tiistai 3. joulukuuta 2013

3. luukku

Tämän päiväiseksi suunniteltu maastoilu vaihtui irtojuoksutukseen, kun molemmat selässä matkustajat tunsivat olonsa enemmän ja vähemmän kipeäksi. Jos joku oli tilanteeseen tyytyväinen, oli se Torsten. Se oli niin leikkisällä tuulella, haastoi kaikkia pukitellen, spurttaillen ja hieman orimaisesti uhkaillen ;) Into otti huomattavasti rennommin - sitä olisi kiinnostanut vain rapsuttelu :)
















Mä olen paras





Ponienergiaa tulevaan keskiviikkoon! :)

3. Luukku

Joulu on tunnetusti herkkupeppujen juhla-aikaa. Ainakin täällä on jo paistettu - ja syöty - useita pellillisiä tähtitorttuja ja pipareita. Pipareiden leivonta on parhautta! Hyvää joulumusiikkia ja piparintuoksua, siinä on rentoa tunnelmaa - hetkeksi voi unohtaa kaiken kiireen ja stressin :)


Mulla on aina suuret suunnitelmat tehdä kaikkea tosi hienoa. Tämän vuoden tavoitteeksi ottamani hulppea piparikartano muuttui kyllä melko pian ihan vain köyhän miehen reeksi ... ;) Ja vaikka vannotin, että teen pipareita itse leipomasta taikinasta, on piparit taiottu vielä tähän asti kaupan taikinasta. Toisaalta, vielä kerkeää - kun ei ole mitään muutakaan tekemistä ;) Heh heh. Tehdäänkö teillä piparit omasta taikinasta vai pakasteesta? :)



20 kommenttia:

  1. Wau mitä pipareita!! Ja toi reki, paljon hienompi kuin sellaiset tavalliset talot (hienot talot on asia erikseen ;)) mistä muuten toi Torstenin ihana riimu on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos ;) Poikien riimut ovat Shockemölen - mutta ne ovat varmaan jo kolme tai neljä vuotta vanhat?

      Poista
  2. Mä en itse tykkää pipareista, mutta oppilaiden kanssa leivon niitä kyllä koulussa. Silloin leivotaan itsetehdystä taikinasta, mutta taikinan loihtii minun äitini, itseltä onnistuu juuri ja juuri niiden pipareiden paistaminen ;)

    On toi suomenhevosen riehumisriemu kyllä ihanaa katsella kun ne on noin.... möhkäleitä! :D Älä sano Torstenille että kutsuin sitä möhkäleeksi ;)

    VastaaPoista
  3. Torsten The Bodari ja piparirekiheppa on kuin samasta muotista luotu :)

    Mä haluan kans tuollaisen ihanan pöytäkoristeen !



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ainoa eroavaisuus taitaa olla, ettei Torstenia varmaan ihan heti nähdä reki perässä ;)

      Poista
  4. Eikä, aivan ihania noi piparit! Tulee heti joulufiilis kun katselee noita :) Tarviikin itsekin tehdä pipareita ja koristella kans ennen joulua! Ihania myös nuo riehumiskuvat :)

    VastaaPoista
  5. Oi että toi reki on niin hieno!
    Meillä pipareita tulee tehtyä kauhean vähän, ja nekin piparit tulee yleensä kyllä syötyä ennen uuniin pääsyä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ennen uuniin menoa :D Mä olen todennut, että taikinaa voi vähän syödä ennen, liikaa kun syö tulee mahanpuruja ;)

      Poista
  6. Tosi hienoja kuvia, ja suloinen Torsten! :D Meillä piparit tehdään aina omasta taikinasta, en ole vielä varmaan tajunnut että helpommalla pääsisi kun ostaisi kaupasta.. :D Tosi upea tuo reki!

    Osallistuisin muuten myös tuohon arvontaan, s-posti on pilvi.vahamaki@hotmail.com (:

    my-life-around-snapshots.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Onko heppaan ja rekeen olemassa muottia, on tosiaan kaunis. Voisitko laittaa siitä lisää kuvia?
    Riehuva suokki on hienossa lihaskunnossa. Harvoin näkee hevosella siks-packiä 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Idean kolmikerroksiseen heppaan nappasin täältä; http://www.kirstiforssen.com/blogi/?k=Rekihevonen. Hepan muotti on kuitenkin omaa käsialaa, piirsin vaan leivinpaperille ja sitten veitsen kanssa piirtelin sen taikinaan :)

      Torstenin sikspäcki on kyllä hieno, kiitos kommentista!

      Poista
    2. Ai niin, myöhemmissä postauksissa tulee ainakin joku uusi kuva :)

      Poista
  8. Olen jo kuukauden suunnitellut, että "sitten joku ilta kun on aikaa", teen hevosaiheisia pipareita, jotka aion koristella tänä vuonna yksityiskohtaisesti eri värisillä kuorrutteilla..voisi tehdä hevosille satuloita ja loimia. Tosin ihan kaupan taikinasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä tulee varmaan hienoja :) Mä olenmyös aina aikaisempina vuosina tehnyt useilla väreillä pipareita, mutta jotenkin tänä vuonna mulla oli niin paljon ongelmia kuorrutteen kanssa, että meni hermot ja tuli vain valkoisia ;)

      Poista
  9. Pipareista en nyt osaa sanoa mitään, kun ajatukset jäi täysin postauksen kolmanteen kuvaan! Jostain syystä se kolahti ihan täysillä, pitkän aikaa meni vain tuijotellessa :)
    ~Carita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten on mainio; se keskeyttää myös allekirjoittaneen ajatuksen juoksun usein ... ;)

      Poista
  10. Tosi mahtavia kuvia! :)
    -Heidi

    VastaaPoista