perjantai 29. kesäkuuta 2012

Löytyneet vatsalihakset ...


... tai ainakin se paikka, missä niiden pitäisi olla! :) Tänään olin Torstenin kanssa siis istuntatunnilla. Poni sai mennä miten meni, ja keskityttiin vain omaan istuntaani. Puristan helposti polvilla, seison samaan aikaan jalustimilla, istun selkä C-kirjaimena ja katson aina alas. Ei ollut opella helppo tehtävä ;) Mutta luulen, että sain ideasta kiinni. Takapuoli pysyi paremmin satulassa, kun hiffasin avata lonkista enemmän. Jouduin kääntämään kompromissiksi polvia hieman ulospäin. Oikea jalkani puristi huomattavasti enemmän ja painamalla painoin kantapäätä alaspäin. Tällä hetkellä tuntuu, että jalkojeni asennon korjaus vaatii minulta eniten työtä. 

Kuitenkin, kun takapuoli, lonkat ja jalat on hetkellisesti oikealla paikalla, on helpompi keskittyä ylävartaloon. Vatsa eteen, kyljet ja ja ylävatsan alue ylös päin. Yläkropan ja hartioden alueen suoraksi ja ryhdikkääksi saamiseen sain vinkin, ihan kuin joku työntäisi vähän kämmenellä lapaluiden väliin, niin että rintakehä tulee ulos päin. Ja kaikki tapahtuu tietysti täydellisen rentona ja jäntevänä; no ei vielä tänään, mutta ehkä huomenna ;)
Vitsi mun artikulaatio on nyt heikossa hapessa, lyhykäisyydessään tunti meni hyvin, olin aivan kuollut, ja lopuksi Torstenkin liikkui super hyvin vain omaa asentoa muuttamalla - ei ollenkaan hevosta.

'                                    
Loppuilta kuluikin muuttohommissa, ja kohta pitäisi alkaa vähän kertaamaan lauantaista rataa - pikkukisat tiedossa! :) Lauantaina saatte koosteen miten meni, huomenna tiedossa pidemmän kaavan mukainen työpäivä, heppailua ja leffailta ihan niinkuin pidemmän kaavan mukaan teatterissa. 

Rentoa kesäperjantaita teille :)

7 kommenttia:

 1. Kylläpä nyt istunta on kovassa huudossa kaikilla bloggaajilla! Niin myös mulla, tajusin juuri, miten pohjetta käytetään ja nyt pitäisi myös muistaa miettiä sitä kättä... Kaikkihan kuitenkin lähtee siitä keskivartalosta, joten sen kun saisi ryhtiin, varmasti käden ja jalankin elämä helpottuisi...

  VastaaPoista
 2. Niinpä niin. Ympäri mennään ja yhteen tullaan, istunnastahan kaikki lähtee. Ja etenkin keskivartalon hallinnasta; mulla ei oikeasti keretty eilisen tunnin aika puuttumaan juuri ollenkaan käsiin, että niin paljon korjattavaa löytyy täältä... Mutta on se kiva kuulla, että jotkut muutkin tämän asian kanssa painivat - tämä on ihan loputon tie... ! :)

  VastaaPoista
 3. Kauan sitä piti tahkota mutta lopulta minullekin kirkastui, että ratsastus ja etenkin istunta pyörii AINA oman navan ympärillä :D

  Sitkeyttä istuntaharjoituksiin, on kuulema palkitsevaa kun onnistuu :D (kaverit ovat kertoneet)

  VastaaPoista
 4. Pojot eiliselle(kin) opelle, hyvän tunnin piti !
  Ihana oli nähdä miten täysin rauhaan jätetty poni petrasi tunnin aikana suoritustaan huimasti. On se hyvä poni. Tuntijuna :)

  Perisyntisi on ponnysten niskan tuijottelu. Sen virheen irtikitkeminen käy taatusti työstä...
  Onneksi nämä muut virheet ovat tuoretta tavaraa, niistä on toivottavasti helpompi päästä eroon ja lisäski mielestäni ne liittyvät vain Torstenilla ratsastamiseen. Inton kanssa ongelmia ei samalla tavalla ,ainakaan ulospäin, ole.

  Uskallankin epäillä että ongelmat Torstenin kanssa on syntynyt nyt kun poni on suomen tutkituin ja terveimmäksi todettu ;) Tai siis terveimmäksi satunnaisesti ontuvaksi todettu ...

  Kun ponista ei vikaa löydy ja lääkkeeksikin määrätään ainoastaan käyttöä, niin silti takaraivossasi saattaa jyskyttää ikävä muisto muutaman kuukauden takaa, kun sinulle on sanottu että Ponista ei ehkä ole eläjäksi, jättäähän se jäljen ratsatukseen. Taatusti !

  Ehkä yrität ennakoida ja kontrolloida, tehdä ponin puolesta asioita ? Jännittämällä kroppasi yrität kantaa ponia mahdollisten tulevien ontumien yli ?

  Luulen että sitten kun uskallat unohtaa ponin sairaushistorian ja kaikki virhediagnosit joita ponille on ladeltu, kykenet rentoutumaan ja ratsastuksesi palaa takaisin omalle hyvälle,rennolle tasollesi.

  Paitsi että se niska. Siis sun OMA niska ! Sitä ei ole pakko nyökyttää ;) Oikeesti ! Son epäterveellistä ja kaameen näköistä. Menköön poni niska nyökyllä, tytön ei tarvitse ! Nih.

  VastaaPoista
 5. Viimeinen testi, Ipadilta kotoa. Iistunnalle jos joku löytää taikanapin, niin tiluksessa yksi heti tänne. Sen jälkeen KAIKKI muu on helppoa!

  VastaaPoista
 6. Tänne kanssa yksi semmoinen taikanappi, kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Näinhän se on Eira! Oma napa onkin ratsastuksessa se maailman napa, hallitsija... :)

  Toisaalta helpompaa olisi varmasti hankkia taikanappi, yksi kappale myös tänne, hetihetiheti!

  Nyt ollaan matkalla kisoihin. Mikäli huono kenraali tietää hyvää rataa, me ratsastetaan varmasti paras rata ikinä.

  VastaaPoista