tiistai 30. heinäkuuta 2013

Maanantain valmennus

Onko mitään parempaa tapaa aloittaa viikko, kuin onnistunut valmennus ja rento maastokävely? Vaikea kuvitella, että olisi! 


Inton kanssa kävin puolen tunnin lenkillä, ilman satulaa höpötellen Sedän kanssa niitä näitä. Intolle tulee eläinlääkäri tämän viikon torstaina tiputtamaan tildrenin, ja siihen asti hän saa olla melko kevyellä käytöllä. Vaan eipä ole Setä valittanut kertaakaan meidän yhteisistä maastohetkistä - luulen, että pääasia on, että Into saa tehdä jotain. Ei sen tarvitse käydä valmennuksissa tai hinkata tylsyyteen asti koululiikkeitä - ei, kyllä ne ajat ovat kunnialla suoritettuina jo takana päin. Inton arvoa ei missään nimessä mitata sillä, miten paljon ja kuinka hyvin se pystyy suoriutumaan. Ei ole koskaan mitattu. Pääasia on, että Setä nauttii elämästään, pääsee tekemään kivoja - okei, perusjumppa ei välttämättä ole aina kaikista kivoin vaihtoehto hänen mielestä mutta toisaalta se on ehdottoman tärkeää, jotta vanhempi hevonen pysyy kunnossa - ja kevyitä töitä. Kuvittelen, että tiedän ja tunnen sen päivän, kun Setä ei enää nauti kevyestäkään työstä. Toivottavasti. Ja sormet ristissä toivotaan, että siihen menee ainakin sata vuotta! :) 

Torsten, jolla kaikki nämä tylsät ja rankat valmennukset on vielä edessä, pääsi tänään treenaamaan pitkästä aikaa Antin silmien alle. Kyllä Antin rentoa mutta jämäkkää otetta ja oppeja on kaivattukin! :) 



Tällä kerralla valmennuksen kesto oli vielä 30 minuuttia, mutta toisin kuin viime kerralla, tämä riitti tällä kertaa hyvin minullekin. Mä alan kehittyä ;) Teimme ravissa pohkeenväistöjä sekä keskiravien alkuja, takaosakäännöksiä (kotiläksynä seuraavat kaksi viikkoa tehdä paljon 90 asteen käännöksiä suurella taivutuksella) sekä laukassa avotaivutuksia (nämä myös tuli kotiläksyksi). Olen ihan supertyytyväinen meidän avoihin etenkin vasempaan kierrokseen, ne oli jo tosi kivassa tasapainossa ja etujalat ottivat hyvin ilmaa alle. Etenkin, kun en millään tavalla helpottanut ponin työtä vaan surutta ratsastelin vähän pitkällä ohjalla ;) Hieno Torsten! 
 




Tämän päiväisen onnistumisen jälkeen ajattelinkin, että uskaltaudun ilmoittautumaan Salossa järjestettäviin aluekisoihin tänä viikonloppuna. Toivottavasti hyvä flow säilyy sinne asti! :) 

6 kommenttia:

  1. Onpa Torsten hyvän näköinen! Muista ilmoittautua ajoissa, ehkä näemme :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kerkesin ilmoittautua ; kivan pitkä ilmoittautumisaika! Ja toivottavasti nähdään! :)

      Poista
  2. Hieno Torsten!
    Tervetuloa kisoihin :) me nähdään aika lailla varmasti, viimeistään heti radan jälkeen. :D Pikku puolivelikin on linnuntietä ihan lähellä, mutta ei harmi kyllä samalla tallilla kuin kisat!

    VastaaPoista
  3. Löysin blogin muutama postaus sitten. Olikin kiva löytö, koska huomasin Torstenin olevan meidän tämänkeväisen oripojan isoveli. Oikein hieno nuorimies Torsten onkin! Hyviä treenejä ja kisoja velipojalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiittää ja lähettää terkkuja pikkuveljelleen! ;)

      Poista