torstai 5. kesäkuuta 2014

Turhan stresssin poistaa

Setähevonen


Palatakseni vielä menneen viikonlopun kilpailuihin, täytyy sanoa, että huonot prosentit jäivät mieleen kummittelemaan. Vielä sunnuntaina, hirmuisella itsevarmuudella ja sellaisella pienellä uhoamisella ilmoitin meidät tulevan viikonlopun kilpailuissa sekä B että A luokkaan. Oma harmitus ja jännitys ja sekavat tunteet niinkin väärin luulluista prosenteista ovat kuitenkin syöneet uusien kisojen lähestyessä itsetuntoa melkoista vauhtia, ja tunnetila on tullut häiritsemään myös kotikentällä ratsastusta. Epävarmuus siitä, ollaanko riittäviä. Ja vain riittäviä. Ja miksi, miksei kumpikaan tuomari nähnyt sitä hyvää, mitä kuvittelin esittäväni, mihin pyrin jokaisella ratsastuskerralla? Että en haluaisi lukea paperista enää Sievä hevonen, saatika Nöyrä hevonen. Nöyrän hevonen-kommentti kun kääntyy mielessäni jotakuinkin näin; on sulla tosi kiltti hevonen että tommoista ratsastusta kestää. Ja sievä, se ei kuvaa Torstenia ollenkaan :D Niin voi pienestä asiasta ihminen päässään kehittää ison sopan ;)
Onneksi kotitreeni on sisältänyt paljon hyviäkin pätkiä, erityisesti laukassa. Omaa asentoaan korjaamalla saa pieniä ihmeitä aikaiseksi. Toivomme ihmettä myös olotilaan - ratsastajan, ei ponin. Torsten on poikkeuksetta tyytyväinen itseensä, sillä yrittäähän poni, kuskin virityksistä huolimatta, aina parhaansa. 

Tiistain jumpalta.Jo en tietäisi, että Torsten ei ole ollut viime kesänä läheisten islanninponien luona yökylässä (sellaista se poni harrasti silloin varsavuosina), voisin väittää, että Torstenilla olisi näppinsä pelissä tässä suloisessa varsassa ;)


MaastoseuraaInton kanssa ratsastajakin on päässyt stressivapaaseen tilaan. Herra sai tänään itse päättää, mihin suuntaan matkamme kulki - ihan ensimmäiseksi menimme siis kentälle :D Hassu hevonen. Aina tekemässä töitä. Käyntityöskentelyn sujuessa hyvin - mites muutenkaan, lähdettiin maastoon. Vihreys, aurinko, laukkaava Into peltotiellä, ilman satulaa - voisiko olla enempää kesä? Setähevonen tuntui olevan aivan yhtä onnellinen kuin matkustajansa, ja heitti vielä viimeisen ilopukin steppausaskeleiden saattelemana lähestulkoon tallin pihassa. Toiset ne vaan jaksaa ;)
Ja on se hyvä! Allekirjoittanut on nimittäin rättiväsynytpuhkipoikki iltavuoroista - ja ehkä hieman turhasta stressauksestakin - joten jätetään riekkumiset nuoremmille. Setähevonen kun on, puolitoista kuukautta omistajaansa nuorempi ;)

13 kommenttia:

 1. Setä-kulta taitaa tietää ettei asiat stressaamalla parane ;) Siitä hevosesta ja sen asenteesta voisi ottaa oppia.Paljon.

  Mitä koulukilpailemiseen tulee, niin kyllähän se on niiiiin itsensä kiduttajien laji että sille pitäisi olla joku kelakoodi ja korvattavuus sekä vieroitusohjelma ;)

  Miten paljon mukavampaa elämä olisi jos harrastelisi vain puutarhajuhlia tai jos olisi pakottava tarve kuljettaa hevosta pyörien päällä, kuskaisi niitä upeiden maastojen äärelle. Oisko hei paljon hauskempaa ? No olis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei olis joo. Launtaina suoraan uimaan vaan ;)

   Poista
  2. Pääseekös siellä muuten oikeasti uimaan? Kun mullakin on tapettavaa aikaa kaverin suoritusta odotellessa. Hei, voidaan parkua sitten yhdessä miten kauhean väärin meitä kohdellaan tuomarin toimesta... ;)

   Poista
  3. Joo, pääsee! Voidaan vaikka yhdessä laukata järveen ratojemme jälkeen ;))

   Poista
 2. Very informative and unique tips dear. Thanks for sharing :)
  Lovely Read!
  http://meditationuk.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Voi ei, ihan turhaan jäi prosentit harmittamaan, se oli siististi ratsastettu rata harmittavaisella unohduksella!! Asuttiin ennen toisen tuomarin tallilla ja häneltä valitettavasti välillä puuttuu tietty näkemys suomenhevosen sielunelämästä ;) älä mieti prosentteja vaan sitä hyvää fiilistä mikä sulla jäi radasta!!

  Tsemppiä viikonlopun koitoksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kehitäny päässäni sellaista, että jos kerrankin saan radalla hyvän tunteen aikaiseksi, ja sillä saa alhaisimmat prosentit aikoihin, niin kannattaisikohan mun etsiä joku uusi suunta mun treenille ... :D Vaikkapa maastolaukka :D

   Kiitos tsempeistä, katsotaan mite käy!! :))

   Poista
 4. Luota siihen omaan tunteeseen vaan, tuomaritkin ovat vain ihmisiä eivätkä aina oikeassa. "Nöyrä" on mun mielestä kyllä hyvä arvio :) Sievä sen sijaan...no onhan Torsten söpö, mutta ei tollanen sievä sovi reteen ruunamiähen imagoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS1. Uskomatonta että saitte noi peurat kuvan.
   PS2. Sininen sopii teille niin hyvin!

   Poista
  2. Joo, on totta että poni on perusnöyrä, särähti vain omaan korvaan kyseinen kommentti ;)

   Noi peurat oli ihan huippuja, olimme jo kävelleet niiden ohi ja vasta kun käännähdimme niitä päin, suuntasivat he juosten metsään. Aika lunkeja :))

   Poista
 5. Hyvällä fiiliksellä ja rohkeudella kohti viikonlopun kisoja!
  Ei ne tuomarit elävältä syö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystytkö todistamaan?! :DDD

   Poista
  2. Mää olen elävä todiste siitä! ;)

   Poista