torstai 2. tammikuuta 2020

Tammitreenit

Näin tammikuun toisena päivänä voin todeta, että olen lenkkeillyt koko alkaneen vuoden ajan. Jei! Toivottavasti se ei jää siihen. Melkein kaikki lenkkeily jäi aikalailla siihen, kun Peikko lähti. Monestakin syystä - ei huvita, ei kiinnosta, on pimeää ja Clancy on rasittava. Siis todella ärsyttävä. Se voi olla aivan huikean fiksu ja rauhallinen tai sitten pahempi kahjo kuin Torsten aikanaan. Ja koskaan et tiedä, millä tuulella uhmaikäinen juuri sinä päivänä on! No, eilisellä lenkillä oli mukavaa heti ensimmäisen kilometrin jälkeen, kun leija palasi takaisin maan pinnalle. Tämän päiväisellä lenkillä ainoana eläinseurana Pätkis, ja loistavasti meni. 


Onneksi Clancy ei sekoile ratsastessa. Sen kanssa meni syksy pitkään hyvin, sitten tuli muutamia takapakkeja kipuilun kanssa ja nyt - kop kop kop - on se taas ollut ilman kohtauksia. Aina kun noita sairaskohtauksia tulee, jää työnteko tietysti siihen joten taukoja tulee. No, koska nyt on mennyt hyvin, kiipesin tänään selkään pitkän breikin jälkeen ja on mun pakko sanoa, että jännitti :D Se on vetänyt sellaista haipakkaa tässä kevyemmällä työskentelykaudella (=juoksutus ja kävelyt) että mä en pysyisi sen selässä yhdessäkään niistä jättiloikista mitä liinassa on esitelty.

Onneksi tällainen massa pitää ponin mielen ruodussa eikä loikkimiseen ollut mahdollisuutta.

 Kenttä olikin melko jäässä +5 asteen lämmöstä ja auringosta huolimatta joten työskentely oli lyhyt ja ytimekäs. Käyntiä ja vähän ravia, taputukset ja alas. Tasapaino piti ravissakin hyvin, eli ilman kipuiluja miettimistauot olisivat pelkästään positiivinen asia! Katselin että pari päivää ainakin pitäisi pysyä viellä plussalla, kuka ties vaikka kenttä ehtisi sulaakin hieman, näin tammikuussa... En valita. Nautin. Iltapuuhaksi pojat saivat tarhaan jättikasan kuusia, kun Teemu pysähtyi kotimatkalla Plantagenissa. Sieltä ties kuinka monta vuotta on haettu joulun jälkeen kuusia mitkä eivät ole menneet jouluna kaupaksi. Vinkki vitosena, jos joku kaipaa hevoselleen tarhaan virikettä ja asuu Plantagenin lähellä, kannattaa kysyä ylijääneitä kuusia!

Huomenna perjantai. Olen ihan sekaisin päivistä mutta perjantain otan koska vaan ilolla vastaan! Sitten koittaakin kolmen päivän vapaa viikonloppu. Kelpaa sekin! Mukavaa alkanutta tammikuuta ♥️

2 kommenttia:

  1. Ärsyttäväksi connemaraklopiksi hän on kyllä samperin hieno <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ja valitettavasti hän tietää sen :D Jonkun pitäisi olla kameran kanssa salakuvaamassa kun mennään vaikka toisten hevosten ohi maastossa - sanon vaan että normaalistikin vaikka tarhassa Clancy on niin sairaan hyvän näköinen että kuola valuis kun se maastossa pörhistelee, jos siis ei joutuisi käyttämään kaikkea keskittymistä siihen että poni pysyy käsissä :P

      Poista