sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Huippupisteillä

Lauantaina vietettiin parin viikon tauon jälkeen koulukisapäivä Torstenin kanssa. Olin ilmoittaunut meidän kahteen luokkaan - B:3seen ja He A kenttäohjelma kutoseen. Etukäteen ajattelin, että jos olisimme ensimmäisessä luokassa yltäneet huippusuoritukseen, ja sitä kautta tietysti myös huippupisteisiin (meidän skaalalla yli 65 %), olisi jälkimmäisen radan voinut jättää kiitokseksi välistä. No, hommahan meni sitten niin, että saimme kyllä ensimmäiseltä radalta jälkimmäisen - eli hurjat 65,227 % prosenttia (!), mutta tuomari saattoi olla aavistuksen kiltti, kun yhteensä viiden luokan kilpailuissa ei juuri alle kuudenkympin prosentin tuloksia näkynyt ;))


Periaatteessa rata oli oikein hyvä, raviohjelma kauttaaltaan seiskaa ja muutama kasi, mutta laukkaohjelman 15 metrin voltti muuttui halkaisijaltaan alle kympin kokoiseksi ponin heittäytyessä vasten sisäpohjetta, ja käynti, josta Torsten lähes poikkeuksetta saa ohjelmiensa parhaat pisteet, sai tällä kertaa nelosen kuskin sekoillessa ensin jalustimen ja sitten ohjien kanssa. Vähän hävetti ;) Ja tietysti myös harmitti, sillä nuo kaksi omaa rikkoa vei ponilta ruusukkeen.

Joka tapauksessa päätin ratsastaa vielä A radan, paikan päällä kun oltiin. Olin aamulla jo päättänyt, pitkän pohtimisen jälkeen, että päivän koitoksista kun selviämme, pidämme pidempään kisabreikkiä ja palaamme radoille, sitten kun siltä tuntuu. Muutama kalenteriin kirjoitettu kisapäivä myöhempää kesää varten jää myös harmittavasti väliin, kun en kengityksessä muistanut pyytää hokkireiällisiä kenkiä ;) 

A radalla Torsten oli jo väsynyt. Sain veryttelyssä laukan aika kivaan, ryhdikkäämpään moodiin, mutta radalla voimat oli jo käytetty. Ravi oli kuitenkin sujuva, lisäyksetkin lähti ensimmäisestä pyynnöstä, eikä väistöt olleet ollenkaan huonot. Laukannostot olivat yllättävän onnistuneet, mutta peruutus tuli kättä vasten. Kokonaistulos 63,750. Ratsukkona saimme Torstenin kanssa tänään siis molempiin, sekä B että A luokan ratoihin, ennätyspisteet meidän uralla :) Pitkään kisapäivään voi olla tyytyväinen. 

Kisoissa päästiin myös vetohevoseksi tuomaripäätyä pelkäävälle hevoselle. 

Ratojen jälkeen ratsastaja oli pienestä flunssasta ja hikisestä menosta niin väsynyt, 
että tällä kerralla ponny ei päässyt käymään järvessä uimassa.

Tänään kaikkensa antanut poni (ratsukko ;)) vietti päivän laitumella picnicin merkeissä. Ilta kului brunssilla ystävien kanssa Haukilahden rannassa. Ruokapuoli on siis ollut koko päivän hyvässä hoidossa ;) Huomenna palataan takaisin koulutreenin pariin. Keskitytään laukan kantovoiman parantamiseen, siirtymisiin. Siihen, miten ratsukkona pystymme poistumaan mukavuusalueiltamme. Hienosäätöön ! Ja tietysti, kuten aina, ottamaan myös rennosti :))

Ihanaa viikonalkua teille :)

16 kommenttia:

 1. Voikun hienoa, HYVÄ TE ♥ !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, mutta ehkä kuitenkin, hyvä tuomari ;))

   Poista
 2. Hienot prosentit saitte, onneksi olkoon!! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Jilla! Pidetään mielessä suunnitelmat, mistä puhuttiin kisoissa ja palataan astialle ;)...

  t. Tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti palataan, heti kun sulle sopii ! Ja onneksi olkoon teille hienosta menestyksestä :))

   Poista
 4. Hienoa että pitkästä aikaa kisat meni hyvin ja ilman ihme ongelmia ja kommelluksia :) Tekee gutaa omalle motivaatiolle, kun joskus tulee sitä hyvääkin tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vaikka tietysti molemmista radoista löytyi typeriä rikkeitä. Mutta joskus näin päin, kyllä noita vitosella alkavia prosentteja ollaan otettu aivan liian monet tälle kaudelle!

   Poista
 5. Puolikuntoisten kesäretkeksi oikein onnistunut ! Ja hei, vaikka ei päästy / jaksettu rannalle niin nähtiin kuitenkin upeita suokkeja, ei mikään turha reissu siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kannatti lähteä vaikka aamun sitä pähkäilinkin ;)

   Poista
 6. Loistoprossat ja ennen kaikkea kiva, että tuli hyviä fiiliksiä sekä verkassa että radalla! Onnittelut ja ihanalle Torstenille paljon hyvinansaittuja rapsutuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, rapsutukset menee perille ! :)

   Poista
 7. Hei,jos Torsten aukoo peruuttaessa suuta niin eikö kannattaisi laittaa alaturpis? Turha lahjoittaa pisteitä pois! Kivat % kyl sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten ei alaturpiksista juuri välitä. Aukoo suutaan ilman tai kanssa, ihan riippuen ratsastajan kädestä ... Voisihan se tilapäinen apu olla, jos vetää remmit (liian) tiukalle, mutta ei ehkä pidemmän päälle :)

   Poista