tiistai 2. heinäkuuta 2019

Valkoinen laidun

heinäkuun toisena päivänä laidun näyttää tältä...

 





















Rasse ja Basse joutuivat olemaan koko päivän meidän makuuhuoneessa lukkojen takana, poissa remontin jaloista. Voi tätä riehumisen määrää mitä täällä on tällä hetkellä menossa :D




Ihana riekkumishetki laitumella ukkoskuurojen välissä. Paikoitellen aurinko porotti ja taivas oli upean tumma! Mikä näky. Kunnes laskee katseen alas taivaalta - meillä meni kyllä melkolailla penkin alle tämän laitumen kylvö. Vielä viime vuonna tätä saunakukkaa tai mitä lie valkoista höttöä ei näkynyt, mutta tänä vuonna se on vallannut laitumen pinta-alaa ja kasvaa paljon ruohoa vauhdikkaammin. Olen käsittänyt että sitä on muuallakin riesaksi asti, liekö joku superkasvi joka ei viime kesän kuivuudesta ottanut nokkiinsa kuten muut kasvit? Alkukeväällä kitkin muutamia kottarillisia kyseistä rikkaa laitumelta, kunnes totesin että en vaan kykene hehtaaria kitkemään. Sitten jäin empimään liian kauan myrkytyksen kanssa ja nyt sille ei voi enää tehdä mitään, paitsi niittää ja se onkin tällä viikolla to do-listalla. Ensi keväänä täytyy olla ajoissa myrkytyksen kanssa. Hehtaari on vähän nafti 2,5 hevoselle mitoitettuna, vaikka olen myös lohkonnut laidunta ja vuorotellut puolia. Mutta jos ei tule vettä, niin ei kai sille mitään voi. 

Onneksi tänään on sitten tullut sitä vettäkin eikä laidunmurhe oikeasti ole kovin suuri. Paitsi ehkä hevosten mielestä. 
Laidunta lukuunottamatta tänään on kyllä ollut erikoisen hieno päivä. Mun työpäivän aikana T ja meidän molempien iskät olivat irronneet tulevan terassinoven ikkunat, sahanneet aukkoa isommaksi ja sillä välin kun minä kuvailin hetken poneja laitumella, oli puusepällä Evitskogissa teetetty ovi ja ikkunat nostettu paikoilleen ❤️ On tätä odotettukin - hitaita nämä projektit kun joutuu (tai saa, miten sen nyt ottaa) Museoviraston kanssa tekemään muutokset. Jos minä olisin saanut päättää, olisi meille tullut ranskalaiset pariovet, mutta se ei käynyt koska eivät kuulemma sopineet talon henkeen joten arkkitehdin kanssa sitten piirrettiin aikaan istuva kokonaisuus. 
Nyt puuttuu enää terassi, poreallas, pari listaa ja hehtaari laidunta lisää! ❤️

Ikkunat irti...

Isompi reikä seinässä...

Ja uusi kokonaisuus paikoillaan!

Ihan ei malta mennä nukkumaan kun sitä jää vain istumaan ja ihastelemaan ovea. Voin jo kuvitella itsensä istumassa vielä tekemättömällä terassilla viikonloppuaamuna herkuttelemassa brekkarilla ja katsella samalla hevosten laidunnusta rikattomassa pellossa - siinä ensi kesän tavoite!
Aurinkoista heinäkuuta 🌞

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia laitumelta! Kaikki kolme näyttävät niin hyviltä ja ennen kaikkea tyytyväisiltä. 😊

    Ymmärrän kyllä että tuo valkoinen höttö pilaa osan ilosta vaikka tavallaan kaunis onkin.

    Ja teidän terassin ovi - terassista tulee kyllä aivan mahtava! Ykköspaikka seurata laitumen tapahtumia.

    Aurinkoista heinäkuuta! ☀️
    Maarit L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä odotankin, että voi kattaa kesäaamuina aamupalan terassille ja katsella laiduntavia hevosia ☀️ T. Jilla

      Poista