perjantai 5. helmikuuta 2016

Sumun Tottiino

Ihailtiin Torstenin kanssa mielettömän kaunista, taivaan punaiseksi värjäämää auringonlaskua pari päivä sitten maastolenkillä. Reipas laukka ja pitkä, irtonainen käynti hottispaniinin selässä sellaisessa ilmassa oli taas niitä hetkiä, kun tietää olevansa etuoikeutettu tämän harrastuksen parissa.
 

 
Eilen jatkettiin samalla linjalla. Sumun Tottiinoni on selkeästi omassa elementissään sumun ympäröimänä ;) Vaaleanpunaista taivasta emme saaneet, mutta kultaisten auringon säteiden alla  yhdessä kultaisen ponin kanssa oli ilo harrastaa, vaikkei treenikerta oppikirjasta ollutkaan. Backlund kirjoitti blogissaan hyvin vinossa istumisesta (ja tämän minäkin ymmärsin kun olen samaan suuntaan vino ;)), että kun on itse vino vasemmalle eli istuu enemmän vasemmalla istuinluulla, se ei ainoastaan rasita vasempaa puolta vaan saa ratsastajan hukkaamaan oikean puolen hevosesta, jolloin myös oikea lapa on hallitsemattomissa. Se tuntuu siltä, että istuisi tyhjän päällä oikealta puolelta, joten sitä helposti korjaa kääntämällä ylävartaloa vastakkaiseen suuntaan, jotta saisi lantion keskelle hevosta. Näin blondi ratkaisee asiat, kääntymällä ongelman kohdatessaan vastakkaiseen suuntaan ;D
Tämä on kuitenkin yksi niistä parhaista puolista blogeissa, kun voi saada ihan konkreettisia huomiota ja syy- ja seuraussuhteita omaan tekemiseen. Valmentajaa ja peilejä ei yksikään blogi- tai lehtijulkaisu korvaa, mutta olisi suorastaan pähkähullua jättää ne huomioitta. Vai kuinka moni voi sanoa, ettei tarvitse apua? Erilaisten blogien lukeminen saa myös tajuamaan, ettei ole väliä millä tasolla ratsastaja ratsastaa, samoja asioita työstetään ja korjataan ratsastajan tasosta huolimatta. Huh, tästähän on tulossa kovaa vauhtia treeniblogi! ;) Ei sentään, jätän jatkossakin treenikirjoittelut paremmin ne hallitseville ja keskityn olennaiseen. Kuviin tai maastoiluun tai vastaavaan.

Perjantain naurut tarjoaa ratsastajan ilmeet ;)

















Vielä ennen perjantain kevyttä työpäivää, iltapäiväratsastusta ja ravintolailtaa täytyy kiittää Nekax Horse Sportia jonka sponsoroimaan arvontaan tuli ennätysmäärä osallistujia - kiitos teille kaikille! Roecklin hanskat lähtevät seuraavalle onnekkaalle;

Roeckl Malta sinisenä :)
-Jomppe
Onneksi olkoon Jomppe, laitatko minulle sähköpostia :)
Ihanaa perjantaita teille jokaiselle!

32 kommenttia:

  1. Kouluratsu vai ritariratsu. Tunnelma kohdallaan.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihania kuvia! :) Ja miten kylmältä siellä näyttää ja luntakin on :O täällä "nautitaan" +5 asteen lämmöstä ja vesisateesta... Tosin just tällä hetkellä paistaa aurinko ja on -1 mutta huomenna palataan taas tuttuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on ollut ihan tosi kylmä, monta pakkasastetta ja viima! Eilen oli kuitenkin sellainen kevätsää, että ekaa kertaa aurinko lämmitti jo ihan kunnolla. Vasta kun aurinko painui puiden taakse, sitten nousi kylmä sumu ja ilma meni pakkaselle.

      Viisi astettahan on ihan kivan lämmintä ;)

      Poista
  3. Oi kiitos, määpä laitan :) Aivan ihania kuvia, tästä on hyvä startata itelläkin pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea vielä, vastasin sähköpostiisi :)

      Poista
  4. Hyi miten kylmän jäisen näköinen sumu. Poni kyllä näyttää hyvälle. Kuinka pitkiä treenejä sä yleensä teet, tuossa ihan päivänvalo ja sitten jo auringonlasku. Kun olet pellolla pyritkö tekemään kunnon treenin ajatuksella vai onko se enempi viihdettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiittää. Meillä vähän vaihtelee treeniaika, joskus se on puoli tuntia ja joskus puolitoistatuntia kävelyineen. (Aika harvoin kyllä noita puolentoistatunnin koulutreenejä tulee vastaan, mutta joskus kuitenkin.) Tässä oltiin pellolla aika tasan tunnin ajan, tuo ensimmäinen käyntikuva on ihan ratsastuksen alusta ja viimeisen ravikuvan jälkeen keventelin muutaman kierroksen eteen alas ja se oli siinä, siihen päälle tietysti loppukäynnit. Se kuva on otettu hieman ennen viittä, eli aika myöhään "pystyy" ottamaan kuvia, ihanaa :)

      Pohjasta riippuen tehdään treeni, kyllä pellollakin tehdään ihan kunnolla töitä vaikka myönnänkin, että kouluratsastajan näkökulmasta se olisi kaikista miellyttävintä tehdä priimapohjaisella ja täyspeilitetyssä maneesissa ;) Mutta melkein yhtä hyvä pellolla, mikäli se joustaa tarpeeksi!

      Poista
  5. Ihania, satumaisia kuvia! Munkin ilmeet ratsastaessa ei oo aina näkemisen arvosia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo ihan kauheeta, ihan kuin ei voisi kontrolloida yhtään omia naaman vääntelyitä hevosen selässä - ja mitä kummaa, miksi mä pidän aina suutakin auki :D

      Mutta kiitos, näistä kuvista tuli kyllä ihana valo ja tunnelma minunkin mielestäni :)

      Poista
    2. Ja mainittakoon vielä, että jokaisella ratsastuskerralla _mun_ kieli on ulkona ihan minimissään muutamassa kuvassa, so not cool :D

      Poista
  6. Oih, näis on taas tunnelma kohdallaan! Osaaks yhtää vihjata, että mimmosilla asetuksilla on otettu? Vissiin kuitenkin aika hämärää ainaki vikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Joo, vikoissa kuvissa kello oli viiden pintaan, eli aika hämärää jo. Niissä asetukset on f2.8, ISO 500 ja valotus 640.

      Poista
  7. Ihanan tunnelmallisia kuvia, näitä on ilo katsella (niinkun kaikkia muitakin blogisi kuvia:)) <3

    VastaaPoista
  8. Vau, on kyllä upeita otoksia!

    VastaaPoista
  9. Aivan upeita kuvia! Etenkin tuo viimeinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt oli kyllä hauska sää ratsastukselle :)

      Poista
  10. Hienoja kuvia, etenkin toiseksi viimeinen kuva!

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia! Mä niin tykkään sun ratsastus kuvista kun Torsten on aina niin rennon ja iloisen näköinen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka ei se kyllä ole aina iloinen tai rento, mutta hyvä että sellainen tunnelma kuvista välittyy ;) Torstenia tuppaa ärsyttämään jos ratsastaja ei handlaa ja kun eihän se aina handlaa... Ja sitten rentous, no pellolla se ei kyttää mitään ja on rento mutta kentällä etenkin jos vaaditaan paljon niin johan rupeaa kulmissa elämään jännittäviä poneja syöviä mörköjä ja rentous katoaa :D

      Poista
  12. Jestas sulla on hyvin ratsastettu hevonen! Liikkuu aina ainakin kuvissa oikein, miten teet sen? Tuolla kohtuullisen raskaalla rakenteella voisi kuvitella että painuisi kuolaimen alle, mutta olen nyt selannut blogiasi ja sellaista kuvaa ei ole vastaan tullut. Haluaisitko aukasta metodeja miten tehdä hevoselle kantokykyä sen haastavasta rakenteesta huolimatta. Myös verryttelystä olisi kiva kuulla, miten teet alku ja loppuverkat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, voi kiitos! Torsten on aika pro, se ei tosissaan edes dippaile luotiviivan alle vaan kulkee aina turpa edessä, joskus jopa liian edessä... Mutta parempi kai niin. Kantokykyä on tehty ihan vain takaosan aktivoinnilla erilaisten väistöjen eli ristiaskeleiden kautta, ja sitten sillä että myös etupää eli lavat pitää kantaa itse. Usein alkuun otan käynnissä väistöä uraa pitkin ka ravissa sitten loivia väistöjä lävistäjällä, ja sitten istun alas ja tehdään vaihtelevasti vaikka siirtymisiä tai avoja, viime viikolla tehtiin ihan babysulkujakin lävistäjällä pitkin.
      Mun isoin virhe ratsastuksessa on se että jään ohjaan kiinni, pitäisi osata ratsastaa enemmän istunnalla ja paljon vähemmän kädellä, kostautuu heti jos jään kädellä roikkumaan. Sitten kun onnistuu pitämään kevyen ja elävän tuntuman niin ponikin tulee kevyeksi eteen - ja sitten pitäisi muistaa ratsastaa aika vahvasti istunnalla ja pohkeilla että ne kintereet saa niiaamaan. Myös verryttelyssä, etenkin loppuravailussa katson ettei Torsten makaa lavoilla vaikka venyttääkin yläluokkaa eteen. Viime aikoina olen taas muistanut ottaa käyttöön taivutukset ympyrällä myös ulospäin loppukeventelyissä, se jumppaa aika kivasti ja tekee Torstenista elastisemman. Että kaiken kokoamistyön vastapainoksi täytyy muistaa balance myös venyttelylle :) Mutta ei mulla oikeastaan ole mitään neuvoja tai vinkkejä antaa, ehkä ensi viikolla kun on valmennus niin tulee taas muistiin miten Torstenia kuuluikaan ratsastaa!

      Poista
  13. Asiatekstiä! Ja todella kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
  14. Onpas Torstilla hienot putsit, mistä olet hankkinut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, just voivottelin kun unohdin sille tarhabuutsit ratsastuksen ajaksi, että on ne kamalat :D (Mutta tarhassa ja maastossa heijastimien ansiosta tosi hyvät!) Ne on ostettu Hööksin alelaarista joskus viime syksynä :)

      Poista
  15. Tässä sun blogissa on kyllä mahtavaa, nämä upeat kuvat. Torsten on aina niin täpäkkänä töissä ja yhdessä teette hienon siluetin. Sun humoristinen tekstikin uppoaa hyvin tähän lukijaan. Mukavia yhteisiä hetkiä teille!

    En tiedä näitkö, mutta tänään 7.2. tuli kakkoselta Ratsastuksen maailma, jossa oli pätkä Charlottessa ja Valegrosta. Löytyy YLE Areenasta http://areena.yle.fi/1-3130446

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ja videovinkistä, katsoin sen heti samana iltana :) Kyllä C & V ovat vaan niin symppiksiä, ja Charlotten asenne on niin jalat maassa, aivan ihana katsoa sellaista henkilöä maailman huipulla.

      Poista