perjantai 9. toukokuuta 2014

Hannu Hanhi

alias TorstenTorstenin nuoruusvuosina poni sai lisänimekseen Torsten the Hannu Hanhi. Torstenilla kun oli ihmeellinen voima vaikuttaa säähän - juuri silloin, kun ponilla oli vaara joutua töihin. Milloin kenttä lainehti tulvasta, milloin lunta oli niin paljon, ettei ratsastaminen ollut mahdollista. Tai pakkasta. Tai ukkosta. Milloin tulivuoret purkautuivat niin, ettei lentokoneet lentäneet - jännä juttu, että juuri silloin, kun olisimme päässeet (ratsastajan mielestä, joutuneet ponin mielestä) ulkomaalaisen huippuvalmentajan silmien alle.

Kun myöhemmin muutimme maneesilliseen talliin, ei sään herruudesta ollut enää hyötyä. Piti siis ontua, puolentoista vuoden ajan ;) Tehokasta valmennusten välttelyä, sanoisin!


Nyt kun olemme taas Sääherran armoilla, on selvää, että valmennuksissa käydään juuri silloin, kun Torstenille sopii. Minä olin sopinut treffit valmentajani kanssa - poni oli tehnyt diilin Sääherran kanssa. Puolisen tuntia poni kuitenkin joutui tekemään hommia valkun alla, mutta sitten luovutettiin, kun sade vain yltyi. Onneksi Torsten piti huolen siitä, että Setähevonen pääsi kärryttelemään ilman sadepisaroiden saattelua ! Setäheppa alias Into oli kuitenkin sitä mieltä, ettei hevonen ole tosihevonen ollenkaan, jos tulee hiitiltä takaisin ilman hikeä pinnassa. Niinpä kiltti ja kiva eläkeläisheppa ihka ekaa kertaa otti ja ryösti :D No, ehkä se ei ollut varsinainen ryöstö, kun kuski nauroi vedet silmissä kykenemättä hidastamaan vauhtia, kun toinen laukkasi reippaassa tempossa, korvat hörössä ... Hikihän siinä lopulta pintaan tuli - kuskillakin ;)

Tyytyväinen ryöstäjähevonen ;)

Lupailin Torstenille kevyttä viikonloppua, joten mitä luultavammin saamme kaikki nauttia ihanasta auringon paisteesta. Toivottavasti - ihanaa viikonloppua teille :))

15 kommenttia:

 1. Ryöstäjähevonen :D mä nauroin ääneen kun luin tätä, kanssaihmiset luulee hulluksi (eivät kyllä paljoa erehdy ;)) Torsten on selvästi ymmärtänyt vapaa-ajan merkityksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on kyllä hyvä jos sattuu vaikka töissä lukemaan jotain, mille ei voi olla nauramatta - ja kanssaihmiset katsoo oudosti ... :D Torsten ja minä kyllä ollaan molemmat tietoisia vapaa-ajan positiivisista puolista :D

   Poista
 2. Into ottaa ilon irti elämästä!;) Upeat ajomaastot teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä!!

   Hyvään aikaan otetut kuvat ;)

   Poista
 3. Mä niin tykkään näistä sun kirjoituksista, niistä tulee niin hyvä mieli!

  VastaaPoista
 4. Ihana Into, muistuu niin mieleen oma issikkatamma, joka ryösti silloin kun tahtoi. Ja kun en hennonnut enää kieltää kun oli niin innoissaan ja tiet autottomia, niin mentiihän sitä. Mutta Torsten on kyllä viisas hepo, ja tahtotilaa taitaa löytyä kun säänkin saa säädettyä itselleen sopivaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Ei Into perjaatteessa ole koskaan ryöstänyt aikaisemminkaan, mutta välillä Sedällä on niin paljon intoa, ettei toista raaski koko ajan hyssytellä ! :D Ja Torsten - se on ihan mahdottoman taitava sopimaan oikeat säät oikeaan aikaan ;)

   Poista
 5. Viisas pääsee vähemmällä, tuumii varmasti Torsten ;)

  Inton ryöväilyille ei voi kun hihittää, toinen paahtaa hymy huulilla, korvat tötteröllä sujuvaa laukkaa vähääkään välittämättä kuskin pyynnöistä tulla takaisin. Mokoma. Ihana. Into <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalan huonosti käyttäytyvä eläkeläishevonen voisi olla toinen osuva kuvaus ihanasta Intosta ;)

   Poista
 6. vai semmoinen Hannu hanhi siellä :) Viime kesänä taisin itse olla se onnekas, olin kentällä ponin kanssa ja tuli paikallinen sadekuuro: kaikkialla muualla satoi paitsi kentällä, sadealue loppui juuri siihen kentäntolppien kohdalle ;)

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut aikamoinen tuuri, oliko hevonen tyytyväinen? ;) Ei meillä koskaan kävisi noin ... :D

   Poista
  2. ei tainnut olla.. ;)

   Poista
 7. Hih, Torsten, onko listalta unohtunut muutama irtokenkä vai onko se vielä ässänä hihassa odottelemassa hätävarana päiviä, jolloin muut "diilit" on jostain syystä mennyt pieleen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, irtokengät on myös ponin hallussa - mutta ei niitä ihan joka valmennuskerralle viitsi heittää ;)

   Poista