maanantai 30. kesäkuuta 2014

Sumuinen kisapäivä

Extempore kilpailupäivä, allekirjoittaneen muisti kun on kovin rajallinen ...


Kun perjantaina tajuaa, että on ilmoittautunut tulevana sunnuntaina järjestettäviin koulukilpailuihin, voi tulla kiire. Ponilta puuttuu etukenkä, koppia ei ole varattu - puhumattakaan siitä ratsastuksellisesta valmistautumisesta ... 

Viimeisen silauksen kilpailupäivä sai kuitenkin ratsastajan järkyttävästä darrasta, kun yksi lasi valkkaria ilta-auringossa Lasipalatsin terassilla vaihtui pikkutuntien shoteiksi - ja lopulta sateinen päivä valkeni Sokos hotelli Vaakunassa. 


Eipä siinä, närästyslääke huiviin ja mäkkärin kautta kotiin. Tallilla hevonen kuntoon ja auton keula kohti Siuntion Övergårdia. Verytellessä maneesissa ratsastaja sai kokea iloisen yllätyksen, kun alkuviikon ongelmien jälkeen peilien edessä olikin ihan erinäköinen poni. Sellainen kevyt ja aktiivinen, pyöreä (valitettavasti edelleen myös vatsasta, mutta onneksi myös niskasta) ja kovin motivoitunut. Peilit on pop.


Radalla, jossa siis KN Specialin kiemuroita ratsastettiin, hyvä syke jatkui. Itsekin pystyin ratsastamaan, heikko olo unohtui eikä jännitys saanut kokonaan vallattua mieltä. Muutamassa pätkässä Torsten tuntui hieman jännittyneeltä, eikä keskiravi lähtenyt heti alusta alkaen niin kuin toivoisi sen tekevän, mutta muutoin olin enemmän kuin tyytyväinen. Päässäni laskin nopeasti prosentteja reilusti yli kuudenkympin - vaikka sehän on täysin päätöntä, siis arvuutella niitä numeroita. Siinä missä itse ratsastin kevyttä ja erittäin aktiivista, tarkasti suorittavaa hevosta, näki tuomari edestä vahvan ja takaa hitaan hevosen. Prosentit jäivät vaatimattomiksi, 60,60. Kyllä muuten harmitti. Positiivista palautetta tuli ainoastaan teiden ratsastuksesta, ei juuri muusta. 


Minkäs teet, arvostelulaji on aina yhtä arvuuttelua. Poniin olin kuitenkin todella tyytyväinen, kaikin puolin. Ja jos ponille tarjoillaan buffasta sokrua kun ratsastajan vohveli ei maistunutkaan, ei voi olla huono kesäretki :) 

Kotiin ajettiin muuten kebabin kautta. Kesäkuntoprojekti ... Noh, onneksi on taas maanantai. Päivä, joka on täynnä uutta uskoa ! ;)

12 kommenttia:

 1. Pakko jättää kommentti, kun sulta tulee aina ihanan iloisia kommentteja mun blogiin!

  Tämä on mun tämän hetken ehdoton suosikkiblogi, elämänmakuinen päiväkirja upeine kuvineen, ja mikä parasta, komeine suokkipoikineen! Tämäkin postaus aiheutti hymyilyä ja naurahduksia, takuuvarmaan tyyliin. :) Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kiitos itsellesi Wau-kommentista!
   (Eikai sun blogiin voi jättää muita kuin "ihania" kommentteja? :))

   Poista
 2. Voi että kun Torsten on ryhdikkäänä! :) pitäiskö sun aina mennä edellisenä päivänä viihteelle ni jännittäis vähemmän? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Sen takia harmittikin - poni kuitenkin näytti valokuvissakin ihan hyvältä, eikä siis vain tuntunut siltä selkään ...
   Täytyy varmaan ottaa tavaksi käydä viihteellä ennen kisoja ;)

   Poista
 3. Kesäretkikohde parhaasta päästä, Övergård ei koskaan petä ! Maisemat, puitteet ja henkilökunta, kaikki yhtä upeita ! Sateessakin.

  Viis siitä mitä paprussa luki, poniini _oli hieno_ ja hei, onhan sekin jotakin ettei loppukommenteissa ollut mitään tekopirteetä liipalaapaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta sekin. Eipä se "kivan näköinen hevonen" siellä alakommenteissa olisi lämmittänyt yhtään :))

   Poista
 4. Siis oikeesti, menit viihteeltä suoraan mäkkärin kautta kisoihin? Kääk, että sitä nuorena jaksaa. Mutta hienoja olitte, kuten aina. Tosin tuossa toiseksi ylimmässä kuvassa sulla on aavistuksen pahoinvoivan näköinen ilme, hihih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei siis enää kauaa ... :'D Täytyy ottaa ilo irti viimeisistä kisakesistä ennen vanhuutta ;))

   Poista
 5. Joko kannattaisi myöntää että Science of Motion on vain tapa ratsastaa hevonen alitempoon ja siitä ei radalla palkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti sai aikaan niin paljon ajatuksia, että palaan vastauksen kanssa piakkoin, postauksen muodossa.

   Poista
 6. Minkä luokan menit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KN Specialin kiemuroita ratsastettiin :)

   Poista