maanantai 10. syyskuuta 2012

What is this?!

Voevoe. Torstenillahan oli toissapäivänä ihmeellisiä patteja ympäri kroppaa, mutta ne hävisivät Zyrtekin avulla niin, ettei niitä seuraavana päivänä ollut. Tänään, kun menin hakemaan poikia laitsalta, tuli T ihan kamalan näköisenä vastaan... Kuvat puhuu puolestaan. Arkoja ne ei ole, mutta mistä ne tulee? Laitumet ovat tallilla aivan mielettömän hyvät, näin hoidettuja ja "kierrätettyjä" laitsoja en ole nähnyt missään muualla. Ja kun sähkö kulkee langoissa, niin kuulostaa aika erikoiselta että poni oli saanut laitumen ulkopuolelta nyhdettyä jtn epäsopivaa... Tosin, onhan se aika akrobaatti, että mene ja tiedä...


Kun ruokinnassakaan ei juuri mitään ole muutettu - Buil Uppia poni saa taas syödä, mutta vain puoli litraa päivässä, ja sitä on syönyt viimeksi keväällä ja satunnaisesti kesälläkin. Onko kenelläkään teillä kokemuksia tälläisestä? Toivottavasti Zyrtek auttaa taas, muuten täytyy tilata ell paikalle. Eikä päästä huomiselle hyppärillekään, mikäli patit ei laske - ovat inhottavasti satulavyön kohdalla...

Into oli tänään muuten ihan huippu <3 Tosi ihana ratsastaa! Oli varmaan tyytyväinen itseensä kun sai olla taas dressageratsu <3

7 kommenttia:

 1. Viime talvena parilla hevosella oli noita patteja. Toinen testattiin ja oli allerginen mm. Timoteille, melassille ja vehnälle. Toiselta vaihdettiin mysli kauraan ja yksinkertaiseen kivennäiseen. Molemmat parani ruokavalion muutoksella ja edellä mainittu pystyi olemaan laitumella ja syömään samaa heinää kuin muutkin.

  VastaaPoista
 2. Meidän tallilla on yksi hevonen, jolla tuli samanlaiset patit ekan kerran viime syksynä ja nyt taas kesällä. Ajoittui kovasti samaan aikaan pahimman polttiaiskauden kanssa, joten sitä kai epäiltiin eniten. Tälläkään tammalla eivät olleet kipeitä, mutta ihan koko kroppa oli pahimmillaan pattien peitossa.

  Omistaja otatti verikokeet, mutta niistä ei kai tuloksia vielä ole tullut. Vei myös veriplasmaa Nummelaan jollekin, joka teki siitä jotain homeopaattista lääkettä tmv. Patit katosivat. Jos kuulen tuloksista, niin yritän muistaa tulla kertomaan :)

  VastaaPoista
 3. Tuon näköisiä patteja on ollut meilläkin. Ne ilmestyvät samaan aikaan kuin ne kaikkein pienimmät ja ilkeimmät polttiaiset. Eivät onneksi olleet kummallakaan ihan satulansijalla vaan lähinnä kaulalla ja ryntäissä.

  Toisaalta, onko ruokinnassa sokeria liikaa?

  VastaaPoista
 4. Inhat on ponnysen patit :(

  Jos Torsten olisi ns.normaali hevonen niin nyt olisi hyvä hetki laskea pari putkiloa verta,mutta tuoltahan ei verikoetta saa otettua. Sääli. Siinä menee mahdollisuus Amaliankin kertomaan seerumihoitoon.

  En oikein jaksa uskoa että patit olisi örkkien aikaansaamia,vaikka viime päivinä (iltoina) on pieniä pirullisia pahasti purevia örkkejä ollut enemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta toisaalta en myöskään usko rehujen sisältävän allergisoivia aineita.
  (korkeintaan tuo aiemmin hyvin siedetty build up voi olla sellainen tarkempaan syyniin otettava)

  Pojathan asuvat tallissa jossa jopa laidunruoho analysoidaan ! Heinistä puhumattakaan. Ei tällaista palvelua ole kovin monessa muussa tallissa tarjolla !

  Ehkä Torsten on allerginen suomen syksylle...
  Olen vapaaehtoinen muuttamaan ponin hoitajaksi johonkin ikuisen kesän maahan ;)  VastaaPoista
 5. http://www.tierarzt-dr-schlichenmaier.de/03c1989b59132a413/index.html
  Ihan tuo urtikarialta näyttää eli allerginen reaktio _jollekin_.

  VastaaPoista
 6. Hurjan näköinen reaktio Anonyymin laittamassa linkissä.

  Nyt toivon, että oire menee ohi ilman mtn sen kummempaa, jos ei, täytyy tilata ell tekemään allergiatestejä. Itse kun en ole juuri millekkään allerginen (paitsi hevosille?), niin en ymmärrä miten allergia voi vain yhtäkkiä alkaa. Eipä mun tarvitsekaan :)

  Mutta jos poni syksylle on allerginen, niin minä muutan myös sen kanssa johonkin lämpimään!

  VastaaPoista
 7. Meillä nyt tällaisia patteja... tuli kun tuli sisälle laitumelta. Histeciä oon nyt ekan kerran tänä aamuna antanut. Selvisikö mistä oli kyse?

  VastaaPoista