tiistai 18. kesäkuuta 2019

Puutarhaelämää

Kuvia puutarhakierrokselta



















Lahjaksi saatu hortensia on nyt kukkinut täydellä kukinnalla 1,5 kk. Ja nuppuja tulee vain lisää!

Sitä on niin paljon hommissa puutarhassa, että välillä ihan unohtaa miten paljon kaunista siellä on.  Kun aina keskittyy vain muuteltaviin kohteisiin ja näkee tekemättömät työt. Kameran kanssa kulkiessa huomio kiinnittyy automaattisesti parhaisiin puoliin, myös puutarhassa. Vielä on paljon hommia omaan unelmapuutarhaan, mutta on tänä kesänä tehty jo aikamoinen muutos. Ongelmana onkin, etten ikinä ottanut niitä ennen kuvia, mistä konkreettisesti näkisi muutoksen :D 
Pankkitili kertoo kuitenkin käsistä lähteneestä puutarhaharrastuksesta. Pikaisella laskulla tänä kesänä puutarhaan on upotettu yli 3500 euroa. Yksi kolmasosa multaan - uutta nurmikkoa on tullut n. 700 neliötä. Huhheijaa! Kerron Tlle viikottain, että ensi kesänä on helppoa. Oikeastihan ensi kesänä on vuorossa takapiha ja potanger ;) Mutta katsellaan sitä sitten talven pimeinä tunteina kun kroppa ja mieli kaipaa puutarhatöitä. Nyt ei sellaista keskustelua ehkä kannata aloittaa. Viikon sisään on istutettu 9 puuta, levitetty viides kuorma-autollinen multaa käsin, kasteltu, kitketty ja siivottu. Sanoisin kyllä, että on kannattanut :) Loppuviikosta pääsen istuttamaan kaikki perennat uuteen penkkiin! 

Juhannuksesta eteenpäin mä aion vain nauttia puutarhasta. Ja ihan vähän siinä sivussa kastella ja kitkeä :)

Leppoisaa juhannusviikkoa ❤️

4 kommenttia:

  1. Saisiko kukkapenkeistä kauempaa kuvaa, jotta näkisi kokonaisuudet? Meilläkin puutarhassa muutostöitä ja on kiva katsella isnpiraatiota muiden penkeistä, mm. kukkavalinnoista ja miten ne sopivat toisiinsa 😊
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti :) Me ollaan karsittu kukkapenkkejä pois aika paljon, ja silti tuntuu että nyt tähän uuteen "isoon" (neljäsosa entisestä penkistä, nyt 13 x 3 m...) penkkiin menee loputon määrä taimia. eilen aloitin istuttelemaan ja on se kyllä vaikeaa, miten saada unelmien kukkapenkki ihan oikeasti tehtyä! Mutta laitan kyllä tarkempaa selostusta tulemaan, jahka penkki on valmis - tai tänä kesänä ainakin. Ensi kesänä se on jo varmasti hienompi :)

      Poista
  2. Minäkin toivoisin kukkapenkistä kuvia kauempaa, nythän tässä oli lähinnä kuvia vain kukkasista. :) Oot niin paljon teidän pihan kukkapenkeistä kirjoittanut, että olisi tosiaan kiva nähdä ne ihan kokonaisuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Tietysti kun pihalla on niin paljon vielä tekemättömiä kohteita ja paljaita kohtia kun nurmikkoa ei vielä näy, niin ne ei näytä kaikista kauniimmilta taustoilta kuvissa ;) Mutta esimerkiksi instassa @jillalap on nyt my storyssa videota eilisen tilanteesta ja Midgårdin kohokohdista näkee penkkejä paljon laajemmin! :)

      Poista