torstai 5. joulukuuta 2013

5. luukku

5. Luukku


Eläinten joulu

Joulun aika ei ole vain ihmisten juhlaa. Usein myös kotieläimet saavat nauttia joulun fiiliksestä, herkuista - ja lahjoista. Ainakin vanhemmillani eläimet ovat aina innoissaan joulusta - kyllä he tietävät, mitä silloin tapahtuu. Sisälle tuodaan kiva leikkipuu, jonka lasisten pallojen heiluttelua ei vaan voi vastustaa. Vähän ajan kuluttua kuusen alle saapuu kasa lahjoja, joita on kiva käydä vähän näpräämässä - ja sitten koittaa jouluaatto. Silloin on kissoilla ja koiralla juhlaa, kun herkkuja ja uusia leluja riittää :) Ja joku vielä kehtaa väittää, etteivät eläimet  muka ymmärrä! :D
Kun kissat lopulta kyllästyvät ...

... saapuu the siivooja paikalle ;)

Valitettavasti kaikilla eläimillä arki ja juhla ei eroa toisistaan millään tavalla - ja tarkoitan nyt sitä, ettei arki ole välttämättä kovin oikeudenmukaista. Niinpä kannattaa pistää korvan taakse jouluista suursiivousta tehdessänne eläinkauppa Faunatarin joulukeräys. Faunatar ottaa vastaan tarpeettomaksi jääneitä eläinten tarvikkeita ja ruokia 21.12.13 asti, ja jakaa ne sitten eteenpäin valitsemilleen löytöeläintaloille sekä sijoituskodeille. Helppo tapa päästä eroon ylimääräisestä tavarasta :)

Ja mikäli tekee mieli antaa itselleen oikein hyvä mieli, on näin joulun alla käynnissä useita erilaisiin kohteisiin keskittyviä lahjoituskampanioita eläinten hyväksi. Suomen eläinsuojeluliiton keräyksiin pääset tästä, ja mikäli kiinnostaa Animalian keräykset, pääset tästä suoraan lahjoitussivulle.

Eläimellistä menoa alkavaan pitkään viikonloppuun ;)

11 kommenttia:

 1. Haluaisin osallistua arvontaan. :) Sähköpostini on: vouti.heidi@gmail.com
  -Heidi

  VastaaPoista
 2. Jillaaaaa!! olit paras apuope ikinä!!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Oi. Minkä niminen tuo suloisuus koira on? :)

  VastaaPoista
 4. Eläimet ovat kuin lapsia. Paketteja täytyy olla. Mieluiten sellaisia joista löytyy kissanminttua tai maitonappeja. Tai jopa molempia ! Kelpaavat koirallekin. Ja aikoinaan Kanille. Siinä oli gangsta joka ymmärsi joulupakettien päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, The Kani oli loistava pakettien avaaja!!

   Poista
 5. Koiralle ja kissoille en olekaan vielä keksinyt lahjoja tälle joululle. :) Pitääpä noudattaa niiden kanssa samaa kaavaa kuin ihmisten lahjojen kanssa. Tänä vuonna teen kaikki joululahjat itse käsin :)
  Valmiina löytyy jo villasukkia kolmet parit, virkattuja pipoja ja virkattuja sisustuskoreja :)

  Kissoilehan voisi virkata jonkun leluhiiren..koiran lahja saattaa olla hieman haastavampi jos se pitää käsin toteuttaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea tuo lahjojen itse tekeminen! Olen monesti miettinyt samaa - mutta se ei tule koskaan toteutumaan, sillä ekaluokkalaiset pojatkin käsittelevät käsityövälineitä paremmin kuin minä ;)

   Koiralle voi olla vaikea keksiä lahjaa! Me turvaudutaan vaan herkkuihin ja kaupan leluihin ;)

   Poista
  2. Meillä on amerikanakita narttu, joka ei ole yhtään lelujen perään. Kotona on leluja korillinen, mutta ei niillä oo koskaan leikitty. Noo, herkkujen perään tuo on kovastikin :) Onneksi, muuten tämän tapauksen kouluttaminen olis ollut hiukan vaikeaa. ;)

   Poista