torstai 31. joulukuuta 2020

2020

 Vuonna 2020 on tapahtunut niin paljon, että se ansaitsee oman koosteen ja lopetuksen täällä blogin puolella. Historian kirjoihin jäävä vuosi on todella pistänyt maailman sekaisin. Tuskin kukaan olisi voinut kuvitella, miten erilaisissa merkeissä nyt juhlistamme tulevaa vuotta kuin vuosi takaperin. 

Meille vuoden kohokohta on ehdottomasti ollut rakkaan poikamme syntymä <3 Oliver syntyi 26.9., lauantai-iltapäivällä ja muutti maailmamme kertaheitolla. Pitkä, sektioon päätynyt synnytys oli pikkuiselle turhan rankka ja jouduimmekin jäämään sairaalaan pidemmäksi aikaa tulehdusepäilyn ja keltaisuuden takia. Kotiin päästyämme arki on lähtenyt liikkeelle pääasiassa hyvin. Oli jännittävä tunne, vaikka Oliver oli vasta muutaman viikon ikäinen, tuntui kun hän olisi aina ollut tässä meidän luonamme.

 Päivät kuluu torkkuessa, syödessä, leikkiessä ja hoitaessa hevosia :) Pikkuipanaa ei päiväunet juuri kiinnosta ja hevoshommiin onkin tullut ihan uudenlainen vaihde päälle mikäli pikkumies on apuna tallien siivouksessa. Lenkeillä onneksi uni maittaa ja usein Pikku-Peikko onkin seurana mukana. 

Pikku-Peikko taitaakin olla tehnyt kaikista eniten hommia tässä syksyn aikana, sillä hän on käynyt opiskelemassa ohjasajoa ammattilaisen kanssa ja kerran on laitettu kärrytkin perään kotipihalla. Pikkuvarsasta on kasvanut reipas eskarilainen!

Oma ratsastusharrastus meni jäihin alkukesästä, kun hevosen selkään kipuaminen alkoi valtavan mahan kanssa olla haastavaa. Vaikka raskausaika menikin hyvin, kärsin liitoskivuista ja tasapainottomuudesta, jonka takia jo kesällä melkein kaikki liikunta jäi pois arjesta. Onneksi siskostani kuoriutui supertehokas ratsastaja Torstenille ja kaksikko treenasi yhdessä koko raskausajan. Lisäksi koko ponilauma vietti keskikesällä puolitoista kuukautta yötäpäivää naapurilta vuokratulla viiden hehtaarin luxuslaitumella, joten niistä ei tarvinnut potea huonoa omaatuntoa. Kesä menikin lähinnä rauhallisella valmistautumisella tulevaan, kevyissä puutarhatöissä, suursiivotessa kotia sekä terassin rakentamisella. Minä lähinnä katsojan roolissa tuossa rakennusprojektissa. Tallin siivouksesta pidin piirun verran vajaa kolme viikkoa taukoa Oliverin syntymän kieppeillä ja sitä ja ennen ja sen jälkeen on hevosten hoitoon saatu tosi paljon apua. Pienen vauvan kanssa on muutakin tekemistä kuin harjailla poneja mutta silti, onneksi ponit ovat olemassa. Aamu- ja iltatallit tulevat toisinaan kuin tilauksesta tarjoamaan pientä happihyppelyä ja hieman kun ipana kasvaa, pääsee varmasti taas enemmän harrastamaan.

 Kaipuu Torstenin selkään kävi liian suureksi noin puolen vuoden tauon jälkeen, neljä viikkoa synnytyksestä. Olin onneni kukkuloilla ja hymy oli korvissa asti. Torsten oli täydellinen herrasmies ja Oliver nukkui kiltisti vaunuissa, joita oma äitini vahti kentän laidalla. Täydellistä elämää. Olen äärimmäisen kiitollinen ja nöyrä kaikesta, mitä minulla on.


Siinä missä hevoset ottivat pikkuisen heti omakseen - ja toisinaan kyseenalaistavat allekirjoittaneen äidin taitoja mikäli Oliver tekee äänenavauksia vaunuissa tallihommissa - kissat olivat aika pitkään sitä mieltä, että he pakkaavat kimpsunsa ja muuttavat pois. Onneksi kaikki Oliverin kivat lelut sentään viihdyttivät, kun koko talo oli keskellä yötä hereillä ensimmäisinä viikkoina, ja nyt kissatkin ovat jo ottaneet Oliverin omakseen. 

Vauvakuplassa eläminen on aina välillä saanut unohtamaan, mitä muualla maailmassa tapahtuu ja se on ollut toisinaan ihan hyvä. Toivon koko sydämestäni, että ensi vuonna pääsisimme pikkuhiljaa aloittamaan normaalimman elämän! Koronan vaikutukset ovat hirveät, ja niin paljon ihmisiä on menettänyt aivan liikaa - silti toivon ja uskon, että ihmiskunta on ehkä oppinutkin jotain tästä hirvittävästä vuodesta. Kunnioittamaan luontoa, vaalimaan perhettä, elämään enemmän hetkessä? Se selviää varmasti aikanaan. 

En tiedä, palaanko enää ensi vuonna tänne vai en. Halusin kuitenkin tulla summaamaan tämän eriskummallisen vuoden ja jakamaan teille ihanan onneni <3 sekä kiittämään teitä kaikkia, jotka olette täällä sitkeästi käyneet kurkkimassa tänä vuonna. Jutut jatkuu takuuvarmasti instagramin puolella. 

Oikein hyvää vuoden viimeistä iltaa - ollaan varovasti, yhdessä tai yksin - ja skoolataan paremmalle vuodelle 2021!

6 kommenttia:

 1. Ihana kun palasit summaamaan vuoden, olen nauttinut blogisi lukemisesta jo vuosia :-).
  Kaikkea ihanaa ja hyvää juuri alkaneelle vuodelle 2021.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Laura! Mukava kuulla että olet ollut mukana jo pitkään :) Oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle.

   Poista
 2. Kiva, että jaksoit kirjoittaa tämän postauksen, oli ilo lukea ja saada selitys, miksi on ollut hiljaista! :) Kaikkea hyvää teille <3 t. toinen pitkäaikainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merika itsellesi kommentistasi! :) Oli vuosi kyllä niin erityislaatuinen, että oli pakko tulla summaamaan se. Kaikkea hyvää myös sinulle ja mukavaa alkanutta vuotta!

   Poista
 3. Olipa ihanaa lukea tämä postaus. ☺️

  Kiitos Jilla, on ollut mahtavaa saada seurata blogiasi, kauniita kuvia ja sujuvaa tekstiä. 🙏

  Sydämelliset onnittelut Oliverin syntymän johdosta! ♥️

  Omituiseen, kummalliseen vuoteen 2020 mahtuu onneksi niin paljon hyvääkin. Uskon ja toivon, että moni meistä on pakosta joutunut hidastamaan ja pysähtymään, miettimään mikä elämässä on tärkeintä ja tekemään muutoksia, jotka vastaavat paremmin omia arvoja - sen myötä hyvinvointi lisääntyy. Ensin omassa elämässä, mistä se leviää läheisiin, edelleen ystäviin, tuottaviin, kaikkiin jotka tapaamme, joko irl tai eräänä. Sitä kautta hyvä kiertää, kasvaa ja leviää kaikkualle.

  Oman vuoteni kohokohtia on kaksi, aikajärjestyksessä ensimmäisenä lokakuussa kotiutuneet kissaveljekset, joista on tullut minulle äärettömän rakkaita ♥️🐈♥️🐈. Vauhtia pentujen kanssa riittää, mutta rauhallisempiakin hetkiä on. Paljon on opittavaa mutta kissat ovat ah! niin ihania ja kiehtovia!

  Toinen arvokas tapahtuma on se, että minusta tuli kummi ihastuttavallep joka tuli vauhdilla maailmaan Isänpäivänä. ♥️ Koronarajoitusten vuoksi emme ole livenä vielä tavanneet, onneksi on videopuhelut. Tämä suloinen olento on todellinen lahja, ja hän on lumonnut minut täysin.

  Ihanaa, hurmaavaa alkanutta vuotta 2021! Toivon sinulle ja perheellesi - hevoset ja kissat mukaan lukien - iloa ja onnea, ihan tavallisessa arjessakin.

  Etähalaus 🤗
  Maarit L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maarit ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Onneksi olkoon sekä kummiudesta että kissapojista. Mahtavia uutisia molemmat ja tuovat elämään niin paljon iloa! En osaisi kuvitellakaan elämää ilman meidän kissalan veljeksiä, kissat ovat niin mahtavia olentoja. Puhumattakaan tietysti pienestä Oliverista <3 Toivottavasti korona pian hellittää ja pääset tapaamaan kummilapsesi ihan livenä. Voin kuvitella että lumous ei ainakaan helpota sen jälkeen :)

   Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista