tiistai 26. kesäkuuta 2018

Keskellä kesää
Säästä sen varmaan viimeistään huomasi, että vietettiin juhannusta. Oli tosin ensimmäinen vuosi, kun sateet eivät haitanneet juhlahumua ollenkaan - jos ihan rehellisiä ollaan, niin mikä ihana tekosyy vain makoilla sisätiloissa ;) Koko juhannus nautittiin sarjoja katsellen, poneillen ja välillä herkutellen. Kasvimaalta nostettiin sydämenmuotoisia (tai ainakin yksi) uusia pottuja ja mansikkamaalta on kerätty toistakymmentä litraa makeita marjoja pakkaseen ja jälkkäriherkkuihin. Lasillinen pavlovaa on kuin makea pala kesää ruokapöydässä, taivaallista!

Poneiltu on tietysti, sateesta ja myrskytuulesta huolimatta. Syötelty vihreää narussa ja niitetty ojanpieliä, nurmitarhat kun on jo kaluttu loppuun. Vesisateiden jälkeen laidunkin on alkanut vihertämään, joskin tarkemman tutkimisen jälkeen rikkaruohoista mutta kuitenkin. Onneksi puutarha työllistää myös ponit ja tällä hetkellä rikkiksiä on enemmän pellolla kuin puutarhassa. Alkukesästä tilanne taisi olla toisinpäin...

Naapurin kissa auttoi lipun nostossa.
Alkukesä ja ensimmäiset lomaviikot kuluivat töissä jotka viimeisen työkuukauden aikana jäivät tekemättä. Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, että stressi (työ, puutarha, laidun koska sille nyt ei vaan voi mitään...) vihdoin helpottaa ja oikeasti voi vaan olla ja nauttia lomailusta. Vihdoin on otettu viltti työhanskojen sijaan puutarhaan ja kirjat ovat saaneet viedä kannesta kanteen useamman kerran. Kaupungissakin on vierailtu, ulkoilutettu Tn uutta lelua (kuulemma halusi jonkun harrastuksen veneilyn tilalle ja jostain kumman syystä ei lämmennyt ravihevoseen vaan osti harrasteauton.) ja käyty brunsseilla ja jäätelöllä. Molemmat kotonakin yhtä hyviä, mutta kaupungin ja meren tuoksua ei voita mikään. Jos nyt pitäisi kaupunkilomalle lähteä, en miettisi hetkeäkään mihin lähtisin - no Helsinkiin tietysti. Kesämökkeily ei ole koskaan ollut mun juttu, vaan enemminkin kesä ja kesäillat kaupungissa. 

Kotona on kuitenkin seuraavina viikkoina tulossa niin paljon muutoksia, ettei tässä mihinkään lomalle kerkeä lähteä! Palataan taas ihan pian - jos nyt riittäisi tämä tietokoneeton elämä taas hetkeksi :) Aurinkoista kesäviikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti