torstai 15. tammikuuta 2015

Bloggaamisesta

ja muutama sana sananvapaudesta Blogin kirjoittaminen on nykypäivänä harrastus siinä missä ratsastus, maalaaminen tai baletti ovat. Harrastukseen panostetaan, sen kautta kehitetään itseä ja ennen kaikkea sitä tehdään, koska se on mielekästä. Ja kivaa! Siinä missä osa meistä opiskelee itselleen harrastuksestaan ammatin, muuttuu myös yhä useammalle bloggaajalle kirjoittaminen harrastamisesta työksi. 

Se mitä blogeihin kirjoitamme - postauksien tai kommenttien muodossa, on täysin meistä itsestämme kiinni. Kokemuksia valmennuksista, mielipiteitä hevosen pidosta, kouluista, tasa-arvosta, valtiosta - uskonnosta. Suomen perustuslakiin kirjattu sananvapaus takaa meille mahdollisuudet kirjoittaa mitä vain, mistä vain - huomioden kuitenkin jokaisen henkilön yksityisyyden suojan.
Harvoin tulee mietittyä tuota arvokasta lakia - meille itsestäänselvä asia kun ei toteudu joka maassa.

Maailmaa järkyttänyt ranskalaisen lehden toimitukseen tehty, yli 13 hengen vaatinut terrori-isku kertoi surullista tottuutta siitä, ettei sananvapaus ole turvallinen itsestäänselvyys edes eurooppalaisissa sivistysvaltioissa.

Saudi-Arabiassa omat mielipiteensä uskonnostaan blogiinsa kirjoittanut mies on tuomittu tuhanteen raipaniskuun. Tuomio on laitettu käytäntöön viime perjantaina, kun ensimmäiset 50 iskua annettiin julkisella paikalla. Seuraavan kerran ruoskinta tapahtuu, kun miehen selkä ja jalat ovat parantuneet sen verran, että hän kestää uuden käsittelyn.

Sanoissa on voimaa. Kynä on miekkaa terävämpi. Sanoilla luodaan mielikuvia paremmasta huomisesta, annetaan toivoa ja uskoa. Kritisoidaan ja samaistutaan - yhdistytään, ympäri maailmaa. Jos sinä kirjoitat tai luet blogeja; tämän tekstin tarkoitus on vedota sinuun. Vedota sananvapauteen, johon tulisi olla mahdollisuus sukupuolesta, kansalaisuudesta, uskonnosta ja poliittisesta kannasta riippumatta. Meille jokaiselle. Kirjoita nimesi adressiin, joka on saudi-arabialaisen miehen mahdollinen pelastus.

Vapaapäivänä, katsellessa Torstenin ja Tolbertin talvilaiduntamisen riemua upeassa, miltein keväisessä ilmassa, sitä muistaa, miten etuoikeutettu saa olla. Miten paljon hyvää omassa elämässä on - ja miten tärkeää on olla pitämättä sitä kaikkea iloa itsellä. Ja juuri sen takia minä bloggaan. <3

34 kommenttia:

 1. Vau millaisia kuvia ♥
  Minkä rotuinen tuo Tolbert on? Näyttää tosi pikkuiselta. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merika :) Hän on irlannincob, ja aivan mahtavan ihana hevonen!

   Poista
  2. Aivan ihana. :) Niin joo, unohtui kirjoittaa eilen, että allekirjoitus lähti saudi-arabialaisen miehen hyväksi!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja nätti tuo torstenin kaverikin! :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti kirjoitettu! Ja ihania kuvia:) Nätin värinen ja kuvioinen tuo Tolbert ( niinkun Torstenkin. vaikka kuviointia ei pahemmin olekaan ;) )!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas Jenna kommentistasi :)
   Haha, joo, Torsten on aika plainin näköinen kaverinsa vieressä ;) Ja tämä kaveri, hän on ihana!

   Poista
 4. Älyttömän hyvä postaus! Ja kaiken lisäksi vielä tosi ihania kuvia♥

  VastaaPoista
 5. Onpa nätti irlannincob. Ilmeisesti vauhtiakin löytyy! Pakko silti kysyä että kun laittelet tänne blogiin kuvia muista ja muiden hevosista niin kysytkö aina luvan? Edellinen tarhakaveri, kentällä menijät ja missä sitten ikuna kuvaatkin? Tää on jo muetityttänyt pitkään mutta empä ole rohjennut aiemmin kysyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on nätti :)

   Joo, kyllä kysyn aina luvat. Kerron mihin kuvat menee, saako mainita nimeä jne. Kentällä kuviin ei olekaan osunut pitkään aikaan ketään muuta taustalle, mutta videoissa joskus saattaa joku vilahtaa. Siihen en kysy erikseen lupaa, sillä ratsukkoa ei ole tarkennettu tms.

   Aina saa ja kannattaa kysyä :))

   Poista
 6. Hienoja kuvia. Sitä täytyy ihailla, että osaat käyttää aurinkoiset hetket niin hyvin hyväksesi. Silloin pitää antaakin kameran laulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Tosin täällä kameraa laulattaa äitini, minä seisoskelen vain vieressä ja ihailen poikia :))

   Poista
 7. Mitä elämäniloa ja riemua noilla kaveruksilla, aivan ihana ic Torstenin kamuna!

  VastaaPoista
 8. Todella hieno teksti, enpä olisi itse osannut pukea tötö aihetta oaremmin sanoiksi! Ja upeita kuvia, ihanaa, että Torstenilla on uusi ystävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Torstenin ystävä on aivan mahtava !

   Poista
 9. Painavaa asiaa hienolla kuvituksella. Minkä säkänen tuo mahtavan näköinen cobi on? Tuleeko se ja Torsten hyvin toimeen? Ihanaa että hevoset saavat juoksennella laitumella talvellakin, jossain paikoissa se on kielletty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Säkäkorkeudesta en tiedä, pienempi kuin Torsten :D Kaksikko tulee oikein hyvin toimeen - näistä kuvista huolimatta Torstenilla on pomonpaikka. Onneksi se osaa olla melko kohtelias ...

   Talvilaidunnus on kyllä suuri etu :) Edellisellä tallilla laidunaidat kerättiin aina syksyisin pois talven ajaksi, joten tällainen ei olut mahdollista. Nyt täytyy ottaa kaikki ilo irti :)

   Poista
 10. Moikka!
  Mä en nyt kommentoi tätä postausta ollenkaan vaikka kommentin tähän kirjoitankin, heh... Mutta niin siis mun pointtina on että WAU MIKÄ BLOGI!!? Miten mä oon tän missannut kaikki nää vuodet?! En käsitä. No, tässä olen. Luin vähän vanhempia postauksia sekä noi suosituimmat. Ei terve miten upeita ja hauskoja kuvia sekä LOISTAVIA tekstejä. Tinder-postaukselle repeilin ihan täysillä (en myönnä käyttäväni työaikaa blogien lukemiseen ja näin ollen jouduin siis ehkä nolosti yrittämään peittää pyrskähdykseni), varsinkin kommenteille cm-kohdasta... :DDD

  En tiiä mä luulen et nyt löyty uus lempiblogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Rosse, kiitos!! :DD Ja ehdottomasti tervetuloa mukaan :) Ihan mahtavaa. Ja hei, kukapa meistä nyt työaikaa blogien lukemiseen käyttäisikään? ;)

   Poista
 11. Hienoja kuvia! Torsten ja tämä sen kaveri ovat niin upeita hevosia, sääkin näköjään suosi. Allekirjoitus lähti tän miehen hyväksi, ihan kauheaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Hilla ja kiitos kauniista kommentistasi! Aurinkoisia päiviä sinulle :)

   Poista
 12. Tärkein ensin; Tolbert on ihana. Harvoin saa kohdata hevosen jolla on suuri sielu <3

  Mitä tulee maailmalla tapahtuviin hirmutekoihin ei voi muuta kuin todeta että ihmisillä on raakalaismaiset ja julmat jumalat. Uskon varjolla voi tehdä mitä tahansa kauheuksia. Voisi olla ideaa kieltää kaikki maailman uskonnot. Pistetään Räsäsen Päivi asialle, sehän tykkää kieltää kaiken ;)
  Vetoomus on allekirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aivan mieletön hevonen!

   Niin, ehkäpä Räsänen olisi tähän hommaan oikea henkilö ...

   Poista
 13. Aivan mahtava toi Tolbertin "vasen suora" -kuva! Ja ihanaa kun Torsten näyttää niin iloiselta uuden ystävänsä kanssa telmiessään, vaikka meenaakin saada "nyrkistä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hän on hauska :D Tosin, heillä menee kyllä oikeassa elämässä hierarkia hieman toisinpäin ;)

   Poista
 14. Ihania kuvia, varsinkin tuo tokavika! Niitä katsellessa ja tekstistä järkyttyessä tuli vähän sellainen olo, antaisi eläinten kertoa meille se, mihin me emme pysty, se kuinka eletään sovussa ja onnellisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Sen kun kaikki oivaltaisi ...

   Poista
 15. Oon pitkään jo lukenu sun blogia ja aina ihaillu just näitä kuvia ja tietenkin torstenia :) kun tulee bloglovinin kautta luettua postaukset ni harvoin tulee kommentoitua mut nyt päätin että lähtee. Kirjotat monipuolisia ja tarpeeks lyhyitä postaukisa et ne oikeesti jaksaa lukee ajatuksella :) voimia sulle vielä inton suhteen <3 koita jaksaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos päivääni piristäneestä kommentistasi! :)) Ihanaa että olet täällä mukana.

   Poista