sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Tehoviikon tehoton sunnuntaiViimeisin ja tähän mennessä paras kokeilussa ollut satula; Albion. En olisi heti uskonut mutta melko kivasti se sillä liikkui useampana päivänä. Toki viimeisenä päivänä ennen rokotusbreikkiä kävimme ihan oikein keskustelun etenemisestä ja pukkeja tuli joka komennuksesta, mutta luulen että se oli sellainen tahtojen taistelu joka oli pakko käydä jossain vaiheessa läpi. Yhtään pukituskuvaa ei luvassa; mutta sen jälkeen Clancy liikkui hieman jopa omalla moottorilla. 


Tänään on ollut tällainen maailman saamattomin sunnuntai. Tällaiseen tämä viikko on kyllä hyvä päättää mutta juuri mitään ei ole saatu tehtyä. Ulkona on ollut upea kuura - joten otin ikkunan läpi pojista laitumelta kuvan. Ruokana on päivän jokaisena ateriana ollut karjalanpiirakoita eikä remontti tai siivous ole edennyt oikein missään. Lenkillä kävimme kuitenkin, Peikko mukana tietysti. Sillä ponilla kunto vaan kasvaa!

Aikaisemmin viikolla kaikki pojat raspattiin ja rokotettiin. Ruunikot rauhoitettiin mutta Torsten se vaan hoidettiin ilman päiväkännejä. Hieno saavutus jälleen kerran sekä ponilta itseltään että tietysti eläinlääkäriltä. 
Rasse ja Basse kokivat elämänsä yllätyksen kun eläinlääkäri tuli myös sisälle kotiin, hehän eivät ehkä vielä edes tienneet omistavansa minkäänlaisia haluja mutta nyt eivät tule koskaan kokemaan niitä. Ulkokissojen elämä voi alkaa, vaikka vitsailenkin etten päästä niitä ikinä ulos. Jos vaikka eivät haluaisi tulla takaisin. (Epäilen, sillä ovat oikeita mammanpoikia. Tälläkin hetkellä Basse makaa kyljessä kiinni.) Joka tapauksessa ulkoilu alkaa oikeasti vasta kesällä. Nyt hyvä piha on pilattu lumella...

Kun ensimmäinen kevätlukukauden työviikko oli saatu pulkkaan ja kaikki eläimet jälkihoidettua, oli luvassa mitä rauhallisin perjantai, ehkä ihan jopa lasillinen viiniä ja joku hyvä aivot narikkaan-elokuva. Tallien siivous ensin ja siinä sitten sain heittää heipat rennolle perjantai-illalle kun Clancy laukkaili ees ja taas heiniltä toiseen päähän tarhaa, heittäytyen siellä hetkeksi maate jotta voi uudestaan nousta ja laukata kokeilemaan, sattuuko vatsaan vieläkin. Kyllähän siihen sattui ja ei muuta kuin kävelyttämään, päivystävälle ellälle ähkysoittoa ja pakkojuottoa. Yhden tarhassa tehdyn talutusrundin aikana C saattoi mennä kolmekin kertaa makuulleen, mutta se ei yrittänyt piehtaroida vaan huilasi vain. 
Sillä on jotain tosi pahasti pielessä tai sitten sillä on äärimmäisen herkkä kipukynnys, mutta juotolla ja ellän kipupiikillä tilanne raukesi ja lopulta yhdentoista maissa Clancykin sai iltaheinät eteensä karsinassa. Sillä on kerran aikaisemminkin käynyt näin että ollaan tarvittu ellä paikalle tosi rankkojen kipukohtausten takia. Se unohtaa kokonaan juoda vaikka ulkona ja sisällä jatkuvasti sulaa vettä tarjolla. (Paitsi silloin kun hän heittelee vesisaavia kuin palloa, mutta sitä ei ole tällä viikolla tapahtunut.) Mashvettä se saa joka päivä viitisentoistalitraa tarhaan juotettuna normaalin veden lisäksi, mutta nyt juotto oli edellisenä päivänä aamupäivällä ja nyt vasta viiden aikaan illalla ja tuhdin edellisenpäivän rauhoituksen kanssa se ei sitten riittänytkään. Oppirahoja; tämän hevosen kanssa ei varmaan koskaan voi juottaa liikaa vettä. 

Että siinä mielessä tällainen tehoton sunnuntai on ollut ihan paikoillaan. Valokin on lisääntynyt jo ihan hurjasti, enää ei ole neljältä pimeää, hurraa! Ponielämä senkun paranee. Postilaatikkoon oli ilmestynyt kesäkukkien siemenluettelo viime viikolla; puutarhakausi on ihan just täällä, jee!

Ehkä muutamat kuumat juomat ja villapeiton alla otetut päikyt sitä ennen. Ja parit hankitreenit. Niitä odotellessa; leppoisaa sunnuntai-iltaa ♥️

7 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kans Albion toiminut parhaiten.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Albion oli aika yllättäjä!
   Clancy on kyllä aivan mahtava pieni puuhapete <3

   Poista
 4. Ihania kuvia :) Et sattuisi muistamaan mistä tuo Pätkiksen takki/mantteli on? Omalle kultsupojalle pitäisi hankkia takki ja haluaisin niin raidallisen mutta en ole vielä mistään löytänyt mieleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pätkiksen takki taitaa olla Hööksistä monta vuotta sitten ostettu. Hinta-laatusuhde loistava!

   Poista