään. Yritän ottaa kuvia, on nimittäin potenssiin sata paremman näköinen hänen allaan :)

      Poista
  10. Nyt tuun pitkästä aikaa kommentoimaan. Todella hienolta näyttää teidän meno! :) kaunista katsottavaa.

    VastaaPoista
  11. Tosi hienon näköistä ratsastusta!:)

    VastaaPoista