tiistai 9. helmikuuta 2016

Rakkautta vain

Mihin parisuhteet kaatuu ja miksi kavioliitot kestää?


It's all about love!

Oletko koskaan vieraillut tallissa, jossa hevosen omistajat eivät olisi pusuttelemassa, rapsuttelemassa, rakastamassa tai katsomassa hevosiaan lempeästi, päivästä toiseen? Aivan, en minäkään. Olenko joskus tavannut pariskunnan jonka keskenäinen kemia ei ole aivan yhtä hempeää - olen...

Mikä saa kavioliiton onnistumaan ja miksi parisuhteen eroprosentti on puolestaan huomattava? Asuuko jokaisen tallin katolla oma Cupido, joka saa meistä parhaimmat puolet esiin sydännuoliaan ampuen? Mitä kotikatoilla sitten asuu, Zeus salamoidensa kanssa?


Otteita elämästä, kavioliitto vrt. avioliitto
 
Saavut väsyneenä ja ärsyyntyneenä kotiin. Sohvalla makaa mies, joka ei vaivaudu tulemaan vastaan vaan huikkaa epämääräiset heipat vaaka-asennosta. Ärsyttää vielä enemmän, että toinen voi vaan rentoutua ja tiskitkin on laittamatta. Siis eikö se ole tehnyt tänään yhtään mitään?
 
Saavut ihan sama millä tuulella tallille, missä hevonen makaa pitkin pituuttaan karsinassa. Hiivit hevosen viereen pusuttelemaan ja rapsuttelemaan, nappaat muutaman selfien joista parhaan laitat heti jakoon someen ja mietit hiljaa mielessäsi, miten mahtavaa on, kun luottamus on näin suurta. Elämän parasta antia!

~*~

Ihanat, lempeät silmät ja jestas, taas on ponilla lihakset kasvaneet. Hevonen näyttää joka päivä entistä paremmalta, ja vaikka se olisikin nauttinut elämästään laitumen savisimmassa kohdassa, niin sehän on vain iloinen asia. Elämästä tulee nauttia ja olisi kamalaa, jos hevosen päivän paras hetki olisi silloin, kun se näkee (ratsastavan) omistajansa.

Sen sijaan kotipuolella alkuhuuman jälkeen on myönnettävä, että asiat muuttuvat eikä kukaan jaksa katsoa miestä joka ei muuta teekään kuin nauttii elämästä, ainakaan jos se ei tapahdu puolison kanssa. (Ja miten voisikaan, kun se puoliso on aina siellä tallilla.) Timmin sikspäckin tilalle on ajan kuluessa syntynyt tuhti tynnyri, ja ennen leveiden hartioiden sijaan katseesi kiinnittyy tahtomattasi nenäkarvoihin. Seariosly, jos kyseessä olisi hevonen, trimmeri olisi jo käynyt paikalla.

~*~

Mies valittelee kipeää oloaan, joten hänelle lyödään kuumemittari yhteen käteen ja särkylääkepurkki toiseen. Uskaltaakin jäädä kotisohvalle potemaan miesflunssaa... Mutta kun hevonen sairastaa, tai ainakin sen olemus etäisesti vaikuttaa siltä, tilataan paikalle sunnuntai-iltana päivystävä eläinlääkäri ja valjastetaan tallinpitäjä yön yli valvomaan hevosen vointia ja tarjoilemaan sopivan lämpöistä juotavaa. Kun vaan oma kultahevonen paranisi äkkiä, kuluista viis!
 
 Lista on loputon. Mutta millaista elämä olisi, jos kaiken huomion, vaivan, ajan, rahan ja rakkauden kohteena olisikin hevosen sijasta oma puoliso? Olisiko mahdollista, että avioliittojen onnistumisprosentti lähtisi räjähdysmäiseen nousuun?

Älä nöyryytä hevostasi tai puolisoasi. Äläkä naura toisen selän takana.

Ensiksi hoidettaisiin puolison elinolosuhteet kuntoon. Kova työ tekee tuloksia, joten säännölliset treffit henkilökohtaisen valmentajan kanssa on huomaavainen ele rakkaalle. Ruokinta tulee miettiä tarkkaan, mitä tänään syötäisiin on päivän kuumin puheenaihe ja on tärkeää muistuttaa myös lautaselle punnittujen vihannesten terveellisistä ominaisuuksista.
 Kumppanin ystävyyssuhteita tulee myös vaalia, huonoon seuraan ei ole hyvä joutua - niin, potkivaa kaveria ei halua hevonen saatika mies.
 Terveydenhuolto on ihan oma lukunsa, kilpailuhenkisille pistetään rokotetta kaksi kertaa vuodessa ja leimat terveyskorttiin, eikä hammaslääkäritreffejäkään sovi unohtaa, koska onhan pussailu paljon kivempaa kun kumppanilla on raikas suu. Garderooppi uudistetaan vuodenajan mukaan trendikkääksi, jolloin voi hyvillä mielin katsoa hyvännäköistä miestä (koska oikeilla varusteilla miehen kuin miehen saa näyttämään syötävän hyvältä) sen lähtiessä kaupungille viettämään iltaa kavereiden kanssa. Kuuden viikon välein tilataan myös uudet mittatilauskengät - siitä huolimatta irtokengät kuuluvat lajiin eikä niitä koskaan kesälaitumeltakaan löydä, joten rymyreissuilla kadonneet kengät on ihan ok. Suhde ei tietysti voi perustua pelkälle työlle ja tarkoille ruokintataulukoille, joten hauskanpitoa ei sovi unohtaa. Ja mikä olisikaan hauskempaa näin talvikeleillä, kuin yhteiset hankileikit puolison kanssa - "vedä sitä pulkkaa lujempaa!"


Täydellistä, pyyteetöntä rakkautta, vaikka siinä seisotkin naurettavan näköisenä naurettavien tuntosarviesi kanssa.

Jokaisen suhteen tärkein asia on kuitenkin rakkaus, joten todennäköisesti Cupidon avustamana katselet miestäsi samoilla sydänsilmillä kuin hevostasi. Rakastuisit kumppaniisi joka päivä uudelleen ja näkisit hänessä joka päivä hänen parhaat puolet ymmärtäen, että juuri sinulle hän on täydellinen eikä oikeasti täydellistä miestä saatika hevosta ole olemassakaan.


19 kommenttia:

 1. :). Samoilla teemoilla täällä https://www.city.fi/blogit/2625/aviomies+vs+kaviomies/124515 ja https://www.city.fi/blogit/2625/aviomies+vs+kaviomies+osa+ii/124552

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vähänkö hauskat tekstit! :D Kiitos niistä. Kaviomiehet rules ;) <3

   Poista
 2. Nää kuvat<3
  Nauruksi meni tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into tiesi miten tehdään humoristisia kuvia ilman hölmöjä sydänpantojakin ;)

   Poista
 3. Ihana postaus! Ja ahkerasti olet jaksanut tehdä uusia juttuja viime aikoina. Kiitos siitä <3 Terveisin faninne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Yritys on kyllä kova saada tänne blogiin juttuja useammin kuin kerta viikkoon ;)

   Poista
 4. Ha,hah. Ei kyllä kykene, hevonen on aina nro.1 mies jotain muuta. Kuvat on tosi ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä. Siis jos mulla olisi mies :'D Mutta niin se järjestys on entisten miesten kanssa mennyt, eikä se ole kyllä ollut kenellekään ongelma, onneksi ;)

   Poista
 5. Onni on hyvä mies <3 oli sillä sitten kaviot tai ei :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinulla on niin sana hallussa! :) Jatka samaan malliin.
  Sanna

  VastaaPoista
 7. Vaikka tämä postaus onkin varmasti kirjoitettu pilke silmäkulmassa, siinä on paljon totta. Itse ajattelen niin, että rakkaus on ennen kaikkea tekoja, joissa huomioidaan toinen ja hänen tarpeensa, vaikkei siltä tuntuisi. Yhtälaillahan me menemme tallille ja hoidamme hevosemme huolellisesti, vaikkei juuri nyt huvittaisi mennä tallille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niinhän siinä on. Tekstiä tehdessä oli kyllä peiliin katsomisen paikka allekirjoittaneella, noin niin kuin parisuhteita ajatellen. Ja hyvä pointti, tekoja tekoja ja aina sieltä tallilta palaa tyytyväisenä kotiin vaikkei ihan aina huvittaisikaan ehkä mennä.

   Poista
 8. Liian usein ajaudutaan eroon koska se on helpoin ratkaisu. Kun ei huvita, niin lusikat jakoon. Moni tekee hevosen kanssa samoin. Hankala ihminen tai hevonen saa lähteä, vaikka kyseessä on vain informaatiokatkos hevosen/miehen ja omistajan välillä. Puuttuu se halu nähdä toinen parhaana ja ainutlaatuisena.
  Oikein hyvä ja ajankohtainen postaus ja sun blogin kuvat on aina 10+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   On ihan totta, että kun on vaikeaa niin hanskat tiskiin koska vaikea on ikävää. Itsestäni tiedän, että vertaan miehiä aina johonkin kummalliseen satuolentoon, nimittäin "täydelliseen mieheen". Samalla logiikalla voisin verrata Torstenia Pegasokseen ja aina vain pettyä kun ei se vieläkään osaa lentää... Hevosia en osaa vaihtaa, miehiä kyllä. Ehkä jonain päivänä ymmärrä naurettavuuteni The Onen haluamisessa myös käytännössä.

   Poista
 9. Ihana ja todella hauska postaus ootte niin söpöjä ja kyllä KAVIOLIITOT on parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mona, olen samaa mieltä kavioliitoista ;)

   Poista