perjantai 9. elokuuta 2019

Puutarhaperjantai

Perjantai-illan kunniaksi, muutama kuva tältä ukkoskuurojen ja paahtavan auringon illalta! 

Ihanat pihlajanmarjat! 

Olen tänä kesänä hakenut kahteen otteeseen Turun Viherlassilasta näitä ruusuja; ensimmäisellä kerralla vähän extempore ja sitten kun ne istuikin kuin nappi silmään, oli haettava lisää. Nämä ja näiden edessä olevat laventelit ovat match made in heaven. 
Vielä yksi setti ruusuja on pakko hakea, mutta se menee väkisinkin ensi vuodelle, kun ei näitä saa enää. Ruusun nimi on Shackenborg ruusu ja se vaan kukkii, ihan hulluna, koko ajan! Talvenkestävyyskin pitäisi olla hyvä, se selvinnee ensi keväänä. 


Ritarinkannukset on kohonnut hurjiin mittoihin; kymmenisen olen leikannut penkistä jo maljakkoon ja vielä vaan on penkissä väriä. Istutin näitä n. 40 taimea. 



Sisääntulon sinisarjat ❤️ Ensi vuonna ne pääsevät terassille kukkijoiksi, pohjoispuoli taitaa olla hieman liian varjoinen. 





Tänä vuonna tulee hulluna karhunvatukoita! Viime vuonna näitä ei tullut yhtään, kun peurat tai jänikset söivät oksat talvella. Nyt niitä pursuaa niin etten tiedä mitä näistä kaikista tekisi. Sukulaiset ja ystävät, tervetuloa poimimaan...!

Puutarhan kaunein koriste ❤️ joka hengailee puutarhassa mukana. Kun laidunruoho ei oikein kelpaa, onneksi nurmikko menee...


Perjantai-illan viinit ;D

Annabelle hortensiat kukoistaa. Nekin kyllä kärsi kahdesta siirrosta vähän, mutta kukat ovat sellaisia kahden kämmenen kokoisia. Upeat, ihan yksi lempikukista!

Ostin daalioiden juurakoita alennuksesta jolloin toki ne tuli laitettua vähän myöhään multiin. Nyt on ensimmäiset kukat kuitenkin auenneet, jee! En tosin ole vielä varma onko nämä mun kukkia vai ei. Kuvissa hienompia ;D (eikä siis mun kuvissa :P)


Avaruus! Tosta valkoiset ruusujen ohi mahtui viime kesänä just ja just ruohonleikkurilla. Tykkään enemmän nykyisestä :) 

Leimupenkki on puhjennut kukkaan.



Mitä enemmän katsoo kuvia talon uudesta julkisivusta - eli uudesta ovesta - ei voi kuin olla tyytyväinen arkkitehdin piirrustukseen ja puusepän käden jälkeen :) Vaikka homma olikin niin tyyristä että terassiin kerätään talven yli kuivaa kahisevaa. Siihen asti mennään tuollaisella tyylikkäällä, kiikkerällä lavaviritysrappusilla :D 






Ostin tänä kesänä extempore -50 alella Endless Summer-hortensioita. Originaalit ei kuki mutta uusi lajike Summer Love kukkii - ja nämä kukat on taas sellaisia kahden kämmenen levyisiä, ja täydellisen vadelmanpunaisia. Aivan upea!


Puutarhaelämä on parasta ❤️ Viikonloppuna aion todellakin istua kahvikupin kanssa nauttimaan hitaasta aamusta ja katsella ponien laidunnusta. Ja ehkä blogatakin. Viime viikon perjantainahan ajattelin, että nyt on täydellinen hetki istua blogin ääreen, mutta kone lakkasi toimimasta joten instattelin illan. Siellä kyselinkin teiltä, instaseuraajilta, että korvaako insta jo blogin. Kun 30 % vastaajista toivoi enemmän aktiivisuutta blogiin eikä insta heidän mielestään korvaisi postauksia blogissa, niin täällä toivottavasti tapahtuu aktivoitumista! Kiitos siis teille jotka vastasitte 🌞 Ja ihanaa alkavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Vau! Teillä on kyllä unelma koti ja varsinkin puutarha! 😁 Daalia on mun lempi kukka. Niitä on myös monivärisiä mistä tykkään eniten.

    VastaaPoista