lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lankalauantain ilojaAamu alkoi reippaalla herätyksellä, kun sain soiton, jossa kerrottiin Orioikeapoika Torstenin seisovan nyt sisällä, kun oli kaksi kertaa tullut langoista läpi ja loppupeleissä kun oli pysynyt sitten toisessa tarhassa, oli vain riehunut ja astunut Intoa... Kevättä rinnassa! Lieventävänä asianhaarana ponin kannalta toimi onneksi se, että tarhoissa ei kulkenut sähkö. Ja poni kyllä huomaa sen, nopeasti!

Maneesiin käveltäessä ja selkään noustessa mietin, josko poni esittäisi ratsastaja selässäkin kevätjuhla-liikkeita, mutta ei. Toimi kuin unelma! Käynnissä kunnon reipasta käyntiä mahdollisimman eteen-alas, askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä, taivutteluja, avoja, pohkeenväistöjä. Ravissa sitten jo hieman korkeampana letkeää ravia, lähinnä ympyröitä ja suoristuksia sekä avoja. Tänään otettiin myös kolmas askellaji mukaan liikutukseen. Viimeistään tässä ajattelin, että Torsti näyttäisi mulle temppujaan, mutta ei. Muutamat isot ympyrät ja suorat urat molempiin suuntiin, matalana ja pyöreänä. Ei ongelmia. Ei voi kuin ihmetellä. Loppukäynnit maastossa, osasi käyttäytyä myös siellä! :)

Into pääsi myös töihin. Alkukäynneissä puhdas, ravissa aluksi otti lyhyempää askelta oej mutta vertyi. Kuitenkin, valitettavasti, käyntiin takaisin siirtyessä ja muutamia tiukempia käännöksiä tehdessä huomasin Inton ottavan selkeästi lyhyempää askelta oej. Ei muuta kuin alas selästä ja talliin jalan kylmäämiseen :/ 

Samoihin aikoihin Torsten varatarhassaan oli alkanut riehua viereisen kaverin kanssa. Joka kerta kun huutelin taukotuvan terassinovelta Torstenin nimeä lopettaakseen riekkumisen, se juoksi portille ja katsoi suurilla viattomilla silmillään, että enhän minä mitään, vaan tuo toinen... :D Ja heti kun selän käänsi niin takaisin riehumaan. Vaihdoin siis jälleen ponin tarhaa, jossa sai olla ennenkuin sain poikien oman tarhan korjattua. Sinne ne jäivät tyytyväisinä syömään iltapäivän heiniä, toivottavasti osaavat käyttäytyä loppu illan!
1 kommentti: