lauantai 7. joulukuuta 2013

7. luukku

Aamu valkeni tänään aivan liian varhain, kiitos lehtimyyjän. Mä en uskalla olla vastaamatta mihinkään muuhun, kuin tuntemattomiin numeroihin, joten aina aika-ajoin saan rupatella lehtimyyjien kanssa. Tällä kertaa linjan toisessa päässä oli mukavan oloinen miesmyyjä. Olin kuulemma vastannut netissä kyselyyn, ja osallistunut samaan aikaan arvontaan. (Ei mitään havaintoa, mitä missä milloin, mutta kaipa se pitää paikkansa. Kaikkea turhaa mäkin teen.) No, vielä muutama tarkentava kysymys, jos minulla olisi minuutti aikaa. Juuri ja juuri minuutin ehkä kykenin juttelemaan, sen jälkeen ei ehkä tulisi mentyä uudelleen nukkumaankaan. Vastattuani kaiken maailman turhiin kysymyksiin, sai myyjä lähettää minulle kivan juustoveitsi-setin (myönnän, innostuin ajatuksesta) sekä jotain talo-lehteä kokeiluerän, puoleksi vuodeksi. Pienen kekustelun jälkeen selvisi, että tämä maksaa vain neljä euroa. Joka toinen viikko. Eli yhteensä miltein neljäkymmentä euroa. Kiitos ja kuulemiin. 


Tilsat ja jäinen pohja puolestaan sai erävoiton, kun Torstenin kanssa yritimme jumppailla kentällä. Torsten tuntuu hyvältä (etenkin eilen!), mutta ratsastaja on hukassa ja poni aavistuksen hemmoteltu. Se ei liiku epätasaisella pohjalla eteen, vaan varoo - mikä on ymmärrettävää - ja tuntuu tahmealta. Kuitenkin samaisella kentällä meidän jälkeen eräs suomenhevosratsukko rupesi työskentelemään puomeilla, joten on Torsti ihan pikkasen hienohelma ;) No, ensi viikolla saadaan tilsakumit ja täysi hokkivarustus päälle, joten sitten voidaan suunnata vaikka maastoon jäisille teille kävelemään, mikäli kouluhommat ei nappaa, kumpaakaan meistä ;)

Tallivaatteissa tuli poikettua myös kirkkonummen joulumarkkinoilla. Siellä oli niin supersuloisia lampaita (joista kyllä ensiksi luulin, että olivat vuohia kunnes minua sivistettiin ;)), että olisin voinut napata sellaisen kotiin mukaan! Tunnelma oli muutenkin kohdallaan, vaikka ulkona melkoinen viima onkin :) 


Me ei hei todellakaan lähdetä sun mukaan! 

Viimasta johtuen nyt suuntana on sauna - ja sitten pitäisi päättää, onko railakkaat teemabileet vai rauhallinen koti-ilta tämän lauantain agenda... Vielä ennen sitä, päivän luukkuun; 

7. Luukku


Vanhempien ihanan tunnelmallinen huvimaja :)


Kausivalot, pihavalot, jouluvalot ... Laitetaan marraskuussa, poistetaan helmikuussa, vai miten se meni :) Ulkona tuikkivat valot kaiteissa ja puissa tuovat kirjaimellisesti lämmintä valoa keskelle pimeyttä. Etenkin maaseudun valottomilla taipaleilla, tuo pihavalot ihanaa pilkahdusta jostakin hyvästä ja iloisesta.

Meilläkin on terassilla pienet tuijat ja niissä valaistus. Joulukuun iltoina sytytetään myös kynttilälyhtyihin kynttilät palamaan, ja tunnelma on kohdallaan :) 

Sisällä lähes jokaista ikkunaa koristaa valokranssi - keittiön kranssiin olen ripustanut pari heppaakin :) 

Ja eteisen seinän New Yorkin valot - no, ne on päällä, kesät talvet ;)

Mitenkäs teillä - kynttelikkö, valokranssi, vai molempi parempi? 

8 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia valoja tuppaa olemaan, kyntteliköt tuntuu tänä vuonna olevan hiukan vähemmän suosiossa, olen jostain syystä ihastunut kirkkaisiin valopalloihin ja pajuhässäköihin, onneksi siskoni on ihan velho käsistään ja taikoo mulle mieluisat turhakkeet :)
  Byteway, ne on lampaita, ei vuohia ;)
  Ihanaa Joulunalusaikaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pajuhässäkät on varmasti kauniita ;)

   Hups, pieni aukko sivistyksessa...

   Poista
 2. Sorkkaeläimet sekaisin ;)

  Kausivalot on ihan must. Kauneimmillaan pihatuikut ovat nyt kun lumi koristaa maata, mutta toivoa antavimpia ne on silloin kun maa on musta ja vettä vihmoo.
  Kotivaloina ovat siitä käteviä että niiden valossa näkee vain tarpeellisen eli siivousvelvoite siirtyy loppiaiseen ;)
  (jolloin valoy kerätään, valitettavasti, pois)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos jotain hyvää pimeydessä on, niin tuo siisteys (tai lian näkymättömyys ;)) on ehdottomasti yksi niistä!

   Poista
 3. Mulla on kotona perinteinen kynttelikkö ja parvekkeella lyhdyt. Töissä taas sitten on luokassa ehkä yhteensä kuudet valot, joista on loihdittu vähän kaikkea mahdollista ;) Meidän luokka on koko koulun "Joulumaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, meillä on vain muutamassa luokassa jouluvalot - ne luo lapsille kivaa tunnelmaa :)

   Poista
 4. Vanhoja koristeita on pilvin pimein, mutta tämän vuoden hitti on mielestäni 3D lyhty.
  Minulle tuli niitä töihin myyntiin ja laitoin yhden esille palamaan ja totesin, että tuommonen pitää ostaa itselle.
  Se on tavallinen lyhty, jossa on lasiseinien päälle ulkopuolelle laitettu 3D kalvoa. Lyhdyn sisällä on tavalliset kirkkaat led jouluvalot, mutta kalvo muuttaa ne 3D tähdiksi kun katselee valoja kalvon läpi. Ripustin makkarin ikkunaan riippumaan tämän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hauskalta, en ole koskaan sellaista nähnytkään...!

   Poista