sunnuntai 30. syyskuuta 2012

haistelua helposta A:sta


Tänään oli siis Antin valmennus. Viime kerrasta on jo vierähtänyt tovi, joten oli mukavaa kuulla jälleen hänen neuvojaan. Ja saimme niitä paljon! Kun kello on jo niin paljon, teen vain lähinnä itseä ajatellen nyt muistilistan;

* viisariharjoitus alkuverkkojen jälkeen. Käynnissä n. kolmen - viiden metrin voltilla asetus kunnolla sisälle ja takapää kokonaan ulos. Näin takajalat aktivoituvat ristiin astumisesta ja poni sekä nousee että kevenee edestä.

*käsi paikallaan, koko ajan. lyhyt ohja, pohje lähellä

* raviin tahtia, puolipidätteiden tsekkaus

* samaa takajalkojen ristiin astumista kuin käynnissä, mutta esim. suoraa uraa nenä seinään päin, takaosa uran sisäpuolella, jos painaa kädelle, tai haluan ponin ylemmäs

* takaosakäännöksissä ensin 90 asteen kulmaa, reilu taivutus sisälle

* laukannostot käynnissä; poni matalampaan muotoon, perse penkissä ja ohjat kädessä. ulkopohje ja pieni puolipidäte riittää, istuinluut

*laukkaan lisää ilmaa; uraa pitkin etuosa sisälle ja vähän tiivistää istuntaa, johan nousi (valitettavasti myös peräänannosta ;))

Poni oli kyllä hiano! Ravi ja käynti olivat kuulemma jo sen näköistä, että meidän pitäisi alkaa "haistelemaan he:a ratoja", mutta laukka ei siihen vielä yllä. Kuitenkin ollaan menty paljon eteenpäin viime kerrasta, ja omista käsistänikään ei tarvinnut montaakaan kertaa sanoa!

Inton ratsastin myös, piti mennä kevyesti mutta hikeenhän se tuli. Ja kun annan sille aina paljon aikaa alussa, jotta vertyy kunnolla, ei alle tunnin reissulla selvitty. Ihan basic juttuja, ja hyvin meni, vaikka poni olikin vähän kuumana :) Loppukäynnit tehtiin kentällä aivan mielettömän hienon kuun valaistessa pihaa :)

Huomenna täytyisi yrittää maastoon ja tiistaina luvassa olisi hyppäri. Valitettavasti töissä tulee olemaan aika rankka viikko kuun vaihteen vuoksi, mutta eiköhän se tästä, onneksi tänään on otettu aika rennolla kädellä heräämisen kanssa ;) Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti