tiistai 17. maaliskuuta 2015

Hevosvoimia

Aurinkoinen päivä saa hevosvoimat innokkaiksi. Pari hevosvoimaa yrittivät hillitä itseään parhaansa mukaan laitumella, jossa ei ollut lupaa juosta. Torsten onnistui tehtävässään mallikkaasti ja keskittyi olennaiseen. Toveri Tolbert puolestaan joutui hiukan hyppimään paikallaan, juosta kun ei märän pohjan takia saanut ;) Melkoisen onnellisen oloisia hevosvoimia.









Ei ihan niin innokkaina takaisin tarhaan ;)

1Hevosvoima yhdessä Blogitallin kanssa ilahdutti Torstenia, joka syömisen ohella kävi rypemässä kevään ekan mutakuorrutuksen ylleen. Postiin tullut paketti sisälsi nimittäin ihania Cowboy Magic tuotteita: (nämä tuoksuvat niin hyvälle, että näitä voisi käyttää itsekin ;)) shampoo, conditioner, super bodyshine sekä uutuus, detangler & shine. Poni taitaa päästä ihan piakkoin kunnon pesulle :)


Cowboy Magicin tuotteet ovat tuttuja entuudestaan, niillä todella saa karvapeitteen kiiltämään :)

Yllätys oli melkoinen, sillä kuvittelin saavani paketissa Blogitallin harjakassi-haasteen voittoharjat - ja sen sijaan saankin pahvilaatikollisen toinen toistaan ihanempia tuotteita, blogini kautta :) Hassua!

Vielä hassumpaa oli voittaa Blogitallin harjakassi-haaste kaikkien isojen blogien joukossa. Iso kiitos äänestäneille :) Haluaisinkin laittaa pystyyn pikaisen arvonnan - palkinnoksi lähtee voittoharjat uuteen kotiin. Meillä kun ei ollut laadukkaista luonnonharjoista pulaa, ja herkkähipiä klipattu Torsten saattaa kokea nämä harjakset liian kovina ;) Jätä nimimerkillä (etenkin anonyymit!) varustettu kommenttisi tähän postaukseen; kerro miten päiväsi on sujunut, miksi juuri sinä tarvitsisit voittoharjat, ihan mitä vain mieleen juolahtaa :) Suoritan arvonnan pe 20.3. klo 7.00.



Ja vielä pikaisesti ennen ulos ja aurinkoon suuntaamista, blogikirppis on päivitetty ja auki!

89 kommenttia:

  1. Ihana auringonpaiste, lumet sulaa ja hyvää musiikkia, elikkä päivä on mennyt paremmin kuin hyvin, ainakin siitä lähtien kun saavuin kotiin! Harjat tarvitsisin siksi, että olen vihdoin löytänyt uuden vuokrahevosen pitkän etsinnän jälkeen, eikä nuo paljoa haittaisi sen harjapakissa :)
    Oona Nykopp, oonanykoppp@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Taisivat hevoset (+ koiruus ja mikset sinäkin (; ) olla tyytyväisiä kun pääsivät vähän laitumelle oleskelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella, kyllä oli huippua istuskella laitumen reunalla ja katsoa iloisia eläimiä auringon lämmittäessä :)

      Poista
  3. Näyttääpäs ihanille nuo tuotteet, pakko muistaa huomenna hakea oma paketti postista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomenna kipikapi postiin, ihan mielettömänn ihanat tuotteet! :)

      Poista
  4. Aivan loistava päivä, ilma on nätti ja koko päivä on sisältänyt hevosia, onko parempaa tapaa viettää saikkua? :D aamulla ensin kengitys, sen jälkeen klinikalle ja pian vielä matka moikkaamaan ihanaa vauvahevosta. Parhautta!
    Harjat tarvitsisin siksi, että niin tyhmältä kun se kuulostaakin, niin tallin katto vuoti juuri meidän harjasankon päälle enkä huomannut sitä ajoissa kun en niitä harjoja kovin usein käyttänyt -> puiset harjat homehtui... Siitä viisastuneena hankittu harjakassi toiseen paikkaan tallissa ja uudet harjat siis hankintalistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no voi sitä saikkua noinkin viettää :D

      Ja sulla on kyllä niin hyvä selitys uusien harjojen tarpeelle että sulle pitäisi antaa extramaininta jo siitä :D

      Poista
  5. Ihana auringonpaiste, kyllä nyt kelpaa ulkotyö! Ja sähkärikammoinen poni arvostaisi ei-sähköstäviä harjoja kovin, ne kun eivät ole olleet omistajan ostoslistalla ykkösenä niin on vähän jäänyt moisten hankinta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä ulkotyö tällaisinä päivinä olisi pop! Me siirrettiinkin muutama tunti suosiolla tänään ulos ;)

      Poista
  6. Aurinko paistaa, kenttä kuivuu kohisten. Edes uhkattu takatalvi ei huoleta, ainakaan vielä. Täydellinen sää lähteä pitkälle maastolenkille upeasti hohtavalla puna putella. Mutta ei, minua tarhasta ei tule vastaan auringossa hohtava punaturkkinen, ei vaan möykkyinen ja harmaa kurakarva. Ja kun vihdoin saan suurimmat mudat pois, olisi ihana pyyhkäistä laadukkaalla luonnonharjalla tuo punainen karva taas omaksi itsekseen. ps. meidän pallero muistuttaa hieman Torstenia, ainakin selän muodoiltaan ;)
    viriellajamina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoa on ollut joka puolella suomea, ihanaa :) Haha, näillä keleillä klipattu hevonen on kyllä yvä vaihtoehto ... :D

      Jos teidän hevosen selkä on samanmallinen, niin mikäs satula teillä on? ;)

      Poista
  7. Tulisi kyllä kovaan käyttöön nuo harjat! :)
    Vitsi, ei millään jaksaisi odottaa enää laidunkauden avaamista..♥

    VastaaPoista
  8. Laadukkaita harjoja ei ole koskaan liikaa! Toisin sanoen minulla ei yhtään.... :D
    -paletti

    VastaaPoista
  9. Mun hoitoheppa arvostais uusia harjoja ;) Yksin tarhaava tammuskainen nautiskelee niin kovasti kun joku, edes pikkuruinen ihminen, välillä vähän rapsuttelee! Höntti rapsuttelee aina seiniä takaisin, eikä tiedä miten päin pitäis olla... :D

    vuokkopallonen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Torsten on myös tosi kova rapsuttelemaan nyt, kun ne eivät tarhakaverin kanssa rapsuttele. Toivoisin että kesällä tilanne muuttuisi kun ei ole koko ajan loimet niskassa :)

      Poista
  10. Kyllä, kuran saisi noilla varmaan melko hyvin pois hepalta joka tykkää kun harjaa paljon :) Ja kivoja kuviä taas kerran!

    VastaaPoista
  11. Päivä on mennyt auringon paisteessa kylpien ja nauttien vielä viimosista auringon rippeistä ennen kauheiden uhkausten toteutusmista (kylmät kelit). Ja tietysti nyt sisälle tultua sinun blogia lukien :)

    Sitten niihin harjoihin.. Meille on kesällä muuttamassa ensimmäinen ihan iki oma hevonen ja hälle tarvisi aivan uusia ja hyvin harjoja joilla kelpais harjailla!

    Hyvää kevään jatkoa teillekkin sinne! :)
    laura.m.rajala@edu.salpaus.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just luin että vkl on luvattu kylmää, hrr! Joka tapauksessa hyvää kevättä myös sinne :)

      Poista
  12. Mun Vuonistamma Kiia tarvis pari uutta harjaa. Kiia on sitä mieltä, että kevään karvanlähtö ei onnistu ilman uusia harjoja. Myöhemminhän minä saan sitten nyppiä niitä talvikarvoja harjoista (ja vähän muualtakin) irti. :D

    ella.rautio@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no jos Kiia on sitä mieltä niin toki sen pitää uudet harjat saada ;D

      Poista
  13. Aurinkoinen päivä ja hevoset tykkäävät kieriä kostealla hiekalla. Kevään tuoksu ja ensimmäiset vihreät ovat nousseet maasta. Meidän harjapakkien sisältöön ei kuulu kuin yksi luonnonharjasharja, joten uudet olisivat tervetulleita tänne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kuvattu kevätpäiviä :) Ihanaa kun kaikki herää taas eloon, luonto, eläimet ja ihmiset.

      Poista
  14. Päivä on sujunut oikein hyvin, suoritin viimeisen harjoittelujaksoni ja sain kiitettävän arvosanan tänään arvioinnissa. Viikon päästä onkin sitten valmistuminen! Sain myös loput rästissä olleet koulutehtävät tehtyä.. Koiran kanssa lenkkeilty ja hepat menen lenkkeilyttämään seuraavaksi. Aurinko paistaa ja elämä hymyilee!:)
    Meidän prinsessa tammuskat kaipaisivat vähän hemmottelua, en muista koska olen viimeksi hankkinut uusia harjoja.. Voisi olla aika päivittää harjaämpärin sisältöä uusilla.
    Mukavaa kevään jatkoa teille:)

    lottajaponit@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Ihana aurinkoinen päivä ja takana onnistunut ratsastus! Ja mikä parasta, paikat alkaa olla jo niin sulat että pääsee laukkailemaan peltolenkkiä jonne ei ole ollut asiaa sitten viimesyksyn. Kaiken kruunaa ennen lenkille lähtöä kurainen ja pölyinen pikkusuokki joka ottaa näin kaiken ilon irti keväästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistunut ratsastus on kyllä sellainen fiiliksen nostattaja, ettei mitään rajaa :)

      Poista
  16. Päivä on mennyt koulussa ja kotiin päästyäni sohvalla jumittaessa.

    Harjat menisivät vuokraponin käyttöön kun olen pitkään haaveillut sille luonnonharjaksista harjaa mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia. Muutenkin poni on sellainen sottapytty että harjat menisi kovaan käyttöön.
    anniina.jahi@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Ihana päivä oli kerta kaikkiaan, aurinko lämmitti ihanasti. Vaikka ahersinkin päivän kouluhommien kanssa, paistoi aurinko kuitenkin ihanasti ikkunasta :)! Se on kesä kohta! Ihania kuvia olit saanut otettua taas postaukseen, ihanan keväisiä :)!
    Luonnonharjaksiset harjat olisivat meille enemmän kuin tervetulleita! Omistin aikaisemmin luonnonharjaksisen harjan. Se kuitenkin lähti kävelemään jonkun sitä enemmän(!?) tarvitsevan matkaan kuivaushuoneesta, joten uusi olisi enemmän kuin tervetullut! :)

    Anskukilpailut1@outlook.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anskuu :)

      Ärsyttävää kun tavarat kävelevät, en tiedä mikä saa toisen ihmisen ottamaan jonkun muun tavaroita ?! Äsh.

      Poista
  18. Jaha, tuleekohan toiseen kertaan kun blogger sekoili... Vuokraponin kanssa auringonpaisteessa naatiskellessa hurahti jokunen hetki, muuten ihan löysäillessä meni tämä päivä :) Jos arpaonni suosisi, niin harjat pääsisivät odottamaan mahdollista tulevaa käyttökohdetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut toistamiseen :) Löysät päivät rules!

      Poista
  19. päivä on sujunut hyvin! heti aamusta ajelin toiselle tallille, kun eläinlääkäri tuli ottamaan ponistani cushingkokeet, vastaukset tuleekin heti huomenna, niin ei kauaa tarvitse niitä jännittää! pikaisen eläinlääkärin tapaamisen jälkeen nappasin auringossa torkkuvan islantilaisen narun päähän, ja käytiin metsäkävelyllä - molemmat tykkää!
    illemalla käväisin vielä vapaapäivän kunniaksi moikkaamassa tuota vuotiasta shettisvarsaani, päivän ohjelmaan kuului vaan tarhassa rapsuttelua. miten suloisia voikaan kaksi vuotiasta, mustaa shetlantilaista olla, kun ylähuulet pitkänä nauttivat rapsutteluista?

    raipew@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. oops, miksi perustelut unohtui! :D
    tuolla varsallani on vähän heikonlaisesti harjoja vielä, ja mikäs paremmin taltuttaisi karvaisen shettisvarsan karvat, kuin luonnonharjat? ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei perustelut ole pakollisia :) Toivottavasti saatte huomenna hyviä uutisia ellältä, täällä pidetään peukut pystyssä.

      (Ja kaksi vuotiasta shettiskaveria kuulostaa ihan huippu täydellisesltä :))

      Poista
  21. Mun päivä on sujunut ihan loistavasti, hevonen oli superkiva ja nyt on maneesitallinkin kenttäkausi korkattu! Hengailin hevoseni kanssa vielä tarhassa ihanassa auringonpaisteessa <3
    Minä (ja hevonen) tarvitsisin harjat, koska nyt hevoseni saa tarhailla ilman loimea, ja se rakastaa piehtaroimista yli kaiken! Joka päivä saa tarhasta hakea hevosen, joka on omatoimisesti tehnyt itselleen mutahoidon ;) Harjat tulisivat siis kovaan käyttöön! Vielä sen verran, että hevoseni karva sähköistyy helposti, joten luonnonharjaksiset harjat olisivat meille ihan loistojuttu!
    -Anni as0123@edu.turku.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonharjat on kyllä tosi hyviä kun ne ei sähköistä :)

      Sun hevonen kuulostaa ihan mun Intolta, se rakasti savikylpyjä yli kaiken ja otti niitä aina kun oli mahdollista :)

      Poista
  22. Meillä olisi kyllä huutava tarve harjoille. Hankin ekan oman hevosen tuossa vajaa vuosi sitten ja se sai harjoikseen minun penskana hoitoponille ostamat harjat, jotka vieläkin olivat säilössä. :D Käytössä on huomannut, että ei ne harjat melkein 20 vuotta hyvänä kestä, vaikka vain laatikossa makaisivatkin. ;) Eilen mm. meni ihan katkipoikki piikkisuka...

    VastaaPoista
  23. Meillä ei ole AINUTTAKAAN kunnollista harjaa. Kaikki on laatua biltema, horze ym... perus halpoja tekoharjaksisia harjoja. Olisipa siis mahtava päästä ekaa kertaa koko hevosenomistusaikana testaamaan oikein kunnon harjoja! Niin ja lisäksi 31.3. oon omistanut rakkaan suomenhevosruunani Niilon kokonaiset 7 vuotta, lahja ois varmaan Niilonkin mieleen noin vuosipäivän kunniaksi ♡

    VastaaPoista
  24. Meillä kaikki harjat on mallia biltema, horze ym. Halpoja perus tekoharjaksisia harjoja. Olisipa siis mahtava päästä ekaa kertaa koko hevosenomistusaikana testaamaan oikein kunnon harjoja!! Lisäksi olen 31.3. omistanut rakkaan suomenhevosruunani Niilon kokonaiset 7vuotta, olis varmasti mieluinen vuosipäivälahja Niilollekin ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, onneksi olkoon tulevan vuosipäivänne johdosta! :)

      Poista
  25. Miten näin kaunista ja aurinkoista kevätpäivää voi kuvailla kuin yhdellä sanalla, mahtava! Jo pelkkä valon lisääntyminen saa niin hyvälle tuulelle, että päivä ei voi edes mennä pieleen. :)

    Heti postausta lukiessa tuli mieleen hoitohevoseni. Antaisin harjat tammalle ja tämän omistajalle kiitoksena yhteisestä ajasta, josta olen erittäin kiitollinen. Luonnonharjaksilla lähtisi varmasti myös paremmin piehtaroidessa kertyvä hiekka, sekä hevoskevään parhaan, mutta sotkuisimman merkin aiheuttajat, sähköiset hevosenkarvat. :D
    Lämmintä kevättä sinulle, Jilla!
    -ilonasalmine@gmail.com (www.ilonassblogg.blogspot.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin mahtava päivä :)

      Joo, kyllä niitä karvoja on joka puolella vaikka luonnonharjoilla harjaisikin ;) Hyvää kevättä myös teille Ilona!

      Poista
  26. Merika, m.fani@luukku.com
    Koskaan olen ole luonnonharjoja omistanut, mutta pelkkää hyvää kuullut. Joten olisi siistiä testata miten oma kullanmuru suhtautuisi mukavempiin harjoihin! :)
    Päivä mennyt aika mainiosti; aivan ihana keli, vuoden ensimmäisiä nahkatakkipäiviä, koulussa sai nauraa ja paljon, pitkästä aikaa tuli sellainen fiilis että tuo pitkän matikan koe meni oikeasti hyvin! Ja sitten tallilla käytiin rentouttavalla käyntilenkillä rouvaseni kanssa. Ilta blogin ja lempparisarjojen äärellä, tietty hyvää ruokaa ja herkkuja unohtamatta! ;)

    VastaaPoista
  27. epohepo@gmail.com
    Meidän pappasuokilla on kaksi luonnonharjaa, enkä kyllä muita enää käytäkään, sillä muut harjat sähköistävät todella inhottavasti. Toinen on todella vanha laatuharja (samaa merkkiä kuin nuo palkinnot), mutta sekin alkaa olla jo liian vanha ja kulunut käyttöön, vaikka ahkerasti olen pessyt ja putsannut sitä. Toinen taas on peruskaupasta hankittu juuriharja ja on kyllä halpa ja hyvä tavara, muttei silti paini samassa sarjassa niiden oikeiden laatuharjojen kanssa. Tarkoitus olisi hevosmessuilla etsiä, mutta testataan myös täällä arpaonnea :)
    Päivä on mennyt hyvin, vaikken tallille mennytkään. Hevoselle tuskin vapaapäivä tuottaa haittaa, sillä se on muutenkin ollut unelias karvanlähdön takia. Oman hevosen takia välillä meinaa oma vapaa-aika ja ystävien kanssa oleminen unohtua, mutta tänään käytiin siskojen ja äidin kanssa syömässä ja mentiin elokuviin. Hauskaa ja erilaista tekemistä perusarjen keskelle. Ja mikä parasta, nyt ei ole enää vähään aikaan kokeita eli sitä vähääkään vapaa-aikaa ei tarvitse vietää nenä kiinni kirjassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei hevoset todellakaan kärsi vapaapäivistä töiden ohella :) Kyllä oma aika myös tallin ulkopuolella on tosi tärkeää. Syöminen ja leffailta kuulostaa siis tosi hyvältä!

      Poista
  28. Tänään olimme heppaseni kanssa valmennuksessa. Tunnin jälkeen hieman harmitti, kun vanhat virheemme tuli esiin koska keskittyminen herpaantui. No videolta katsottuna se ainakin näytti paremmalle mitä tuntui. Onneksi valmentaja ei ruennut katsomaan heppasen turjaketta sen lähemmin. Olisi paljastunut sekin, että harjaus ei ollut tuottanut 100% puhdasta hevosta. Ei ole helppoa, kun tarha on osittain kuranen ja hepat tykkää piehtaroida vielä purussa... Hyvät luonnonharjat olisivat tarpeen ;)

    Espada@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kurainen hevonen purukuorrutuksella vaatisi ehdottomasti luonnonharjoja ;)))

      Poista
  29. Oih! Kyllä täällä vain oltaisiin harjojen tarpeessa! Herra Herkkä Macho on nimensä mukaisesti herkkähipiäinen ja tarvitsee piiitkiä rauhallisia vetoja mahdollisimman luonnonmateriaalisilla harjoilla, jotta elämä ei olisi niin vaikeaa ennen töihinlähtöä. Mielelläni lahjoittaisin sille (oma kun se ei ole) tällaiset harjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki lahjontavälineet käyttöön ennen töitä ;) Torsten on aika taitava jo vaatimaan herkkunsa ennen työn tekoa ....

      Poista
  30. Mä voin osallistua ja jos voitan, voit lahjoittaa ne Anniinalle. Kaksi arpaa Ruuhkavuosiratsastajalle siis.

    VastaaPoista
  31. Ihana, aurinkoinen päivä! Kaikki hyvin tänäänkin ja olen vain niin onnellinen kun saan taas käydä töissä. :) Hauskaa kevättä sinne! hippohiiri (at) gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin ihanaa - eikä sitä osaa arvostaa tarpeeksi, ennen kuin siitä joutuu luopumaan. Kaikkea hyvää kevääseesi!

      Poista
  32. Tytär käy ratsastamassa nuorta ja säpäkkää ponia, eikä koskaan tiedä meneekö ratsastus kuin ajatus vai onko phounilla se päivä, jolloin kun hiki tulee, niin vois käydä vaikka piehtaroimaan (ratsastaja selässä). Harjaamisesta the poni tykkää yli kaiken, niin nämä harjat menisivät pikku-diivan hemmotteluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toivottavasti ei usein nauti piehtaroinnista ratsastaja selässä .... :D

      Poista
  33. Juuri tänään mietin kuinka paljon vuokrahevoseni (ja sen omistaja) minulle antaa. Lähes 20 vuotta kestänyt kavioliittoni päättyi viime kesänä hevoseni lopetukseen ja vuokrahevosellani on ollut iso rooli siinä, että olen palannut hevosten pariin ja antanut itselleni mahdollisuuden myös uuteen ystävyyteen hevosen kanssa. Uudet harjat vuokrahevoselleni olisivat pieni, mutta kiva tapa kiittää sekä hevosta että sen omistajaa. :)

    -Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan osaa menetykseesi. 20 vuotta on todella pitkä aika. Onneksi olet löytänyt kivan vuokrahevosen :) toivotan sinulle kovasti onnea arvontaan.

      Poista
  34. Katselin eilen meidän harjoja tammalleni olisi tarvetta hankkia uudet luonnonharjaiset harjat. Itse en pidä keinotekoisista eikä tammani niitä siedä,kun aiheuttavat sähköisen karvan joka rätisee kun koskee. Luonnon harjat eivät tätä aiheuta...
    nighthorse01@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luonnonharjat ovat kyllä ihan eri luokkaa keinotekoisiin verrattuna!

      Poista
  35. Mikä teki päivästäni hyvän? Se, että fiilis oli kuin GP-ratsastajalla pystyttyäni istumaan Voitto 6veen harjoitusravissa sujuvasti peräti yhden pääty-ympyrän verran! Tähän astinen ennätys! Wuuuuhuuuu! :D

    Nuo Cowboy Magicit pitääkin käydä tsekkaamassa! Täällä kun olis se yks saatan-esiintyä-kääääääk-oripäivillä -yksilö, joka näyttää tällä hetkellä takkuiselle jakkihärälle. :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihania onnistumisia!

      Nuo cowboy magicit ovat kyllä suosittelun arvoista tavaraa :) Huikeasti onnea oripäiville!

      Poista
  36. Mun päivästä hyvän teki se, että keväinen aurinko taitaa paistaa risukasaan vaikean talven ja syksyn jälkeen! En ollut uskoa silmiäni, kun paikalliselta opiskelija-asuntojen tarjoajalta oli tullut asuntotarjous. -Pääsen toukokuussa asumaan unelmieni asuntoon, jossa vieläpä saa pitää lemmikkejä. -Heppaharrastusten ollessa tauolla opintojen ajan, taidan saada sitten elämääni jonkun muunlaisen nelijalkaisen ystävän.

    Harjat haluaisin siksi, että voisin lahjoittaa ne luottoratsuni omistajalle. -Hän on antanut minulle valtavan mahdollisuuden kun olen saanut ratsastaa ja hoitaa hänen hevostaan, etenkin kun hevosharrastuksen jatkaminen lukioaikoina ei olisi ollut mitenkään mahdollista ilman ihanaa diiliä pienistä tallitöistä hevosen liikutusta vastaan. Olen oppinut aivan valtavasti, saanut uusia elämyksiä ja nauttia pitkistä, ainutlaatuisista maastoretkistä. -Välillä on ollut pieniä mutkia matkassa, mutta niiden jälkeen tunne hevosen luottamuksesta on sellainen, että sitä ei kyllä voi millään korvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa kun asiat lähtee rullaamaan. Se on jännä miten iloiseksi sitä tulee, vaikka lukee täysin tuntemattoman ihmisen onnistumisesta. Kaikkea hyvää sinulle :)

      Poista
  37. Tästä päivästä tekee jännittävän se, että suunnitelmissa olisi irtojuoksuttaa hevoseni tänään ensimmäistä kertaa minun toimestani. Hevosella on ollut vähän kevättä rinnassa viime päivinä, joten saa nähdä miten se purkaa energiaansa ;) Minun harjakassistani löytyy tasan yksi luonnonharja ja olen tykännyt siitä todella paljon, useampi sellainen ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Lisäksi harjakassini kaipaisi päivitystä, useimmat harjat ovat tulleet perintönä milloin mistäkin ja vanhimmat on ostettu käytettynä yli 10 vuotta sitten - vielä toimivia, mutta ehkä olisi jo aika vähän päivittää harjakassia :D Olisi muuten kiva, jos esittelisit sitten vähän noita cowboy magic -tuotteita, minulla on ollut kova hinku tilailla niitä ja haluaisin tietää etenkin kuinka ne pitävät jouhet selvinä ja kiiltävinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan esitellä tuotteet paremmin kevätpesun yhteydessä! :)

      Toivottavasti irtojuoksutus sujui hyvin. Suurin osa hevosista osaa kyllä kiitettävällä tavalla purkaa energiaa siinä ;)

      Poista
  38. Minun päiväni on alkanut kello neljä aamulla harjoitellen ruotsia pääsykokeisiin. Mieli on mustana ja pitäisi vielä miltei viikko jaksaa loppukiriä kokeisiin. Uurgh...

    aaveennet@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ihan kamala ajatuskin :D onnea pääsykokeisiin!

      Poista
  39. Mun karvakaverit niin haluis uusia harjoja kun kohta on uus kesäturkkikin valmis :D

    VastaaPoista
  40. Mun päivä on mennyt hyvin, vaikken tänään ole tallilla kerennytkään käymään koulujuttujen takia. Luonnonharjaksistaharjaa tarvitsisin etenkin talvella kun tuppaa poni sähköistymään etenkin jos on ulkonaollessa ollut loimitettuna. :)
    -Elluubs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja sitten vielä loimista erityisesti fleecet saavat karvan kyllä tosi sähköiseksi!

      Poista
  41. Tänään työpäivä hurahti ohi huimaa vauhtia, mikä oli tietysti pelkästään positiivinen juttu, sillä töiden jälkeen oli tiedossa tallireissu ihanassa säässä. Talvikarvaista PP:tä raapatessa mietin tota tummaharjaksista Borstiqia. Sen pitkät harjakset uppoaisivat tarvittaessa myös kunnon talviturkkiin.
    /Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varmasti sopisi PPlle vallan hyvin tuo harja! :)

      Poista
  42. Heips! Rupesin juuri lueskelemaan tätä uutta blogituttavuutta, hyvän näköistä menoa! Yksi asia kyllä pisti silmään, miksi hyvä ihminen ratsastelet ilman kypärää??? Sellaista asiaa ei ole olemassakaan kuin pomminvarma hevonen, mitä tahansa voi sattua, oli se sitten vaikka puhdas kompastuminen. Miten ne sanoo, mind your melon, kirjoita youtubeen ja kato Eventiontvn demonstraatio vesimelonilla, noin kohta 7min. Hyh, en haluaisi mr. melonin kohtaloa sinulle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti pysyt matkassa pitkään :)

      Poista
  43. Eilinen päivä sujui aurinkoisessa säässä, tai no työpäivän aurinkoa sai ihailla lähinnä toimiston ikkunasta ja illasta taas aurinko jäi maneesin seinien ulkopuolelle. Päivässä parasta oli estevalmennukset kahden oman kasvatin kanssa (itse asiassa mukana olivat äiti ja tytär!). Yhteensä kolmisen tuntia hikoilua putkeen, onnistumisia, oivalluksia, yksi ilmalento ja paljon uusia vinkkejä. Itseasiassa uudet harjat tulisivat siinäkin mielessä tarpeen, että saisi kätevästi aina ilmalentojen jälkeen harjattua enemmät hiekat itsestä pois! :D Tai no, jos totta puhutaan niin uudet harjat varmaan menisi näille mamman silmäterille ja itse tyytyisin heppojen perintöharjoihin... Eihän sitä kiiltävää turkkia sovi millään vanhoilla harjoilla harjailla, kuskin niin väliä.. :D T: Miia (miiuska(miuku)wippies.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, toimiston ikkunan läpi saa aurinkoa ihailla ......
      Nyt tuli kyllä hinku päästä estevalkkuun - tosin maan syleilyn voisin jättää välistä :)

      Poista
  44. Meidän harjoillemme kävi onnettomuus, kun oltiin valmennuksessa vieraalla tallilla. Laiteltiin heppa kuntoon auton likellä ja lähtiessämme kukaan ei muistanut nostaa harjakassia pois maasta, se oli niin hyvässä paikkaa että ajettiin yli. Ei tullut suurta vahinkoa, pari harjaa otti osumaa mutta tilalle olisi huippua saada kunnon harjat!

    - Näinkin voi käydä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, no varmasti harjat kärsivät auton ja kopin painosta ... Aika huonoa tuuria!

      Poista
  45. Voi miten ihania harjoja! Noilla suoristuisi pienen luonnonlapsi-suomiruunan suortuvat aivan leikiten! Sen lisäksi että omistaja voisi haljeta ylpeydestä tallin puunatuimman ja kiiltävimmän hevosen palvelijana, voisi heppanenkin nauttia näistä harjoista. Varsinkin nyt kun irtoava talvikarva kutittaa hevoslapsen kylkiä, mahaa ja nassua aivan valtavasti... (:
    Oikein mahtavaa kevättä ja kesän odotusta teille!

    -AnniL
    (annilampinen@hotmail.com)

    VastaaPoista