tiistai 13. tammikuuta 2015

Viikonloppu Grantin opissa

Siirtymisiä toisensa perään


Viikonloppu kului antoisissa merkeissä, kun saimme nauttia lyhyen ajan sisään jo toistamiseen Grant Shcneidmanin valmennuksista. Melkein niin lyhyen ajan, ettei kehitystä edelliseen ollut tapahtunut juuri nimeksikään ;) Etenkin, kun suurimpana korjauksena on oma käsi, jonka uudelleen ohjelmointi vaatii aikaa. Mutta jos valmennukseen ei uskalla mennä harjoittelemaan, niin mihin sitten? Koppi lainatun nelivedon perään ja tuulta päin - tällä kertaa Kylmälän suuntaan !

Lauantain pääteema oli omassa istunnassa sekä väistöjen sisällä tehdyissä siirtymisissä. Shorter your reins, keep your hands down and quiet, move your left leg front. You know those blue jeans with back pocekts? Sit on them. Jälleen ratsastaja koki ahaa-elämyksen ja homma saatiin ihan kivaan balanceen. Torsten ravasi todella isosti, mutta myös todella matalana, kun ohjat eivät tahtoneet pysyä käsissä - your horse offers for you collecting, but because your long reins, you can't take it. Sileät nahkaohjat vaihtuivat sunnuntaiksi kumiohjiin ... Niistä olisi ollut hyötyä myös pohkeenväistöjen ja avotaivutuksien välissä tehdyissä ravi - käynti - ravi siirtymisissä ;) Laukka-avoissa tehdyt ravisiirtymiset aiheuttivat todellista päänvaivaa, mutta onnistuttuaan korkeaa mieltä ja hymyä korvasta korvaan, sillä Torsten tuntui todella kokoavan takaosansa päälle paremmin kuin ennen. Tunnin siirtymis- ja väistötyöt eivät menneet hukkaan, sillä hyvin takaa polkevalla hevosella oli mukava lopettaa - ja erittäin miellyttävä myös seuraavana päivänä aloittaa :) Kuvat lauantailta.

Sunnuntaina keskityimme takapään aktivointiin perinteisillä siirtymisillä; Torsten helposti romahtaa lavoilleen siirtymisissä alaspäin. Jokaista siirtymistä kohden tulikin ratsastaa vielä kaksi askelta lisää; pidäte, yksi - kaksi. Pidäte pyysi Torstenia odottamaan, ensimmäisellä askeleella naputettiin raipalla hieman sisätakajalkaa ja toisella askeleella pysähdyttiin takapää alla, etuosan leviämättä. Tämä oli varmasti minulle hankalampi tehtävä hahmottaa kuin Torstenille. Loppuun saimme kuitenkin varsin mallikkaita siirtymisiä jokaisessa askellajissa. Siirtymiset itsessään jo parantavat kantovoimaa, mutta takapään aktivointi tällä tavoin oli minulle uutta - ja se todella näkyi tuloksessa. Torsten ravasi hurjan isolla askeleella hyvin itsensä kantaen, ja laukan kokoaminen tuntui huomattavasti helpommalta kuin ennen.


Videon ensimmäinen klippi la, loput su.

Taas on työkaluja pakissa enemmän kuin niitä muistaa käyttää; päätreeni kuluu oman istunnan balancen löytämiseksi, sekä Torstenille takaosan a) vahvistamiseksi b) nopeuttamiseksi. Siinä on meille tavoitetta seuraavaa kertaa odotellessa :)

42 kommenttia:

 1. Ei oo totta! Just tulin kurkkaamaan että olisko tullut uusi päivitys ja 1 min sitten olit julkaissut! Olinko eka, olinko? :D

  VastaaPoista
 2. Miten Torstenin laukka näyttää jotenkin niin hassulta? Ihan kuin se olisi rikkomassa koko ajan raville? Miltä se tuntuu selkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelimme laukassa kokoamista, minkä suorttamiseen Torstenille ei ole vielä riittävästi voimaa tai tasapainoa - treenillä sekin toivottavasti muuttuu :)

   Poista
  2. Aaa, okei. Ihan varmasti muuttuu, ei siinä auta kuin treenata ja toistaa. Eli hyvällä tiellä! Go!

   Poista
 3. Tosi kivan näköistä menoa, Jilla! Hienoja tahdikkaita väistöjä, hyviä siirtymisiä ja Torsten puksuttaa ylämäkeen, ihan wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa vei mun sanat! Wau! :)

   Poista
  2. Wau wau mitä kommentteja, kiitos kiitos ! :))

   Poista
  3. Pakko kommentoida vielä: katsoin videon uudestaan äänet päällä, ja miten ihana valmentaja, mahtava tyyli kommentoida aina thäääääääts right mukavalla äänellä. Just love it! Ja noi teidän väistöt on kyllä niin makeita!!

   Poista
  4. Joo, Grant on ihan huippu! :) Niin positiivinen ja tarkka - että ei koko tunti ollut pekkää thäts rightia, vaan kyllä sinne mahtui muutama tiukempi sanainen kommenuskin omista käsistä ... ;)

   Poista
 4. Tahdikasta ja tasaista menoa!

  VastaaPoista
 5. Ootte tyylikäs ratsukko ja sulla on täydellinen kouluratsastajan istunta. Hyvälle näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tiedä siitä istunnasta, mutta kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 6. Kumiohjat jep!! Itsekkin vaihdoin kumisiin jo noin vuosi sitten, mikä keksintö! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on niissä puolensa. Nahkaohjat ovat vain näin talvella lämpimämmät ;) Vuosia sitten mulla oli tosi ohuet kumi/nahka ohjat, jotka menivät poikki, joten nyt nappasin estesuitsista tällaiset paksummat... Pitäisi koittaa löytää jostain sellaiset ohuet niin olisi mukavemmat käteen :)

   Poista
 7. Lopun ravi oli magee !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kyllä sitä kaksi päivää haettiinkin ;)

   Poista
 8. Grant puhuu kyllä asiaa ja Torsten on ihan mielettömän hienon näköinen tossa videolla!! :) lisää voimaa taakse ni ken tietää mihin kaikkeen oikeen pystytte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon lisää voimaa niin päästäis sinne harjoitus A-tasolle ;)))

   Poista
 9. Oletko tekemässä varustepostausta joskus? Mistä tuo ihana huopa on, saisiko siitä lähikuvaa, millä satulalla meet ja mitkä bootsit Torstenilla on, tarvitsisin just tuollaiset isot, mutta huomaamattomat. Olette hieno ratsukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti :))

   Tuo huopa on tilattu Hipposportista, ja joo, se on kylä aika makee ;) Lähikuvaa tulossa lähikuukausina. Satua on meidät albion platinum ultima ja bootsit on BOTin. Ne on tosi hyvät! Enää en ratsastaessa sielällä juuri niitä tartte, mutta nyt oli kuljetuksesa päällä joten jätin varmuudeksi jalkoihin.

   Poista
  2. Ei hyvää päivää näitä kirjoitusvirheita, pahoittelut!

   Poista
 10. Täytyy nyt kyllä kommentoida näin anonyymisti, kun olen pitkään blogiasi jo seurannut. Grantin opeissa oli kyllä paljon hyvää, erityisesti tuo kahden askeleen -ajatus ennen siirtymistä, miksen itsekin ole hoksannut moista? Ratsastushan on suurilta osin mielikuvien hahmottamista, ja näin ruudun välitykselläkin ajatuksesta sain itsekin ahaa-elämyksen...täytyypä mennä siis testaamaan....

  Torstenin ravi parani huimasti lopussa, pitäkää siis tästä ajatuksesta kiinni :-)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet ollut mukana jo pitkään ja kiitos kommentistasi!

   Siirtymisiin liittyvät kaksi askelta olivat tosi hyvä mielikuva - ihan totta, sitähän se ratsastaminen on!

   Poista
 11. Tosta takataskuajatuksesta kannattaa pitää kiinni, sillä lonkkien avaamista ja polven irrottamista sun istunta nimenomaan tarvitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli hyvä mielikuva :) Tuo lonkkien avaus onkin tosi tärkeää - ja tietysti, kun Torsten on niin superleveä, myös melko haastavaa.

   Poista
 12. Hienosti menette! Kiva teksti ja video :)

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvän näköistä menoa. :)
  Videota katsellessa tajusin, että Ville on rakenteeltaan hiukan Torstenin tyyppinen. Edestä hyvin kehittynyt ja ryhdikäs, mutta pylly on kuin eri hepan. Torsten kokoaa todella hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lisää lihaksia pyllyyn niin kokoaisi vielä hienommin :)

   Poista
 14. Ratsastat tosi kauniisti, ihailen jalkaasi joka jättää hevosen kyljet rauhaan ja käytät vaan tarvittaessa jalkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvoin sitä tulee omasta ratsastuksesta päällimmäisenä ajateltua niitä positiivia juttuja, joten toi oli ehdottoman kiva kuulla :)

   Poista
 15. Siistiä ja tehokasta ratsastusta! Tuo muoto missä hevosesi työskentelee, näyttää sopivan sille ja tasaisuus ja rentous välittyy videosta. Joskus mietityttää hevosen tuntemukset, jos näkee tyypillisen suomenhevosen kulkevan "luotiviivalla" lyhyellä kaulalla. Mukava katsella hevosystävällistä, mutta samalla tavoitteellista ratsastusta! Tätä kohti omankin kanssa pyrkimään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo muoto onkin ikuinen pohdinnan aihe - se on Torstenille helpoin tapa työskennellä, mutta sitten se ei välttämättä riitä kisaradoilla. Tasapainoilu luotiviivan tuntumassa on kyllä yksi Torstenilla ratsastamisen vaikeimpia puolia!

   Poista
 16. On tuo laukka kyllä ihan hurjan maahansidottu. :D Mutta eiväthän suomenhevoset mitään liikeihmeitä olekaan. Kiva kuitenkin, että valmennus oli antoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten näyttää sulle varmasti kieltä jos törmäät häneen joskus.
   Valmennus oli erittäin antoisa :)

   Poista
 17. Kerrankin joku on osannut ottaa todella hyviä maneesikuvia! Wau :)

  VastaaPoista