maanantai 23. maaliskuuta 2015

Osumia Oriparaatista

En ole aiemmin käynyt oripäivillä. En välttämättä olisi sinne tänäkään vuonna mennyt, ilman Kyran klinikkaa. Kotona testosteronia on ihan riittävästi (jo kauan sitten ruunatuissa ;)) suomalaisissa pojissa.
Jokunen hieno ratsuori osui kuitenkin kameran rullaan - ihan kirjaimellisestihan yksi jos toinenkin osui potkulautoihin ja muutama läheltä piti-tilannekin nähtiin orien huitoessa milloin mitäkin jalkaa mihinkin suuntaan. Nuorissa ja vanhoissa oreissa oli yksi vissi ero. Kun junnut kulkivat kahdella jalalla, ei kellään ollut hauskaa. Kun vanhemmat hevoset tekivät samaa, nauroi koko Ypäjähalli, hevosen esittäjää myöten. Kai sitä voisi kutsua sellaiseksi iän tuomaksi charmiksi, että kykenee naurattamaan täyttä salia. Siihen olisi varmasti hyvä pyrkiä :)

Kolmevuotias Kyrö San Allegro voitti parhaan kouluhevosen sekä koko ratsuoripäivien parhaan oriin palkinnon. Lasse Lehmusto (kuvassa) toimi orin esittäjänä.

Siiri Kyrön (kuvassa) omistama sekä kasvattama hevonen sai orilautakunnalta huimat 43 pistettä - ja värikkään kimpun maistuvia tulppaaneja.

17 vuotias Konstantinos KS hyväksyttiin myös jalostukseen I-palkinnolla kilpailutulosten perusteella. Kuvassa kasvattaja, omistaja sekä esittäjä Eeva-Liisa Penttilä.

Koko shown vei kuitenkin Oriparaatissa esiintynyt 20-vuotias Pius Paccelli. Nuorempana 130-luokkia hypännyt ori todella tiesi, miten yleisöä viihdytetään :) Luontaista charmia!
Ja mitä olisikaan ratsuoripäivät ilman käytöstavat omistavia suomehevosia! Suomenpienhevonen, ori S.O Terva-Snapsi palkittiin I palkinnolla, ja lautakunta valitsi täydet kymmenen pistettä luonteestaan saaneen hevosen myös tämän vuoden parhaaksi suomenhevosoriksi.

S.O Terva-Snapsi.

19 kommenttia:

 1. Hauskan hyväntuulisia kuvia ja kirjoitus.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä tosi makeita, ja omaa silmää miellytti tietysti herrasmiehet jolla oli pilkettä silmäkulmassa kaikkein eniten :)

   Poista
 3. Komeita hevosia! Olen muutaman vuoden ollut tietoinen Ypäjän oripäivistä ja haaveillut osallistumisesta valokuvaajan roolissa, mutta vielä ei ole tullut mahdollisuutta lähteä käymään Ypäjällä asti. Jo pelkästään Ypäjäkin olisi hienoa nähdä: se kun tuntuu olevan hevosihmisille Se paikka Suomessa, jossa jokainen hevosihminen on ainakin kerran elämässään käynyt. (Hevosihmisten pyhiinvaelluskohde? :D) Omaa autoa tai oripäivistä kiinnostunutta, autollista kaveria odotellessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä molemmat on kokemisen arvoisia! Ypäjä tosin on niin suuri alue, ettei ole mitenkään tuttu vaikka useamman kerran paikalla onkin tullut käytyä.

   Poista
 4. Onko Sulla enemmän kuvia Kyran klinikalta tai oreista? Nämä ovat hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä mutta katsotaan tuleeko ne koskaan näytille saakka. Mä kuvailen sen verran harvoin hevosia ettei ole sellaista tatsia niiden kuvaamiseen mitä monilla muilla on :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Joo, on kyllä! Harmi että näin vain palkintotilaisuuden ja senkin vain piekkareiden osalta.

   Poista
 6. Kiitos komeista oriterveisistä. Jäätävän kokoisia nuo puokit, pitkästä aikaa kun niitä näkee niin koko on aina pienoinen järkytys. Toki orien ryhtikin on omaa luokkaansa.

  Tuotapa Terva-Snapsia olen itsekin ihastellut, komia on aina komia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aivan sairaan isoja :D Kyllä suomipojat on ihan riittävän isoja minulle ... :D

   Poista
 7. Hienoja hienoja kuvia olet ottanut. Ollaan asuttu Piuksen kanssa samassa tallissa ja siinä hevosessa on kyllä sitä jotain, aina yhtä sykähdyttävä seisoi se sitten tarhassa tai oli samaan aikaan maneesissa! :) Luin myös Kyran klinikasta kirjoittaman juttusi ja voihan nenä kun tuli taas intoa treenata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pius on kyllä niin hauska tyyppi! Yleensä kotona se on kiltti ja kohtelias, mutta heti jos tapahtuu jotain normaalista poikkeavaa ja varsinkin jos sillä on yleisöä, se heittäytyy todelliseksi macho mieheksi, eikä kellään jää epäselväksi, että kuka on paikan kunkku :)

   Poista
  2. Voin niin kuvitella että Herra on kyllä todella joka tallin kingi ;) Siitä ei varmasti ole epäilystäkään.

   Ja hyviä treenejä Emmi! :)

   Poista
 8. Miksi joillain on kuvissa sivuohjat ja juoksutusvyö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paraatissa mukana olleita, jo kantakirjassa olevia oreja ei tarvinnut esittää ratsain.

   Poista