torstai 15. toukokuuta 2014

Nuttura täristen, tanner tömisten

Kahden päivän tehokuuri kouluratsastuksessa


Viimeiset viikot olemme kieriskelleet Torstenin kanssa etäisesti kouluratsastukseen liittyvien ongelmien kanssa. Etäisesti siksi, ettei meno ole ollut edes niin lähellä koulutuuppaamista, että sitä siksi voisi sanoa ;) Viime viikon perjantaina valmentajamme Mia tuli kuitenkin läpiratsastamaan Torstenin, jonka jälkeen kaikki tuntui taas helpommalta. Mielestäni on erittäin tärkeää, että hevonen pääsee säännöllisesti (epäsäännöllisen säännöllisestikin ;)) oikeasti osaavan ratsastajan alle, omien valmennusten rinnalla. Koulutuksellisesti hevoselle on reilua, ettei sen aina tarvitse korjata ratsastajan virheitä, vaan hevonen saa tukea ja oppia osaavalta ratsastajalta. Ja sille normimatkustajalle, sille se vasta reilua onkin ! On ihan parhautta nousta ammattilaisen jälkeen oman ponin selkään, kun kaikki vaan toimii - ainakin hetken ;) Tärkeintä on kuitenkin saada itselle se fiilis, miten asetusten kuuluisi pelata. 

Niinpä eilen poni pääsi jälleen ammattilaisen alle. 
Tänään Mia kävikin vain lyhyesti selässä toteamassa, että asetukset ovat edelleen tallessa ja homma pelittää hyvin. Sen jälkee pääsin itse kokeilemaan ...


Tilannekuvasta huolimatta kaikki sujui aika kivasti, ja Mia oli tyytyväinen näkemäänsä ;) Treenasimme ihan perusratsastusta, keveyttä sekä nopeutta. Kuten Ira eilen blogissaan kirjoitti, kun perustyön tekee kunnolla, ei "tempuissa" tule ongelmia. Kun saan ratsastettua Torstenin takapään tarpeeksi aktiiviseksi, painon taakse, lavat ylös ja ylälinjan pitkäksi sekä rennoksi, ei ole minkäänlaista ongelmaa ratsastaa ravissa avoja, sulkuja tai väistöjä. Laukka ei ole vielä riittävän vahvaa moisiin ... 

Tänään ajatuksena oli kuitenkin pyrkiä ratsastamaan reippaassa tahdissa viikonlopun kisoja ajatellen. Kun koko talvi on hyvin pitkälle koottu, koottu ja vielä vähän koottu askeleita hitaammassa tempossa, täytyy kisakauden kynnyksellä treenata myös "kilpailutahtia". Paikoitellen saimme oikein hyviä pätkiä, mutta muutaman kerran hukkasin pakan, kun liikettä ja vauhtia tuli lisää. 
Huomenna vielä kevyt hyvänmielen treeni ennen viikonlopun kisoja, jossa ratsastan maailman tylsimmän He B:3 ohjelman ... Nopeasti katselin kisakalenteria, ja eräissä kesäkuun kilpailuissa olisi luokkana He B:2 - rata, joka sisältää laukkapysähdykset, neljä nostoa, vastalaukat, lisätyt käynnit ... Huh ! Ei ihme, ettei kyseinen rata ole kilpailujärjestäjien suosiossa ;) Onko kenelläkään kokemuksia moisesta ihmeradasta? 

Nyt lätkän pariin, hyvä hyvä Suomi! :)

14 kommenttia:

 1. Ei vitsi tuo kuva jossa on puhekupla :DDDD!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo kuva kyllä nauratti kun kameraa rupesi selaamaan :D

   Poista
 2. Miksi pitää ratsastaa ilman kypärää, vaikka olis miten ammattilainen...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen meistä päättää itse, milloin pitää kypärää ja milloin ei :)

   Poista
 3. Hieno Torsten! Taitaisi A olla sille oikeampi luokka kuin B.
  Onnea kisoihin t.T.S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ottaen huomioon tämä kauden jokaisissa kisoissa tapahtuneet epäonnistumiset ja muutaman viikon huonot fiilikset, olisi ehkä He Ö meille sopiva luokka ;)) Tänään fiilis oli kuitenkin hyvä!

   Poista
 4. Wau, hieno hieno Torsten! Ja ai vitsit teillä on jo ihan kesän näköistä! :--)

  Mä satuin kanssa katselemaan jotain kisakutsua, jossa tosiaan on tuo B:2. Ensimmäinen ajatus oli, että hahah, kisajärjestäjä on tehnyt virheen ja siinä pitäisi lukee A:2 - kunnes tajusin, että ei himskatti tuollainenkin ohjelma on oikeasti olemassa. :D En ole ollut missään kisoissa, joissa sitä oltaisiin käytetty. Ja ohjelma on ihan käsittämättömän haastava B-tason ohjelmaksi. Vertaa vaikka he A:2 -ohjelmaan, jossa vastalaukat on helpommin kuin siinä B:ssä, käyntipätkä vapaassa käynnissä jne. Enemmin näkisin vaikeustasteen juuri toisin päin. :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, He A:2 on huomattavasti helpompi ohjelma teknisesti - ainoa mitä mietin, ettei B tason ohjelmassa tarvitse hevosen olla niin koottu ... Mutta toisaalta, nuo tehtävät kyllä vaativat kokoamista jotta niistä suoriutuu kunnialla?!

   Täällä on kyllä ihan kesä - ihanaa :))

   Poista
 5. T on niin hienona noissa kuvissa!! WAU :)

  Salon kisoissa 1.6. on tosiaan tuo B:2, josta meillä oli juuri tallilla puhetta, että on vaikeampi kuin A:2. Kun kysyin tallikaverilta, että miksei mene A:ta, niin vastauksena oli se, että kokoamisaste täytyy olla parempi A:ssa kuin B.ssä ja heidän taitonsa eivät vielä siihen riitä.. Tiedä sitten :) Kyllä te mun mielestä voisitte sitä A:ta startata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T kiittää ;) (Eipä sitten tänään ollut ollenkaan niiiin hieno, onneksi perushyvä kuitenkin ;))

   Juuri noista Salon kisoista puhun! Ymmärrän hyvin tuon perustelun, ja on oikeasti kiva ratsastaa joskus muitakin kuin sitä iänikuista he b:3 ohjelmaa joka tungetaan jokaisiin lähikisoihin - mutta esim laukkapysähdykset vaativat jo aika hyvän kokoamisasteen, jotta ne onnistuvat! Täytyy funtsia ja pohtia ja pähkäillä, mille ponny tuntuu ;)

   Poista
 6. Puhekupla! Ei oo todellista, naurattaa niin paljon. Sun blogia lukiessa muuten aina naurattaa ja joskus itkettää, osaat jotenkin tuoda tunteita ja tunnelmia tänne niin, että lukija voi elää tilanteessa mukana. Useimmiten onneksi kuitenkin suupielet kääntyvät ylös. :)

  VastaaPoista