torstai 22. toukokuuta 2014

Jos vielä jonain päivänä ...

Setähevosen viikko-ohjelmasta
Jokaisella hevosella on yleensä viikko-ohjelma. On se sitten dressagea, esteilyä, westerniä etc. Toisinaan osa meistä saattaa syyllistyä ja jopa hieman säälivästi suhtautua ratsastuskouluhevosten yksitoikkoiseen maneesin ympäri jolkotteluun, jota ne joutuvat harrastamaan päivä toisensa perään. Kun tarkemmin ajattelee, ei yksityisen hevosen elämäkään välttämättä ole kovin kummoista. Yleensä yksin tarhaamista, tiukkaa treeniä ja palautuspäivinä kevyttä hölkkää. Siinäpä ne viikot kuluvat, vuodesta toiseen. Onneksi tulee kivoja kisareissuja, jotka katkaisevat arjen ;) Kun hevonen siirtyy syystä tai toisesta eläkkeelle, alkaa leppoisan elämän vaihe. Oleilua hyvässä seurassa, rentoa maastoilua ja lihasjumppaa. Tai niinhän sitä luulisi ...


Viikko takaperin otetuissa kuvissa toppaliivi ei ollut liioittelua - nyt terassilla istutaan sorteissa ja topissa.

Into alias Setähevosen viikottain muuttuvaan ohjelmaan kuuluu pääasiassa seurustelu-upseerina olemista ja maastoilua. Ratsastajan kanssa, ilman tai kärryjen edessä. Innokas Into alkaa olemaan vähän pitkästynyt kunnon työn puutteeseen. Maastossa Setä keittää ja kiehuu, mutta olen päättänyt pitää koulujumpan minimissään, onhan Herra jo kentällä elämänsä aikana kerennyt pyöriä monen monta tuntia hioen täydellisyyteen pyrkivän kuskin kanssa erilaisia kouluratsastuksen liikkeitä. Vaan niin voi hevonen kyllästyä ja himoita koulutreeniäkin, silloin kun sitä ei sille suoda. Tänään Sedän liikutusohjelmaan kuuluu viiden tunnin laiduntamisen lisäksi ohjasajo. Mä olen aika varma, että illalla nukkumaan menee yksi melkoisen itseensä tyytyväinen Herra ... ;)


Kun kaikki on jo niiiin nähty, on aika hakea jännitystä elämään kouluratsastuksesta ...

Monipuolista viikonjatkoa!

8 kommenttia:

 1. heippa! sulla on aivan ihana blogi ja ihanat hepat ja koira :)
  Olisin kysynyt ihan asiasta saappaaseen että miten tonne ylös saa noi tunnisteet, tai missä sulla on niinkun hevosten nimet.. ? osaisitko auttaa tyhmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen kyllä ihan käsi näissä asioissa, mutta katsotaan jos saat ohjeista selvää ... :D Eli yläpalkit on sivuja, bloggerin vasemmasta valikosta löytyy kohta Sivut. (Lista missä on mm yleiskatsaus jne). Ulkoasussa pystyt muuttamaan sivujen paikkaa - itse olen vetänyt sivu gadgetin ylös, mutta sitä voi pitää myös hommassa kummassa reunassa tai vaikka alhaalla ... Kysy tarkennusta tähän jos ohje tuntuu blondin antamalle ;)

   Poista
 2. ja miten saisin oman kuvan näkymään ja tietoa minusta kohtaan kirjoitettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oman kuvan yms muita tietoja päivitetään painamalla omaa kuvaa --> sieltä tulee kohta muokkaa profiilia :)

   Poista
 3. Eikö Into pelännyt tiekarhua?? Minusta ne ovat pelottavia, ihme jos ei hevosesta?! Upea hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inton kanssa ei olla vielä kohdattu sellaista kulkuneuvoa, mitä Setä olisi edes kytännyt ... :))

   Poista
 4. Into On.
  Sopivasti rasittava ;) Ja rakastettava <3

  VastaaPoista