maanantai 6. tammikuuta 2014

Ponien weekend

Pitkän viikonlopun puuhastelutLauantai ei ole virallinen lepopäivä, joten Into ja Torsten joutuivat molemmat kouluratsastuksen uhreiksi. Torsten sai jopa kanget päähänsä, pitkän ajan jälkeen !
Kanget eivät ole Torstenin lempijuttu. Normaaliratsastuksessa olen siirtynyt kolmipalaan (maastossa käytän sprengerin oliivi niveltä vaihtelun vuoksi) kun taas kankien bridong on nivel. Ja Torstenille on ihan se ja se sama, vaikka nivel on Sprengerin turnado, eli mahdollisimman miellyttävä hevoselle kääntyvän nivellytyksen ansiosta, jos ei diggaa niin ei diggaa. Poni heittää kieltään jatkuvasti yksi nivelisen kuolaimen yli. Taitaapi olla ostosreissu edessä, jos kieli ei rauhoitu ... (ja taustoille tiedoksi että heittää kielen jo suitsituksen yhteydessä, kyse ei siis pelkästään ole ratsastajan kädestä - vaikka toki mahdollisimman vakaa käsi takaa ratsastajalle mahdollisimman mukavan ratsun)Kuitenkin hetket, jolloin poni keskittyi ratsastajaan eikä omaan, rautaa täynnä olevaan suuhunsa, saimme tosi hyviä pätkiä aikaiseksi. Kevyenä, melko kivassa ryhdissä ja hyvin takasilla niiaten. Vasen laukka, joka on meidän heikompi puoli, on muuttunut melkein paremmaksi kuin oikea! Rullaa kivasti kohtuu hyvässä tasapainossa :) Loppuun teimme kaiken kokoamisen vastapainoksi hieman keskiravia; raami venyi kivasti muuttumatta kuitenkaan etupainoiseksi. Oikein positiivista, jos ei oteta Torstenin kieliongelmia huomioon ;)


Inton kanssa ratsastajakin oli sitten jo vähän rennompi - siis siinä mielessä, että pahin koulukärpäsen puraisu oli purettu Torsteniin ;) Niinpä Into pääsi avaamaan lihaksiaan pitkille, suorille hiekkateille reippaassa laukassa. Setä oli kuin dynamiittia, ihan käsittämätön tapaus! Se olisi varmasti mennyt ees taas yhä uudestaan ja uudestaan, mutta muutaman kerran jälkeen oli pakko rauhoittaa tilannetta ja siirtyä loppukeventelemään kentälle, jottei Herran lihakset vedä maitohapoille. Kenttä jumppa olikin harvinaisen tylsää, mutta maltti on valttia ja hetken pyörimisen jälkeen Setäkin tuntui olevan samaa mieltä. 

Sunnuntaina puolestaan on virallinen lepopäivä, ainakin jos poneilta kysytään, joten suuntasimme heti aamusta maastoilemaan. Yksi reipas ravipätkä otettiin, mutta muutoin askellajina oli käynti. Oli ihanaa käydä vanhalla tutulla maastolla; pitkät hiekkatiet ohi kahden järven ja kesämökkien, kyllä siellä mieli lepää :) Tietysti sinne päästäkseen täytyy kulkea kaksi kertaa Hangontien yli, kerran junaradan ali ja kerran vielä junaradan yli, mutta noin muuten, lenkki on ihanan rentouttava ;) Ja rentona se pysyikin, pojat olivat niin mainioita. Öööh, kellonaika paljastaa, ettei me ihan niin aikaisin oltu liikenteessä ... ;)

Loppiaisen kunniaksi Into sai viettää vapaata - ja Torstenille olin ajatellut jotain virkistävää, eli muutamia pikkuisia hyppyjä. Noh. Ensimmäiselle esteelle kaartaessamme vilkaisin vielä viimeisellä askeleella ennen hyppyä estettä - ja booom, kielto! Ja siitä se ajatus sitten lähti ... 


Ei, ei ja vielä kerran ei. Hyppää yksinäs!

Lukemattomien kieltojen jälkeen teimme vähän ravi- ja laukkatyöskentelyä. Turha yrittää muutakaan - kun poni on päätöksensä tehnyt, sitä ei muuta kukaan. Koulukiemurat sen sijaan sujuivat hyvin ; kaipa Torsten yritti näyttää, että meidän kannattaa pysytellä kouluratsastuksessa esteiden sijaan ... Ja siinä me kyllä pysytäänkin :D 

Kivan lyhyttä työviikkoa teille ! :)

8 kommenttia:

 1. Voi ei tuo Torstenin ilme tossa (ilmeisesti) peruutus/kuopimiskuvassa :D ihan paras! Kyllä täytyy todeta että on nuo sunkin heposet aikamoisia jokapaikan höyliä kun onnistuu tuollainen maastoreitti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Torsten on kova poika kuopimaa, osoittaa sillä tavalla mieltään ... ;)

   Into on ihan oikea jokapaikan höylä, Torsten toimii oikeasti lähinnä koulussa ja maastossa, kuten sain taas tänään huomata ;)

   Poista
 2. Tiedätkö; ponisi sun saisi ottaa saman tehokkaan rangaistuslinjan maahantuijottelun suhteen ihan sileän työskentelyssäkin... Muutaman kerran kun poni juurtuisi kenttään etusia heiluttamaan niin saattaisi ratsastajan katse eksyä eteen, eikä aina alas päin ;)

  Joka tapauksessa hieno heppailu viikonloppu takana. Maastossa koki aikakoneen. Reilu viisi vuotta (ja ne satatuhatta tallille ajettua kilometriä ;) ) katosi. Niitä ei enää ole olemassa ;) On kyllä onnekasta että saa yhä harrastaa Inton kanssa <3

  Ja muuten, luota tunteeseen, oltiin me aamusta liikkeellä. Pokkarin kello käy puuta heinää. Ja se ottaa kamalan huonoja kuvia...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä ajattelinkin, että tuohon aikaanhan me oltiin jo kotona :D

   Poista
 3. Tiesitkö, sulla on aika karmea esteistunta :DDD Sori :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivista ;) Asia harvinaisen tiedossa!

   Poista
 4. Herttinen, mikä tuo etujalan viskely juttu tuossa yhdessä kuvassa on? :D Melko hassu asento Torstenilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuopii :D Torsten tekee sitä jos sillä menee hermot ... Onpa joskus kouluratsastuksessakin muutaman kerran esitellyt :D

   Poista