torstai 12. joulukuuta 2013

12. luukku

Torstai ei ole ollut ollenkaan toivoton, päinvastoin. Työpäivä hujahti ohi ennen kuin tajusin sen kunnolla alkaneenkaan, olimme muutaman luokan kanssa Helsingissä museoretkellä ja kivaa oli!

Eikä päivän kivat loppuneet siihen. Metsäilin ensin Pätkiksen kanssa, sitten Torstenin seurassa. Torsten joutui kyllä myös kouluhommiin, viime kerrasta kun oli vierähtänyt jo hyvä tovi... No, poni oli hyvä, ratsastaja huonompi. Treenasimme ihan perusasioita, lähinnä suoruutta ja pysähdyksiä. Erityisesti kuitenkin sitä, että poni kantaisi itse itsensä paremmin. Loppuun tuli oikein onnistuineita pätkiä, myös laukassa. Se on aina vaikein askellaji, molemmille meistä. Mun painava takapuoli muuttuu yhtäkkiä tosi kevyeksi, ja pompin satulassa kuin mikäkin jauhosäkki, ja Torstillekin ravi on sujuvampaa kuin laukka. 

Ennen Inton kanssa harjoitettua patikointia ja herkkiä pusuttelu- ja namihetkiä (Into siis törkeästi tunki turpansa mun taskuun, nautti namit ja lähti seuraavaan kohteeseen) kävin nauttimassa opettajien kanssa herkullisen joulupäivällisen tallin viereisessä ravintola Patakukossa. Oli niin rentoa ja tunnelmallista, ja maistuvaa ruokaa! Voisi ottaa ihan tavaksi, että kävisi naapurissa aterioimassa poikien liikutusten välissä ;) 

Huomenna on perjantai. On sitä jo odotettukin! Chillin juhlallista viikonvaihdetta :)

12. Luukku

Glögimaistijaiset











Vietettiin eilen siskon kanssa keskiviikon kunniaksi glögimaistiaiset. Siiderillä höystettynä ;) Alko täyttyy jo hyvissä ajoin ennen joulua mitä erilaisimmista glögivaihtoehdoista (ja parhaat loppuvat aina kesken), mutta valitettavasti, niin nirsolle ihmiselle kuin minä, ei runsaistakaan hyllymetreistä löydy suuhun sopivaa joulujuhlajuomaa ;) Tietysti valmiin pullon sijasta voisi ostaa holitonta glögiä ja kirkastetta, mutta silloin ei voi laittaa rusinoita - kossurusinat on ehkä kamalinta, mitä voi glögimukista löytyä ... eikä rommirusinatkaan liiemmin houkuta.
 Tänä vuonna kauppoihin on ilmestynyt Rekorderlilta (jonka ällön makea mansikka-lime siideri on kyllä suosikkini!) jouluinen siideri; omenan, kanelin ja vaniljan yhdistelmänä, jota oli pakko maistaa. Etiketissä luki, että juoman voi nauttia myös tavallisesta poiketen kuumana. Vaan ei saanut tämä joulusiideri suurta makunautintoa aikaiseksi, kummallakaan tavalla maisteltuna. Allekirjoittanut pitäytyy siis jatkossakin tutun turvallisessa, vain sokerihumalaa aiheuttavassa mehuglögissä kera manteleiden ja rusinoiden :)

Mikä on teidän lemppari glöginne? Voitteko suositella jotain hyvin mietoa alkoholipitoista glögiä?

8 kommenttia:

  1. Meillä maistuu terästetyistä glögeistä Herrgårds Glögg. En tosin tiedä, onko sitä joka Alkon valikoimassa eikä prosentitkaan tule mieleen..ei ehkä ole ihan mietoa. Sellaista saatiin viime jouluna lahjaksi, ja sitä on tarkoitus nytkin paikallisesta Alkosta käydä kysymässä. :P

    Mansikka-lime siideri on ihan parasta! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva jouluinen drinkki on Fireball kanelilikööriä (kuivan) omenasiiderin kanssa. Menee kylmänä, mutta voi lämmittääkin. Likööriä ei tarvitse laittaa paljon :) Muuten tykkään kans eniten perinteisestä mehuglögistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas erikoinen drinkki ! Omenasiideri ei mene missän muodossa itsellä alas, täytyy miettiä ... :D

      Poista
  3. Glögi kuin glögi, kunhan se on kuuma, vahva ja maistuva ;)

    Aikuisen makuun löytyy suvun peruja oleva rypälemehu pohjainen, punkulla ja rommilla höystetty herkku, Holittomana valmisversiona pidän ihan valion hehkusta johon lorautetaan jotain valmisglögiä, puristetaan reippaasti sitruunaa ja juoma kruunataan reilulla kermavaahto klönsällä. Ja manteleita ja rusinoita täytyy olla ainakin puoli mukillista !

    VastaaPoista
  4. Meillä oli sähköt pois 2 päivää ja nytten vasta pääsee lukemaan. Ja eilinen kun oli tuo kolmastoista päivä ja pe niin kaikki män pieleen..
    Mä en tykkää ollenkaan terästetystä glögistä, mehuglögi on ihanaa mutta se kirkas tujaus saa vain puistatuksia aikaan ja rusinoita ei vaan voi suuhun laittaa, ei glögissä, ei pullassa, ei maksalaatikossa, ei siis missään, yäk.
    Me ollaan löydetty mun suuhun sopiva glögi alkosta, se on sellainen tumma pullo jossa lumihiutaleita? tms ja on siis mustikkaglögi, ihan taivaallista ja prosentteja on juuri sen verran että kehtaa satunnaisille vieraillekkin tarjota, nimeä en tietty muista kun meillä ei glögikausi vielä ole ehtinyt alkaa, mutta kun kysyt myyjältä mustikasta ja hiutaleista, saatat löytää sopivan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, muutama tunti ilman sähköä vielä menee, mutta pari päivää kuulostaa painajaiselta ...

      Ja mitä, vielä ei ole glögikausi avattuna? Sekin olisi melko painajaismaista... :D Kiitos glögivinkistä!

      Poista