keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ikinuori

Setähevonen antaa kyytiä ...Maanantaina oli pitkästä aikaa se päivä, jolloin Into jälleen valjastettiin kärryjen eteen. Edellisellä ajokerralla puissa ei ollut vielä lehtiä ... Niin se aika rientää ! No, joka tapauksessa, voitte vain kuvitella, miten tomerana ja ryhdikkäänä, silmät loistaen ja intoa puhkuen eräs Setähevonen seisoi käytävällä valjastuksen ajan. Tai miten samainen hevonen kärryjä valjaisiin kiinnittäessä heitteli perässä roikkuvaa koppista sladissa, samalla kun kaksi blondia yritti roikkua ohjaksissa. Lämmitti kuulemma renkaita ... ;)
Puhumattakaan ajolenkistä, jonka aikana käyntiä kulutettiin viitisen askelta ja ryöstäytymisyrityksiä laskiessa sormet loppuu kesken. Taisi Into kerran onnistuakin, kun sai  pyörän osuessa kuoppaan sellaiset lädöt, että kuskista tuli nopeasti matkustaja. No, onneksi hurjilta läheltä piti tilanteilta vältyttiin, vaikka me kyydissä olijat olimmekin välillä tukehtua nauruun - ja satunnaisesti myös soraan ;)
So, ensimmäisen lenkin jälkeen Into - kuski 6-0 tilanne. Sellainen peli ei vain vetele, joten tiistaina otettiin uusinta. Suuhun kuolain joka ei ollutkaan enää markkinoiden johtavan kuolainvalmistajan pehmein rauta, ja ohjiin lenkit kiinni. 

Valjastus ynnä muut esivalmistelut sujuivat jo huomattavasti rauhallisemmin, vaikka Setähevosella tiettyä pilkettä silmäkulmassaan olikin. "Ai ne ei edellisellä kerralla saaneet riittävästi vauhtia!"  
Mistä sitten johtuikaan, mutta Into kulki tasaisesti ja yleensä sitä askellajia mitä kärryiltä pyydettiin :) Ehkäpä Herra nyt taas hetkeksi muisti, ettei oikeasti ole ratakireä kilpuri, vaan seniorihumppaa harrastava eläkeläinen ;)
Takaisin laitumella, missä Torsten jo odotteli malttamattomana Setähevosta töistä pois, (Torstenilla ei edelleenkään ole kenkää, joten poni vähän lomailee ;)) kävi kuitenkin selväksi, mitä voi kirjoittaa ponien kalentereihin tälle päivälle. Beauty Spa-hetki hevosille, jotka harjoittivat suunnattomalla nautinnolla piehtarointinsa (niin, siis Torsteninhan ei olisi tarvinnut hieroa lihaksiaan, mutta mitä Into edellä, sitä Torsten perässä ...) laitumen savisimmassa kohdassa - tietenkin ! Ei siis auta muu, kuin pukea kuravarusteet päälle ja suunnata tallille mutakuorrutettujen hevosten luo ...

Kivaa keskiviikkoa sinne! :)

10 kommenttia:

 1. Ihana Intoilija!! :)

  Siis kerroitko nyt meidän edellisistä ajoreissuista vai teidän? Eka reissu: ei käsilenkkejä, kuskin sormet tunnottomat, ryöstävä hevonen. Toinen reissu: käsilenkit, normaalin tuntuiset sormet ja VÄHEMMÄN ryöstävä hevonen. Kuinka voi olla että omista kavioista sinkoilevat kivet voivat olla niin "pelottavia" että täytyy laukalla lähteä karkuun, kun ne osuvat kärryyn? :D ja ehkä myös ajolasit olisi hyvät ja kannattaisi pitää suu kiinni, jotta se ei ole käynnä soraa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hauskaa. Into ei onneksi siitä sorasta mitään sano, en tiedä mitä noista lenkeistä tulisi siinä tapauksessa ... Kun vauhtia piisaa ihan muutoinkin, ainakin jos rengas osuu kuoppaan ... On sitten kiva ajella jotain nimismiehenkiharaa pitkin ;))

   Poista
 2. Kovin on laukkaherkkä ravihevosesi sun ;)
  Mahdotonhan tuo on. Viime vuosien vapaan kasvatuksen tulos ;)
  Kepposteleva, itseriittoinen ryökäle. Ja silti se rakkain. On se niin upea Hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaipa siinä joku syy on että ravuri tittelin edessä lukee EX ;) Onneksi <3

   Poista
 3. "Prrr, prrrr!" Ihana! Ja fiksut hevoset kuorruttavat itsensä mudalla, eikös ne savannien elävät käytä samaa tekniikka ötökkäsuojana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kyllähän nämä hienostelevat pullasuomenhevoset ovat ihan verrattavissa savannin villieläimiä ;)

   Poista
 4. Onse Into niin komea hevonen että oksat pois! Voisitko muuten kirjoittaa ihan oman postauksen Inton nivelkulumasta, miten oireili, miten todettiin, miten hoidetaan? Itselläni myös nivelvaivainen hevonen (todettu eilen) joten olisi mielenkiintoista kuulla tästä vaivasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se, kiitos :))
   Ehdottomasti! Tätä on kerran aiemminkin pyydetty mutta en ole vielä saanut sitä aikaiseksi. Tsemppiä hevosesi kanssa, onneksi tuohon vaivaan on nykypäivänä olemassa monia hoitokeinoja.

   Poista
 5. koskas päivittelet blogikirppistä?

  VastaaPoista