sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tiivistelmä, johon mahtuu noin 2000 km

Kenelläkään vinkkejä, mistä löytäisin
 tuon huovan väriset housut?
Huh. Onneksi on sunnuntai. Rentoa ja helppoa. Aamutalli ja Kynnarin seurakisat, joiden jälkeen neljännen sijan kunniaksi pitsaa, sauna, ja makoilua

Tiistaina ajattelin, etten taatusti lähde kisoihin, joihin olin viikonloppuna ilmoittautunut, sen verran oli Torsten könkkä. Mutta niin se vaan taas muuttui puhtaaksi, ja on saanut tehdä muutamana päivänä ihan töitäkin. Yhtenä päivänä kuntoharjoittelu mäkisissä maastoissa ja muutamana koulua kentällä. Teemana on ollut miltei pelkästään tasaisuuden ja riittävän muodon löytäminen laukkaan. Työ aiheutti tulosta, vaikkakin tänään jätimme kaikki treenaamamme asiat kotiin ja laukkailimme tukat hulmuten ja maisemia katsellen valkoisten aitojen sisäpuolella :) Ja yhdellä lävistäjällä totesimme, ettei makeaa mahan täydeltä, ja siirryimme raviin jo hieman ennen oikeaa raviin siirtymisen pistettä! Myös yksi keskiympyrä laukassa jäi kammottavan pieneksi soikioksi, mutta siinäpä suurimmat rikot. Muuten rata oli tasaista tervassa liikkumista, toisin kuin verkassa, jossa pelättiin mm. sateenvarjoja oikein näyttävin askelin... 


Juurikin tämän laukan takia ratana oli tällä kertaa He C:1, eikä B-rata, mitä viimeksi menimme.Prosentteja tuli 61 ja rapiat sekä se punainen ruusuke. Ja kotiin lähti läpimärät taustajoukot (sateenvarjoa ei saanut käyttää ;)), ratsastaja ja hyvin itseensä tyytyväinen ponny. 


Inton viime viikko oli hyvin kevyttä jumppaa. Eilen se pääsi kärryjen eteen kentälle, ja kyllä muuten nautti! Valjastuksen jälkeen kentällehän oli pakko siirtyä ravissa (!) mutta siitä rauhoittui hyvin äkkiä ja oli oikein mallikas valjakkohevonen - jolla on tosin vain tavalliset koppikset ;) 


Torsten totutteli kärryihin... Näin päinhän
se kuuluu mennä, puuttuu vain,
että Torsten istuisi kyydissä ;)
Viime viikkoon on mahtunut myös muuta. Ollaan äidin kanssa ajeltu ympäri Suomea katsomassa kahta hienoa suomenhevosvarsaa, toinen on kaksi ja toinen kolme-vuotias. Toisella on mulle tuttu suku takana, toinen on huomattavasti vieraampi - ja tässä sitä ollaan, puun ja kuoren välissä. Tarvitsen varmaan vielä jonkun hetken, ennen kuin tiedän, mitä pitää tehdä! Potentiaalisia vaihtoehtoja kun molemmat ovat...

Lisäksi olen päässyt kuuntelemaan Warwick McLeanin valmennuksia peräti kahtenä päivänä, kun hän piti tallillamme kurssia. Täytyy ensi kerralla ehdottomasti mennä itse mukaan, oli niin mielenkiintoista seurattavaa, niin hänen oma, pehmeä ratsastuksensa kuin opetustuntinsa tehtävineen. Mikäli ensi kertaan menee hetki, ja saan laukan kasaan ennen sitä, poimin Torstenia ajatellen hyviä laukanvaihtovinkkejä itselleni.

Miten tälläistä voi vastustaa?
Toisesta mahdollisesta vauvelista mulla ei
valitettavasti ole näyttää kuvaa! :/
Hevoset ovat kyllä täyttäneet tämän viikon kokonaan. Ensi viikolla pidän ainakin yhden heppavapaan, niin kerkiää taas harrastaa jotain muutakin elämässään hevosten ja töiden lisäksi - tosin, Suomen hieno kesä näine ihanine kaatosateineen, hyvä talliporukka sekä mahtavat hevoset, joten mikäs siellä tallilla on oleillessa! 

Ensi viikkoon :)


Kenraali kenraalille ...
Kenraali
APUA, Sateenvarjo!!! :D
Ja nyt mennään super hyvin!


Hetken ratsastettuani sileillä, märillä kankiohijlla, totesin, että
 iskän työhanskat oli hyvä vaihtoehto...
 Vaikkei mikään esteettisin sellainen !

Ah, tämähän on melkein kuin maastossa laukkailisi! ;)
Torstenin on pakko - joka ikinen kerta - myös tervehtiä
 tuomaria, niin loppu kuin alkutervehdyksessä...

5 kommenttia:

 1. Moi =)
  Löysin blogisi kun surffailin sateen takia pidemmän kaavan mukaan. Kivaa löytää jotain uutta luettavaa kun joku ei enää kirjoittele ;)
  Onnea sijoituksesta!! Hienoa että Poni puhdas.
  Mulla ois sulle pöksyt (sikäli mikäli tuo huopa on beige? Vanhat silmät ja kakkulat hukassa..) Ihan uudet Pikeurin (Luganot?) joissa siis laput kiinni vielä, olen ne ostanut iäisyys (25kg) sitten, kun vielä haaveilin ihan oikeista kisoista ja laihtumisesta =). Hyvä syy tulla katsomaan vauvoja jos nuo sattuu yhtään kiinnostamaan ;)
  Onpahan muuten kaunis tuo hevonen jota kävitte katsomassa, Vau!

  VastaaPoista
 2. Punainen pukee Torstenia ;) Onnittelut !

  Oli kyllä kiva kesäretkipäivä, säästä huolimatta ;)
  Lisää näitä toivon, jos luoja ja mystisten ontumien jumala suo ;)

  Mondeo on tosiaan niellyt viime päivinä kilometrejä,mutta sanotaan että matkailu avartaa.
  Pohjanmaan helmet kannatti käydä katsomassa vaikka päätös olisi sitten mikä tahansa.Ihania täysipäisiä kuvankauniita hevosia !

  Virve, me niin tullaan taas katsomaan varsuliineja -ja otetaan tuo kerman värinen huopa messiin,toivotaan että värit osuu kohdalleen ;) t."joku" jolta loppui sanat ;)

  VastaaPoista
 3. Viikko on aina hyvä päättää ruusukkeeseen, onnea :) Sitä olette ansainneet kaiken vastustuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, kyllähän se niin on, että tavoitteellisempi harrastaminen - näinkin pienessä muodossa tuo sellaista positiivista otetta tähän lajiin :)

  Virve, ilman muuta tullaan katsomaan ponnyjä (ja housuja!) :)

  Hirnakka, on haastava päätös! Mä olen tunnetusti hidas valitsemaan edes karkkia laupan hyllyltä, saati sitten tälläistä päätöstä... :D

  VastaaPoista
 5. Ja laupan hyllyltä saattaa moni muukin olla hidas, tarkoitin kuitenkin itsenii kohdalla Kaupan hyllyä... Ärsyttävä iphone!

  VastaaPoista