sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Remontin keskeltä
Clancylla alkaa vapaapäivät näkyä. Torsten on tullut mukaan kävelylenkeille ja voi hienosti. 


Heippa keltaiset seinät, tervetuloa raikas valkoinen! 


Ilman rakennusvaloa... melko pimeää on. Tämä on sellainen behind the scenes otos, ruokasali kaaoksen vallassa. (Bassen ja Rassen ikioma puuhamaa. Uskomatonta että he eivät ole vielä onnistuneet rikkomaan mitään, sen verran kovaa juoksevat laatikosta toiseen.)

Kauniit kuvat taitavat olla tämän blogin idea; tänään jotain ihan muuta. Viikolla ei juurikaan ole kamera ollut kädessä ja muutamana päivänä, kuten tänään, ei päivä tunnu valkenenvan ollenkaan. Ehkä pitäisi vain kaivaa kesämuistoja puhelimesta ja antaa kameran levätä seuraavaan aurinkoiseen pakkaspäivään asti. Oli kuitenkin ihan pakko kurkata viime vuoden joulukuuhun blogin puolella; ilmeisesti on ihan mahdollista ottaa valoisia kuvia myös joulukuussa ja hankikeleistäkin on päästy nauttimaan. Onneksi nyt on niin kiire remontoida ettei mitään hankijumppaa ehtisi edes kuvitellakaan ;P 

Remonttielämä on kamalaa ja kamalan ihanaa. Olen laiskahko siivoamaan joten on ihan hauskaa kun ei tarvitse siivota. Kukaan ei tosiaankaan huomaa jos kahvikupin jättää väärään paikkaan eikä remonttipölystä erota sukkien mukana ulkoa tulevia heinänkorsia. (Villasukat keräävät lyhyitä heinänkorsia magneetin lailla!) Tyypillisiä joulukuun rientoja ja puuhia ei myöskään tarvitse juuri miettiä; kukapa sitä haluaisi iltoja pikkujouluissa viettää kun voi lauantai-illan maalata seiniä ja kotona on turha ottaa jouluvaloja kummempia tunnelmantuojia esille kaiken sekasotkun keskelle. Ainoa miinus on uunin puute. Leivon tai paistan yleensä minimissään kerran viikossa jotain, joten leipomattomuus tiukkaa. Etenkin joulukuussa. Ja viikonloppupuuroa tekisi myös mieli! Mikropuurot ei ole mun juttu. 

Keittiössä on nyt pohjamaali levitetty ja kohta siirrytään oikeaan maalisävyyn, paperinvalkoiseen. Olen aina ollut valkoisten seinien kannattaja, kunnes muutimme tähän ihanaan, värikkääseen kotiimme jossa ei ole ainuttakaan valkoista huonetta.
 Nyt ihastelen keittiön valkoisia seiniä haltioissani; muut huoneet saavat kuitenkin pitää värinsä. Keittiön kaapit saapuvat ensi viikolla ja ovien väriksi valitsimme vaaleanharmaan. Oikeasti haaveilin siniharmaista, melko tummistakin kaapeista mutta T ei lämmennyt ajatukselle ja toisaalta pohjoispuoli on niin pimeä, että isokin huone voisi muuttua ahtaaksi tummilla väreillä. 
Tasoissa on kaksi vaihtoehtoa; puu tai vaalea marmori ja niiden välillä nyt arvotaan. Samoin välitilassa; ensimmäinen vaihtoehto on fasettihiottu valkoinen laatta tiililadonnalla. Toisaalta kapeampi marmorilaatta kalanruotokuviolla olisi myös upea ja fasettihiotun voisi säästää kylpyhuoneen seinille. Ihan tosi upean näköinen vaihtoehto olisi myös marmorilevyt, mutta siihen budjetti ei taida enää mitenkään taipua. Kun on näitä muitakin remonttihaaveita... Keittiön yhteydessä olisi mahtavaa ehtiä tapetoimaan myös ruokasali (sen vaalea väri on melko täydellinen mutta tapetti on huonossa kunnossa) ja rakentaa peilipanelointi muutamaan huoneeseen. Niiden toteutus jää kuitenkin suosiolla ensi vuoden puolelle. Talvikuukaudet käytetään sisäremontteihin mutta kesäisin keskitytään ulkoprojekteihin ja Suomen kesästä nauttimiseen. Tällaisena viikonloppuna kun molemmat päivät sataa kaatamalla ja asteet on nollan tuntumassa eli ratsastuskentän pohja on kuitenkin jäässä, voisiko parempaa hetkeä remontoimiselle olla. Samalla voi haaveilla seuraavista remonttikohteista, maneesista ja kesästä. 

Ensi kerralla ehkä kuvia jo valmiimmasta keittiöstä. Rentouttavaa toista adventtia!

4 kommenttia:

 1. Remonttia on niin kivaa. Odotan mielenkiinnolla kuvia teidän keittiöstänne.:)
  Mietit jos marmori tai puutaso olisi sopivampi. Itse tiedätte varmaan mitä olisi sopivampi teidän keittiöön mutta pari juttua tulee mieleen. Marmoritaso on elegantti, kestävä ja helppo, miinuspuolella äänekkämpi kun puu ja astiat helposti rikkoutuvat putoessa marmoriin. Marmori varmaan kestävämpi mutta toisaalta tasojen vaihto voi olla kiva tapa päivittää keittiö jossain vaiheessa. Puu (esim. öljytty) on kodikas, mielyttävä, yllättävän kestävä ja helppo tarvittaessa vaihtaa, miinuspuolella vähän enemmän työtä hoitaa ja vaurioituu helpommin. Hintaero on varmasti. Onnea valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin :) Tänään laitettiin toisen seinän runkoja kiinni, ensi viikolla sitten tulee loput kalusteet niin pääsee laittamaan kaikki seinille!
   Päädyimme tilaamaan loppujen lopuksi marmoritason. Molemmissa kyllä just noita jo mainitsemiasi hyviä ja huonoja puolia. Marmori vei kuitenkin voiton. Vaan koska pähkäilimme tasoa näin pitkään, tulee se vasta tammikuun lopussa. Odottavan aika on pitkä...!

   Poista
 2. Mitä sun hevoset syö tällä hetkellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinää! Ihan ensiluokkaista, sokerit tosin vähän korkeat mutta kesään nähden huippuhyvät... Kuiva-ainetta 91%, SRV 70 ja sokerit 140...
   Mashia ja pellavaa iltapuurossa shy federin, msm, e-vitamiinin ja suolan kanssa. (Toisinaan myös magnesium) Tarhassa poneilla on nuoltavana mineraalikivi ja aamuisin ne saavat kivennäiset, Black horsen rouhe. Tykkäisin eniten chevinalin kivennäisestä mutta Peikko ei suostu syömään sitä enkä ole sitten jaksanut syöttää niin monesta eri purkista.
   Suut makiaksi pienellä määrällä mysliä ja porkkanoita :) Aika simppelillä ruokinnalla mennään. Ja nuo extralisäravinteetkin on ainoastaan Torstenilla jatkuvassa syötössä, Clancy saa niitä kuureina ja Peikko ei suostu syömään niistä juuri mitään. Tosin luin juuri että e-vitamiini olisi tosi tärkeä myös nuorille hevosille, joten täytyy ryhtyä syöttämään sitä myös Clancylle säännöllisesti, näin laidunkauden ulkopuolella. Vaikka tänäänkin valoisan ajan olivat laitumella ;)

   Poista