maanantai 16. maaliskuuta 2015

Rataharjoitukset Lohjalla

kauden avaus He A:10 muodossa


Näin kevään kynnyksellä, kilpailukauden lähestyessä, on rataharjoitukset loistava paikka käydä tsekkaamassa, missä mennään. Kotona treenit ovat sujuneet tosi kivasti ja viime viikolla kotikentällä treenatussa ohjelmassa oli vain muutama mahdollinen kompastuskivi. En sitten tullut ajatelleeksi, että loppuviikosta suoritettu irtohypytys olisi vetänyt heppasen niin maitohapoille, ettei kaiken hieronnan, linimenttien, avaavien maastolaukkojen sekä sileäjumpan jälkeenkään allani ollut vetreää hevosta. Noup, minulla oli kireä ja erittäin menohaluinen ratsu :) Suurimmat kaahailut jäivät kyllä radalle ravatessa pois, kun pääsimme aloittamaan puolisentoista tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. 


Radalla ratsastin hurjan varovaisesti. Lisäykset jäivät mitättömiksi ja takaosakäännökset hutiloin ja käänsin ilman kunnon kokoamista. Vastalaukka aiheutti myös ongelmia. 

Onneksi ei oltu kisoissa. Koska rataharkat on nimenomaan harjoittelua varten, sain radan jälkeen suullisen palautteen - ja ratsastaa uudestaan tiettyjä kohtia. Sain hirveän hyvät vinkit vastalaukkaan (älä taivuta liioitellen ulos, auta sisäohjalla) sekä takareihin (kokoamalla kunnolla Torsten teki takasillaan kelvolliset, pienet ympyrät. Piti kuitenkin myös muistaa kääntää edestä.) ja ravilisäyksiin. Selkeät erot alussa ja lopussa ovat tärkeät, etenkin tällaisena päivänä, kun hevonen ei ollut kunnolla takapään päällä eikä näin ollen esittänyt varsinaisesti pidempää askelta.

Saimme arvostelupaperiin numeroita nelosesta seiskaan. Muutamasta kohdasta numero uupui, eikä alakertaa pisteytetty - näin ollen minun on turha yrittää laskea prosentteja. Pitää vain ratsastaa rohkeammin ja selvemmin. Kotona olen miettinyt, mitä sitten, kun tällainen huono päivä osuu ratapäiväksi? Täytyy vain yrittää. Ja toivoa että jonain päivänä kaikki osuu kohdalleen, myös valkoisten aitoitojen sisäpuolella :)Torstenilla oli ihan oma mielipide kouluratsastuksesta!

Radan pätkien uudelleen ratsastuksia.

Tänään suunnataan keväaurinkoon maastoilemaan työreissujen välissä - ja huomenna poni saa ansaitun vapaan. Ei sitä ihan joka päivä tule kahta tuntia ratsastettua ;) Aurinkoa viikkoosi!

22 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! Vitsi kun en pystynyt jäämään katsomaan teidän rataa, olisin niin halunnut! :) Linkissä mun blogi siis, ratsuna toimii siis Diva :)
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiti, myös minä olisin halunnut nähdä teidän radan, Diva on niin hieno hevonen :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja ihania noi ekat kuvat! :) torsten on niin ihanan näkönen :D<3

  VastaaPoista
 3. Millanen objektiivi sulla on muuten kamerassa ja mikä runko sulla on? Oon miettiny pitkään ku nää kuvat on nii ihmeen hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Nikon D300S ja objektiiveina Nikkorin AF-S f2.8 24-70mm ja sitten samanlainen mutta pidempi putki.

   Poista
 4. Upeita kuvia, mutta odotin ratavideoa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskaltauduin nyt laittamaan pätkän radan uudelleen ratsastuksista ... :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja hienoja kuvia.
  Näin sinut tänään meidän koululla ja ajattelin ensin, että oletko se sinä, mutta ei silmäni harhoja nähneet ;)
  Olisin tullut juttelemaan, mutta ei sattunut sopivaa kohtaa, joskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vau! Kyllä on pieni maailma .... :D Olisit vaan tullut moikkaamaan :) Ensi kerralla sitten, kyllä mä aika säännöllisesti siellä teidänkin puolella vierailen, vaikken varsinaisesti ylä-asteen opettajia sijaistakaan.

   Poista
 6. Vau, Torsten näyttää tosi kivalta kuvissa! Minkä merkkinen on muuten tuo lampaankarvapehmuste tuossa teidän mahavyössä? On meinaan tosi kivan näkönen, vois omalle pollellekin ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on Mattesin, ja on kyllä ollut tosi hyvä. Omani ostin Hipposportista muutama vuosi sitten.

   Poista
 7. Oi vitsi mikä konsepti noissa harkkakisoissa! Tekisi mulle ihan superhyvää päästä "kisoihin" treenaamaan rataa ja saada sen jälkeen vielä korjata pieleen menneet kohdat. Ihan varmasti pedagogisesti aika loisto juttu. Suullinen palaute oli varmasti antoisampaa kuin lukea protestilistasta näitä tyypilissiä "6, melko hyvä siirtyminen" - niistä kun ei paljoa eväitä korjaukseen/parantamiseen saa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä saa, ihan totta. Tämä olikin ehkä lopulta enempi valmennus-tyylinen, sillä sain niin hyvät konkreettiset neuvot ongelmakohtiin. Ja niitähän riitti .... :D

   Poista
 8. Vaikka Torsten on vain tuollainen putte liikkuu se kyllä hyvin, hyvin kokoaa.
  Siis oliko sun ratapaperissa arvostelemattomia kohtia, etkö esittänyt niitä vai mitä kävi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se liikkuu tosi kivasti silloin kun liikkuu. Ei nyt varsinaisesti siis tuossa videolla, kun kaksi tuntia oli jo tehty "töitä" ;)

   Ei, heillä oli käynyt virhe ja mukana oli väärä a-paperi, joten kirjoittivat toiselle puolelle pikaisesti ennen radan alkua arvostelukohdat ja jostain syystä kaksi kohtaa jäi arvostelematta. Ei se oikeastaan haittaa, sillä niihinkin kohtiin sain suullisen palautteen.

   Poista
 9. Kivan näköistä, missä päin lohjaa olitte & kuka mahtoi "tuomaroida/avustaa" videon pätkissä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkana oli Heinäsin tila ja tuomarina Annu Meller.

   Poista
 10. Onko Torstenin kokoamisaste mielestäsi sopiva HeA-luokkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja ei. Kotona useimmiten kyllä, tuona päivänä ei. Sen takia harjoitellaan :)

   Poista
 11. Todella hyviä neuvoja sait, varmasti hyvä filis kun saa konkreettisia neuvoja ongelmakohtiin. Torsten suorittaa varsin korrektisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, kyllä oli hyödyllinen reissu :)

   Poista