tiistai 6. tammikuuta 2015

Pakkaspäivän sovitus

Loppiaisena


Tällaisena ihanana pakkaspäivänä, aamuna jolloin herätyskelloa ei ole tarvinnut eikä kalenteriin ole merkitty yhtään mitään, on ollut hyvä jatkaa satularumbaa. Vuorossa oli ihana, pehmeä ja lopulta liian kapea - Childeric. Uuden satulan ratsastuskokeilu ei varsinaisesti ole kaikista optimaaleinta tehdä päivänä, jolloin ratsastaja on pukeutunut useampiin housuihin ja poni pitäisi pitää vällyjen alla lämpimässä :) Onnistuttiin kuitenkin.

TorstenTapiiri ;)


Aavistuksen kapea satula saa Torstenin "rullaamaan" - niin lievästi, että tuskin näkyy videolla, mutta niin, että sen tuntee selkään.

Vitsailimme selkään nousemisen jälkeen, että nyt saisi Torsten uuden satulan myötä (koska jos vika ei ole satulassa, niin missäs sitten? ;)) esitellä vähän Totilasmooveja. Korjattiin pikaisesti, että ehkä sittenkin Valegro olisi parempi roolimalli; Torsten the Totilas ei tätä enää kuullut, kun tuon mustan orin nimikin matchaa paremmin oman ruskean ruunani kanssa ;) Alla TTn tyylinäyte, takajalatkin tallissa ;)


Huomenna sitten takaisin opepöydän taakse pitkän loman, joka siis pääpiirteittäin on istuttu assarin tuolilla, jälkeen. Torstenille puolestaan on luvassa ohjasajoa, joten sillä saralla allekirjoittanut saa vapaata, ja lähinnä katsella hienoa ponnya ohjastan käsissä. Loppuviikko on myös laitettu järjestykseen Torstenin kohdalla, sillä torstaina käydään maastossa ja perjantaina tehdään siirtymisiin liittyvä treeni viikonloppua ajatellen. Silloin on jälleen aika Grantin opeille :) Ihan mahtavaa. 

Kiitos jälleen satulakommenteista - ja tietysti kaikista muistakin :)) - ja oikein ihanaa viikon jatkoa!

13 kommenttia:

 1. Lavat näyttävät tällä satulalla irtonaisille ja liike suuremmalle, ainakin pellolla? Miksi pidät mainitsemaasi rullausta huonona,etkö tavoittele peräänantoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä pellolla, (kun tarkastellaan varsinkin takajalkoja) ei liiku niin letkeesti. Rullaus ei ole sama-asia kuin peräänanto. Googlettelepa...

   Poista
  2. Joo, lavat liikkuivat minunkin mielestä paremmin, mutta toisaalta meistä ei kumpikaan ollut parhaimmillamme eilen, ei myöskään ratsastuspohjat. Toisaalta satula kyllä oli melkoisen tiukka edestä, joten vaikka nyt kulkisi "kivasti", aiheuttaisi varmasti myöhemmin jumeja ja pienempää liikettä.

   Ja juu, peräänanto ja rullaus ovat kaksi täysin eri asiaa. Rullatessa hevonen hakeutuu reilusti luotiviivan alle eikä käytä selkäänsä enää oikein - kannattaa tosissaan googlata tarkempi vastaus :)

   Poista
 2. Mun silmään satula näyttää aavistuksen takapainoiselta = ahdas edestä.

  VastaaPoista
 3. Onko tossa matto hevosen pyllyllä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varmaan joo, kun ei tolla hevosella taida loimia olla!:D

   Poista
  2. Joo, meillä ei ole enää mattoja kotona kun oli pakko viedä ne kaikki Torstenille, ettei ponireppanan tarvitse paleltua :)

   Poista
 4. Lentävä matto... tai hyvin pehmoinen villainen torkkupeitto.
  Mä niiin haluaisin Torstenille sellaisen talliloimen joka olisi vuorattu "baby newborn" pehmoisella villalla kauttaaltaan. Jos joku tietää sellaisen sanokoon hep. Ja nyt en tarkoita niitä villaloimia joilla voi raastaa vaikka porkkanoita kun ovat niin karheita, tai sellaisia jotka ovat malliltaan pakkopaita. Vaan ihanaa yleellisen pehmeää villavuorattua loimea.

  Sitä mä pohdin että tuo kokeiltu satula oli selkeesti edestä nafti ja kun saulahuopa karkasi taakse aivan samoin kun sun omassa satulassa, niin onko omasikin sitten ahdas... Ärsyttävä satularumba.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se, että huopa liikkuu satulan alta, on merkki siitä ettei satula istu hyvin :/

   Poista
  2. Niin, no sanopa se; kuka sellaisen loimen Torstenille nyt valmistaisi? ;D Ehkäpä jotain merinovillaa, mahdollisesti? Tavalliset loimethan kun eivät varmasti ponille kelpaa :P

   Ja juu, kyllähän huovan valuminen kertoo karua kieltä satuloiden epäsopivuudesta ... :/

   Poista