sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Lumikellot

ruokasalin pöydällä
















Pikaiset sunnuntaimoikat; tänään pitkästä aikaa kamera kädessä, nyt on niin kevät. Ainakin jos pysyttelee sisätiloissa. Ulkona meinaa järki lähteä kun tuuli on niin jäätävän kova!
Lumikellot istutettiin omasta puutarhasta ruokasalin pöydälle ja sammal haettiin puron varrelta; siinä oli kumisaappaat koetuksella kun vesi on niin korkealla. Sitruunakierrepullat olivat superhyviä, mitä nyt vähän kärtsäsivät pohjasta. Että jos sen jätti syömättä niin oli pehmeää ja sitruunaista :D Herkullisen ohjeen nappasin täältä. 

Viikonlopun aikana on saatu keittiön välitilan laatat paikoilleen ja viimeiseksi nostettiin liesituuletinkin paikoilleen. Rakennustarvikkeet ja työkalut siivottiin pois nurkista - meillä alkaa olla ihan oikea keittiö...! Seuraavaksi odotellaan sähkömiestä paikalle. Projektit etenee ja ihan vauhdilla, ihanaa! Tuntuu että olen suunnittelemassa seuraavaa remonttikohdetta kun edellinen ollaan vasta aloittelemassa, ai miten niin malttamaton. Ei keittiö ihan jouluksi valmistunut mutta ehkäpä pääsiäiseksi ;) Seuraavat hommat tehdään varmasti pihalla ja sisärempat jätetään odottelemaan ensi talvea. Tai no, tulevan terassin ovi on valmistunut ja odottelee meitä puusepän verstaalla. Että ehkä sen verran voi tehdä sisähommiakin. 
Tällä hetkellä tulevan kesän ulkohommiksi vannotan haluavani salaojat joka kolkkaan missä kävelen ja aimo kerroksen kivituhkaa päälle. Ja ainaisesta tuulesta innostuneena kuusimetrisen kuusiaidan tontin ympärille. Ihan oikeasti haaveissa on vähän tarharemppaa, ja jos ei nyt ihan koko aidallista niin ainakin muutamia kuusia ja lehtipuita tarhaan ja puutarhaan. 
Kukkapenkkeihin, joista lupasin jo Tlle että tulevana kesänä laitan oman näköiseksi vain yhden penkin, tilasin äsken lähemmäs parisataa esikasvatettua tainta. Laventelia, salkoruusua, ritarinkannusta...  Yritin kyllä kovasti itsekin kasvattaa laventelia siemestä mutta en ole saanut kuin muutaman hennon taimen nousemaan mullasta joten tuskin omilla tekeleillä pääsen kukkapenkkejä täyttämään. Isoihin taimiin saisi upotettua omaisuuden mutta kun kaksi eniten uudistusta kaipaavaa penkkiä ovat molemmat kymmenen metrin pituisia, kokeillaan pääsisikö pienemmillä taimilla hyvään lopputulokseen. 

Poneilla on ollut rento viikonloppu eilisten kaatosateiden ja tämän päivän myrskytuulten ansiosta mutta eipä niitä näytä häiritsevän. Clancy on syönyt nyt vatsahaavaan kaksi viikkoa Peptizolea. Siinä on samat vaikuttavat aineet kuin Gastrogardissa mutta se on huomattavasti edullisempaa. Tänä aikana Clancy on kuitenkin kaksi kertaa kipuillut, joten olikohan se sitten kuitenkaan vatsahaava. Ehkä se kuitenkin täytyy tähystää ja jatkaa sitten kuuria jos siellä haavoja on. Osaisivatpa eläimet puhua! 

Koko päivän kotihommien jälkeen hetkeksi palkkatöiden pariin; rentoa sunnuntai-iltaa ♡

Ps. Vieläkin on valoisaa. Ja ensi viikon sunnuntaina ei tule enää pimeää ollenkaan! Voiton puolella ollaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti