keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kaksi ruunaa


Maanantaista lähtien meillä on asunut kaksi ruunaa. Metallipaja muuttui leikkaussaliksi eläinlääkärin hoitaessa toimenpiteen kotona ja kipiä mutta rohkea Peikko selviytyi koettelemuksesta upeasti. Vielä hän ei selkeästi tiedä, mitä varten eläinlääkäri niin halusi tehdä, mutta pakko tämän oli liittyä ensi kesän astutuskauteen; siihen malliin on tosioreilu jatkunut. Sairastarha ja useamman kerran päivässä tylsä kävely turhauttavat pientä ponia mutta hän todennäköisesti tästä selviää kunnialla; piikit ja pesutkaan eivät ole kivoja mutta ei valituksen sanaakaan sillä saralla. Hieno ruuna!

Alkuviikon kuurahetki.
Tallin toinen hieno ruuna, eli Torsten, on myös selvinnyt kauhumaanantaista. Ei ihan yhtä urheasti kuin Peikko, niin melkein yhtä hyvin. On karman laki, että omistan hevosen jonka otsassa lukee dramaking, koska en välitä draamasta missään olomuodossa. Paitsi tietysti silloin, kun draaman aiheuttaja on Torsten. Kohtalaisesti se kuitenkin selvisi yksin tarhassa sillä välin kun Peikko oli leikattavana, ihan viimeistä kymmentä minuuttia lukuunottamatta. Ei kuitenkaan tullut aidoista läpi, mittaili vain valmiiksi paikkoja, mikäli ellällä olisi mennyt vielä muutama minuutti pidempään. Lopuksi eläinlääkäri tuli kysymään tallissa Torstenilta, ahdistaako. Torsten nojaili lääkäriin ja huokaisi, kyllä.
 Ennakoi, ennakoi, varo ja ennakoi, sellaisella asenteella Torstenin kanssa pärjää mutta toisinaan sen raget ja silmienpyörittelyt ovat aivan omaa luokkaansa - aivan kun eläisi sarjakuvaponin kanssa. 

Ottamatta huomioon sitä, että Peikkoa särkee ja sen takia harmittaa ponin puolesta, on koko alkuviikko ollut muutenkin kuin maalaiselämää-sarjiksesta. T on viettänyt kesälomapäiviä ja ollut apuna Peikon hoidossa ja kävelytyksissä. Torsten on käynyt pellolla kevyissä keventelyissä ja hengaillut puutarhassa, iltaisin on käyty sivistyksen parissa kaupungissa ja päivisin tehty puuhommia - ensi talveksi pari kuutioita polttopuita hakattu, no lihasvoimaa ei tarvitse käyttää kun klapit tekee halkomakone. Puupajan pelit ja vehkeet onnistuvat yllättämään edelleen - ja sisällä talossakin on viikonloppuna ollut käytössä vaikka mitä vempeleitä. Aurinkohuone näyttää rakennustyömaalta, kuvia luvassa myöhemmin! 


Eilen aurinkoa ja vihreää nurmea, tänään lumimyrsky. (Eilen oli kuitenkin kylmempi päivä kuin tänään, tuulet ovat olleet jäätäviä!)

Aamulla alkoi lumipyry joka jatkuu edelleen. Huomenna on niin luvassa hankijumppaa Torstenille! Ja jos nietokset kasaantuvat liian korkeiksi, niin tänään olen muistutellut mieleen, kuinka traktorilla ajettiinkaan. Viisitoistakesäisenä tallihommissa traktorin ratista tuli muutaman kerran soitettua iskälle, tuutko korjaa vähän aitatolppia ;P Onneksi sänkkärillä ei vielä ole yhtään tolppaa ;)

Nyt takaisin ulkohommiin. Leppoisaa keskiviikkoiltaa sinulle! 

8 kommenttia:

 1. Sä osaat tehdä parhaat postaukset. Luen sun postaukset aina ensimmäiseksi, näitä saisi tulla vaan useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Olen samaa mieltä, oikein harmittaa kun päivissä on paljon kivoja hetkiä jotka olisi parasta jakaa tänne - mutta sitten kun on aika olla koneella, hetki on jo ohitse ja tuntuu tyhmältä kertoa pienistä jutuista jotka tapahtuivat monta päivää sitten. Kun vaan vuorokaudessa olisi lisää tunteja! :)

   Poista
 2. Miten raaskitte ruunata, Peikko on hieno poni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikko on upea. Tämä oli kuitenkin omistajan päätös - ja toki ainoa ratkaisu siltä osin, että Peikko jää tänne meille. Haluan kuitenkin Torstenille tarhakaverin, joten peukut pystyssä, ettei Peikolla enää hormoonit ajaisi härkkimään Torstenia jahka uskallamme kokeilla poneja seuraavan kerran yhteen. Koska kyllä, Peikko on täysin varastanut kaikkien meidän sydämet enkä tiedä, miten noin mahtavasta ponista osaisi enää luopua :)

   Poista
 3. Osaatko sanoa millainen hinnanero oli polttopuissa? Mitä esim tämä oarin kuution kuorma teillä kustansi, josta puut teitte?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, en valitettavasti osaa sanoa mutta mikäli olen oikein käsittänyt, on polttopuiden hinnoissa ihan merkittäviä eroja... Ostaako pikkusäkeissä tai kuutioittain tai sitten ihan halvimmalla tavalla, itse noudettuna irtotavarana. Kannattaa varmasti tutkia hintoja, voi säästää pitkän pennin! Meillä ei ole vielä ollut ajankohtaista ostaa puuta, koska entiset ihanat omistajat jättivät käyttöömme koko talveksi polttopuita ja nämä mitkä teimme raivattiin omalta maalta... Ensi talveksi täytyy kuitenkin ostaa puita lisää ja ihan saman tutkimisen edessä olen minäkin :)

   Poista
  2. Aa no joo! Meillä mies sanoi et hinnan kannalta ehdottomasti niin että tilaa kuorman pihaan ja siitä tekee itse polttopuut. Toki ei kukaan puilla lämmittävä mitään säkkejä ostakaan jos ei halua rahoja tuuleen heittää. Meilläkin sisätiloissa 3 takkaa plus navetassa 2 tulipesää😁

   Poista
  3. Aivan, olipas blondi 😅 Kiitos vinkistä, täytyy itsekin miettiä puiden tilaamista runkoina. Koska onhan se tosi hauskaa pilkkoa puita! :)

   Poista