sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Go Expon parhaat Naistenpäivänä

Fazerin kahvihetki siskon kanssa
(toiset kuvaa hevosia, toiset ruokia ja itseään ... ;))

Bodatut miehet fitness puolella (ei kuvaa, sorry!)


FEIn koulutuomari Tiina Karkkolaisen luento arvostelutyöstä. Tiinalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ratsukoiden arvostelusta. Toisaalta Tiina itse piti enemmän ajatuksesta, että tuomarit toimivat laadun tarkkailijana, sen sijaan, että he etsisivät ratsastajasta virheitä. Puutteellisesta työstä ja virheistä täytyy sakottaa, mutta hän muistutti, että jokainen alkava liike on uusi mahdollisuus nostaa pisteitä paremmaksi esittämällä rentoa, tyytyväistä, itse eteen liikkuvaa ja luokan tason vaatimalla kokoamisella ratsastettua hevosta. Tiina mainitsi myös, ettei ratsastaja saisi hyväksyä arvostelupaperissa numeroa kuusi, jos viereen on kirjoitettu hyvä. Kuusi on välttävä ja vasta arvostelunumero kahdeksan on hyvä.


Ensimmäinen kuva He B tason muodosta, toinen He A, kolmas Va B-A ja viimein GP tasolta.

Kootussa ravissa blogin Noora ratsunsa Hertan kanssa esiintyivät Horse&Riderin muotinäytöksessä. Juontajana kuvassakin näkyvä Ystäväni hevonen bloginpitäjä Ronja.


Jessiga Timgren voitti sunnuntain pääluokan.

Oli myös hauskaa treffata ihana Kia. Niin, ja satula.comin naiset myös - kertoivat minulle että Torstenin satula on tilauksessa. Lompakko itkee verta, mutta peukut pystyssä että hieman alle neljän tonnin satula olisi just eikä melkein priima ...

Kaikista hauskinta oli kuitenkin kääntää auton keula kohti kotia, sillä aamu oli alkanut herätyskellon soittoon 4:20, kun kävin ennen messuja töissä. Niin joo, ja reissuhan nyt ilmaislipun kanssa oli selvää säästöä, sillä expo-alueelta mukaan ei tarttunut sitten yhtikäs mitään. Ihan hirveästi ei jää tulevaisuuteen hevostapahtumia käytäväksi, sillä en usko että löydän itseäni näiltä(kään) messuilta enää toistamiseen.

Ja mikäs siinä, senkin ajan voi viettää aina niin innokkaan Torstenin luona. Kun kenttä on tällä hetkellä sulanut priimaksi, oli tietysti todella viisasta kasata pieni este piristämään sunnuntaita :) Kuski oli pahasti jäljessä, äitini sanoin kroppani käy kolmeakymppiä (eli hidas ja kankea), mitä en suostu ottamaan kuuleviin korviini, joten Torsten antoi Naistenpäivän kunniaksi allekirjoittaneelle reippaat mutta varmat hypyt. Ehkä paras naistenpäivän lahja ikinä! :)

Huomatkaa verkkaesteen huima korkeus :)Ja huomatkaa lopun GP sarjojen korkeutta hipova este!

Tyynyn kautta kohti ensi viikon aurinkoa, oikein ihanaa Naistenpäivän myöhäisiltaa jokaiselle < 3

27 kommenttia:

 1. Oi kun yksi Herra on ylpeä! Ilmeestä näkee, että "Kato mami mä osaan tän, mä hoidan meiät tän jättiesteen yli. Keiku sää vaan kyydissä." Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Torsten oli niin ihana. Herrasmies <3

   Poista
 2. Hih, Torsten on hiukan tärkeänä ! :D mikä satula teille nyt tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Alustavasti tietysti vasta kokeiltavaksi amerigon koulusatula, +2.5 leveydellä.

   Poista
 3. Nämä hesan messut voisi ympätä elma messujen kanssa kimppaan, ovat melkoisen turhat. Ei oikein katsomista eikä sitten mikään ostosonnela kun ruuhkasta huolimatta suppea ja kallis.Hämeen messut on paremmat. Ihana tuo Torsten hyppäämässä, imee esteelle ian hulluna ja vaihtaahan se laukan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin voisi, melkoisen turha tapahtuma. Toisaalta, niinkuin siskoni sanoi, hyvin näkyy se että hevospuolella ollaan yksityisyrittäjiä ja muualla sitten suurempia yrityksiä. Ei ole hevosalalla helppoa.

   Torsten kiittää, mä olin niin ylpeä sen ensimmäisestä oikeasta vaihdosta!! :)

   Poista
 4. Karkkolaisen luento vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tuomareita tosin säälin, ei mikään helppo homma keksiä kuutoselle sanaparia. Keskinkertainen ei kait voi kirjoittaa kenenkään pöytäkirjaan ;) Ja sitäpaitsi ei siitä ole niin pitkää aikaa kun näilläkin seuduilla kisoja voitetiin viitosella alkavilla prosenteilla, siihen nähden kuutonen on hyvä...

  Torsten on kyllä aika ihana. Poikahan tykkää hypätä. Ensi kerralla ehkä jo kahden esteen rata ;) Ei vaan, Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkolainen on vaan niin hyvä. Ja niin oli Torstenkin! Jos nyt kuitenkin laitettaisiin ensi kerralla vaikka yksi puomi + este ettei ratsastajalta happi lopu jännityksestä ;)

   Poista
 5. Ootte kyl nätit sisarukset. Torsten on ihan intona, vai käytätkö intona sanaa enää Inton menetyksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos!
   Kyllä käytän - ja oli se tosissaan ihan Intona :)

   Poista
 6. Ihanan lohdullinen asenne kouluratsastukseen tuo "uusi mahdollisuus"! Yleensä sitä on tuhoon tuomittu linjalle 5, 6, 5, 5, 6 vaikka tekisit mitä, toki tuomarista riippuen :D

  Tuo piirros hevosen muodoista on mielenkiintoinen, onko joku nähnyt noissa muodoissa liikkuvan hevosen pärjäävän luokissa? Edes heC tasolla ei ole useinkaan asiaa palkintojen jakoon ellei hevonen ole huomattavasti pyöreämpi. Tästä aiheesta pitäisi varmasti keskustella, kouluttaa ja tiedottaa enemmän ja hienoa että tilaisuus järjestettiin tuolla missä on paljon väkeä kerralla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Karkkolainen osaa asiansa. Muutaman kerran olen päässyt hänen arvosteltavaksi rataharkoissa, ja paprut ovat olleet yksiä parhaimpia. Ei pronsentillisesti, mutta reilut ja oikeasti hyödylliset. Tiina on niin hyvä, kun se muistaa kehua, kannustaa, opettaa ja joka kerta sanoa, että pystytte vielä parempaan. Se olisi aina hyvä kuulla, joka radan jälkeen!

   Poista
  2. Niin, ja nuo muodot... Samaa mietin kohdissa, joissa luki että numero ei voi olla korkeampi kuin 6, mikäli hevonen on luotiviivan alla, tahdittaa tms ..... Ja kuinka harvoin tahdittavia hevosia edes vihelletään kesken. Todella harvoin.

   Poista
 7. Jilla sulla on mahtava blogi, tulee hyvä fiilis :) Mutta miten sulla on varaa tuohon satulaan?? :o Tai no anteeksi kun utelen, eihän se mulle kuulu :D hyvä että Torsten saa sopivan penkin :) Oletko käynyt Tampereen Hevoset-messuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jaa, ehkä Torstenista tulee hetkeksi voitokas ravihevonen että se pystyy kustantamaan oman satulansa? ;)

   Joo, olen muutama vuosi sitten käynyt. Siellä oli kyllä paljon parempi expo, mutta tietysti taloudelliset ajat ovat erilaiset nyt kuin silloin.

   Poista
 8. Ei taida olla Torsten poika estehevonen :D söpö se on silti! Kuinka paljon hyppäät sen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon eri mieltä! :D Oikealla ratsastajalla olisi varmaan ihan kingi. Sillä riittää tasapaino, se hyppää hyvällä tekniikalla ja irtohyppäyksessä kapasiteetti on tullut esiin, ja sillä on hyvä imu esteille. Mitä muuta estehevosen täytyy olla? Ai avuilla? No sitä se ei ole :D
   Kelien salliessa muutama kerta kuukaudessa hypätään - talvella ei siis kertaakaan ... Kevät <3 :)

   Poista
 9. ihana toi torsten💕 ja toivottavasti uusi satula on hintansa veroinen😊

  VastaaPoista
 10. Itsellekkin oli messut vähän pettymys.. Mutta ihanaa, teilläkö on jo noin sula kenttä! Olisipa täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä. Kenttä on kyllä ihanan sula, pääsee kunnolla treeniin :)

   Poista
 11. Ihanan sula kenttä! Tais Torsten tykätä pikkusen hyppäämisestä, ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Torsten kyllä oli ihan innoissaan :)

   Poista
 12. Voih ihana nähdä myös teitä;) Toivottavasti satula olisi super duper. Käytetty Devoucoux ei istunut Dominiquen mielestä joten etsintä jatkuu.

  VastaaPoista
 13. Heissun! Järkkään blogissani valokuvauskilpailua, aiheena tietenkin viimeisin Horse Fair. :) Tervetuloa mukaan!

  http://lannennopein.blogspot.fi/2015/03/valokuvauskilpailu-helsinki-horse-fair.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kilpailu! Mulla ei vaan taida olla siihen mitään asiaa ;)

   Poista