torstai 16. toukokuuta 2019

Puutarhan kesäilta

Mä jotenkin luulin, että kun tekee vain yhtä työtä, olisi tosi paljon aikaa tehdä kaikkea muuta. 
Noo, nyt kolmen viikon jälkeen voisi varmaan sanoa että palasin takaisin maan pinnalle. Kolme ponia ja vähän puutarhahommia eikä joka ilta edes kaikkea sitä ja thats it :D 

Tänään poneilla oli kuitenkin vapaa ja me otettiin kissapoikien kanssa rennosti. Ponit laitumella ja Rasse ja Basse kitkemisapuna puutarhassa. Eikä oikeasti tullut edes niin paljon kitkettyä. Kameraa ulkoilutin hetken ja nautin lämmöstä ja auringosta. Kyllä tätä on kaivattu!

Puutarhassa on neljä sataa neliötä tulossa uutta nurmea ja vielä taimia odotellessa osa kukkapenkeistäkin on kauniisti savella - vähän sellainen työmaafiilis siis - mutta kyllä luonto silti tarjoaa paljon kaikkea kaunista. 



Poneilla menee hyvin. Laitumella kaikki on helppoa. 





Tämän tulppaanin nimi on Blue Parrot. 
Joko olen värisokea tai tämä on liila. Kaunis kuitenkin! 




 

Istuttelin syksyllä erilaisia laukkoja kahteen puutarhan penkkiin. Nyt niitä on kolmessa. Vähän sama kuin tulppaanien kanssa. Voisin vannoa etten ole laittanut niitä ihan niin harvaan miten nyt pionipenkistä nousevat. Ja varma ja jo vähän vanhempi keltaisten tulppaanien merikin oli hetkellisesti vaarassa, kun peurat kävivät huhtikuun lopussa syömässä kaikki lehdet. Onneksi kukinta säilyi!  Vaikka vähän sahalaitaisia lehtiä onkin.

Viime kesän ruukkuistutuksen karkulaisia ♥️





Luumupuut kukkii - parhautta! 

Nyt vielä viimeinen erä matsia ja sitten valmistautumaan viikonloppuun. Kerrankin on luvattu aurinkoa 🌞 

Ensi kerralla sitten vähän ratsastusjuttuja - palataan taas :) 

4 kommenttia:

  1. Kukinnan väriin vaikuttaa myös maaperä. Eli hyvin saattaa tuo tulpaani olla muualla liila ja vain teidän penkissä pinkki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on ihan totta. Ja livenä onkin ihan liila, kun pitäisi olla sininen. Aika kaunis kuitenkin :)

      Poista

  2. Suurkiitos Jilla aivan ihanista kuvista! Niin kaunista! 😊 Mutta vaatii kyllä myös paljon työtä ja vaivannäköä - silti, varmasti sen arvoista. ❤️ Elätte varmaan vähintään 100-vuotiaiksi kaiken hyötyliikunnan ansiosta.

    Yhtä värisokeita ollaan tuon Blue Parrotin suhteen... 😋

    Aurinkoista viikonloppua!
    Maarit L. joka pääsee sunnuntaina maastoilemaan 🐎🐎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit - puutarhahommat on kyllä loputtomia mutta palkitsevia! Edelliset tilan omistajat sanoivat, että puutarha ei sitten koskaan ole valmis. Pitää varmaan paikkansa :)

      Poista