keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Moi ja moikka!

ja kissa ikkunalla
 
 
Kiire, mikä ihana tekosyy. Kun kaikkea ei kuitenkaan saa tehtyä, voi melkein hyvällä omallatunnolla tehdä vain kivoimmat jutut To Do-listalta. Heti töiden jälkeen siis. Jos jaksaisi :D
 
Kivoimpia juttuja, kuten Torsten ja ystävät. Ja hei wohouu, treffit! Olen valmistautunut niihin syömällä suklaata. Ystävän kanssa istuttiin extemporena sushiravintolaan maanantai-iltana - viikon ehdottomasti paras aloitus. Torsten on puolestaan nautiskellut vihreää ja harjaakin sille on vilauksena näytetty - eilen oli aivan kamala keli ja kokopäivän satoi kuin joku olisi unohtanut jääkylmän vesihanan täysille. Ei kiitos ratsastamiselle. Se oli luultavasti ihan hyvä vaihtoehto, sillä tänään Torsten ei ollutkaan ihan oma itsenä. Ravi on epämääräistä. Viime viikon kengityksessä kiilapohjallinen jätettiin matalamman kannan kaviosta pois - nyt se on pakko laittaa takaisin nostamaan ja tukemaan jalkaa. Torsten oli itseasiassa jo alkuviikosta vähän outo, mutta ajattelin että olen ollut liian huolimaton loimituksen kanssa. Hankalaa, kun huonoina päivinä on kuin mikäkin marraskuun keli kunnes pilvet lipuvat auringon edestä, jolloin kaksi toppista on klipatullekin liikaa. Jonkun pitäisi kehitellä sellainen loimi joka toimisi säällä kuin säällä - se voisi aktivoitua hevosen lämmön perusteella ja säätää paksuutta automaattisesti, sään ja hevosen mukaan. Idean saa vapaasti pistää käytäntöön, kunhan Torsten saa ensimmäisen kappaleen loimimarkkinoiden hitti-tuotteesta ;)
 



 
Heti seuraavana listalla olikin kuulumiset teille - kiire vielä menee mutta Torstenin jalka tietysti harmittaa. Pitikin katsoa kilpailukalenteria ;) Toivotaan että pohjallinen jalassa toimii ja kuin taikaiskusta poni liikkuisi taas normaalisti. Sen kanssa saa olla kyllä tosi tarkka, viime kesänä taivutusreaktiot olivat yllättävän kovat siihen nähden, että se nyt vähän välillä ehkä tahditti. Melkoisia sissejä nuo eläimet!
Toivottavasti teille kuuluu pelkkää hyvää. Paremmalla tarmolla huomiseen - palataan pian <3

18 kommenttia:

  1. O ou, paljastit että sulla on treffit tiedossa! Eiköhän HT net taas jyllää :D Ihania kuvia jälleen kerran! Torstenille tsempit jalkavaivaan, toivottavatsi pohjallinen auttaa :) Ja sulle kivoja treffejä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ehkä nyt oli vaan pakko paljastaa, sikäli mikäli joku oikeasti ajatteli että piilottelen täällä julkkismiestä, että ei, en todellakaan :D

      Torsten kiittää, tänään sai kiilapohjallisen takaisin mutta illalla liikkeessä edelleen vähän epämääräinen. Lauantain tunti siis peruttu ja vappu lomailua tiedossa ;D Jospa se vaikka auttaisi...

      Poista
  2. Wuhuu, tsempit treffeille! Hemuli haluaa kanssa loimen jossa olisi säädeltävä lämmitys, mielellään akulla toimiva ja omistajan puhelimeen appi jolla säädellään lämpöä! :D Appi kertoisi samalla hevosen liikkuvuuden tarhassa ja sen hetkisen ulkolämpötilan ja hevosen lämpötilan! Lisävarusteena kamera tarhan nurkkaan! Kehitykseen! :) - Sanna &Hemuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meidän pimeille kans semmoiset loimet. Toivottavasti nyt ees joku keksisi kehittää sellasen.
      Tsempit Torstenille ja sulle treffeille!

      Poista
    2. Haha, vähänkö sun loimimalli olisi ihan huippu Sanna! Todellakin sellainen myös Torstebille. Oonkin aina miettinyt, miten saisin poniin päiväksi kiinni askelmittarin ja mielellään vielä niin, että näkisi miten se siellä tarhassa on dallaillut. Iponia olen joskus ajatellut teippaavani loimen kiinni, niissä vaan on niin huono akku ettei kestä ponin 12 tunnin tarhailua.

      Ja kiitos tsempeistä, molemmat tulevat varmasti tarpeeseen! ;)

      Poista
  3. Voi harmi! Tsempit Torstenille, kyllä se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti menisi muutaman päivän levolla ohi. Joskin musta on tulossa kovaa vauhtia pessimisti näiden juttujen kanssa...

      Poista
  4. Onnea treffeille! ;-)
    Mun on pakko kysyä, oliko Torstenilla niveltulehdus kun se viimeksi taivutettiin? Mitä ell antoi hoito-ohjeeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;)

      Joo, sillä tulehtui kavionivelet viime kesänä ja hoito-ohjeeksi nivelpiikitys, mitä kyllä yritettiin mutta ei onnistuttu piikkikammon vuoksi. Hoito-ohjeena siis lepoa... Ja sitten käytettiin iilimatoja, jotka myös poistavat tulehdusta. Ja pidettiin rengaskengää ja kiilapohjallista, jotta kaviot olisivat tasan.

      Poista
  5. Huomenta Jilla!

    Aurinko paistaa, perjantai ja edessä Vappu. Jee! Toivottavasti Torstenin meno on jo parantunut - loma ainakin on herralle varmasti mieleen. Ilmoittaudun samalla tulevaisuuden huippuloimen jonotuslistalle. ;-)

    Suklaata syöden valmistautuminen treffeille - miksen ole tullut tuota ajatelleeksi?! Treffien onnistuminen on taattu. Jilla sun pitää tuotteistaa tämä! Deittailevat kiittävät, sinä saat hyvän sponsorin (käykö Fazer?) ja vieraaksi kaikkiin talk-show'huihin.

    Ihanaa loppuviikkoa!
    Maarit L. :-)

    PS. Kiitos kauniista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Maarit, ihanaa, tänäänkin paistaa aurinko! Terassilla on ihan lämmintä :)
      Fazer olisi varmasti hyvä sponsori mutta talk showt täytyy jättää väliin. Olen tässä aamun kuvaillut My day-tyylistä videota ja ai että on taas vaikeaa puhua kameralle :D ehkä se tästä, lopputulos tulee ulos tänään illalla sikäli mikäli tämä onnistuu ;) Aivan ihanaa vappuaattoa sinulle!

      Poista
  6. Hei, voisitko tehdä postauksen Torstenin luonteesta. Olen kuullut että se on vaikea hevonen joka käy päälle, mutta kuvissa se on aina komea ja kivan näköinen ja näyttää että sulla ei ole ongelmia sen kanssa. Millainen se on oikeasti ja jos se on vaikea miten pärjäät sen kanssa ja miten sen hoitajat ja tallintekijät pärjää sen kanssa? Ihan käytännön tason vinkkejä jos jaksat antaa. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kukakohan sellaista on sanonut :D Mutta joo, onhan se vähän hankala halutessaan tai tilanteissa joissa se pistetään ns ihmisen ja seinän väliin, sitä ei voi siis pakottaa mihinkään. Joidenkin kanssa se toimii ja toisten ei. Meidän tallinpitäjälle se on tosi kiltti, tietää ketä kuuluu palvoa ;) Ja kyllä sen kanssa pärjää ihan hyvin, voimallahan ei yksikään suomenhevonen alistu eli täytyy vain olla nokkelampi kuin hevonen. Tietysti Torsten itsekin on varsin nokkela mutta tähän asti on pärjätty. Nyt kun sille on tullut vähän ikää lisää ns ongelmat ovat vähentyneet eikä Torsten missään tapauksessa esim taluttaessa ole mikään jyrä ja siinä missä se nuoruusvuosina se saattoi vain lähteä, ei sellaista enää tapahdu ja ihan norminaruilla sitä talutellaan :D Kiltti se on kuin mikä, sillä varoittaa aina ennenkuin tekee - siis varmasti potkaisee jos ei käsittelijä ymmärrä takajalat nostoja yms varoituksena, mutta salakavala se ei ole. Rehellinen hevonen jota voi lukea kuin avointa kirjaa.

      Poista
  7. Meillä on ainakin todettu hyväksi Bucasin Power Turnout -loimi, jonka voi heittää märänkin hevosen päälle, jonka pinta heijastaa aurinkoisella säällä lämpöä pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - bucakset on meilläkin aiemmin ollut hyviä, mutta uudet mallit ovat kaulaosastaan liian kapeita Torstenille. Tuo heijastava pinta on kyllä hyvä!

      Poista
    2. Meilläkin suokkipoika kyseessä, eli jouduin ostamaan pidennyskappaleen etukiinnikkeeseen ;) Onkohan tuo big neck -mallikin Torstenille liian pieni?

      Poista
  8. Hyvää vappua! Että nuo eväät näyttää houkuttelevalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Paula! Ja jep, tosin ihan kaupasta ostettuja korvapuusteja ;)

      Poista