tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hienot kouluratsut

Pikainen päivitys ennen nukkumaan raahautumista mun superponeista :))


En millään olisi malttanut odottaa hieronnan jälkeistä ratsastusta. Olin niin innoissani, kun heti aamusta töiden jälkeen pääsin vihdoin tyyppaamaan poneja ! Torsten oli vuorossa ensimmäisenä, ja maastakäsin tehtyjen paine/myötäys-harjoitusten jälkeen vihdoin pääsin satulaan. Enkä olisi halunnut tulla pois. Poni oli hienoin ! Vasen lapa oli huomattavasti paremmin mun hallussa, ja liikkuvampi. Kevyt tuntuma ja hieman pidempi niska tuntuvat myös hyvälle. Tarkkana mun täytyy olla, sillä kyllä Torsten hieman venyttää raamiaan liian pitkäksi, jos ratsastaja vain ååkailee. Vihdoin tuntuu kuitenkin siltä, ettei tässä kuussa starttaava kilpailukausi ole ehkä ihan mahdoton ajatus ... 

Ravia

Loppuraveista

Inton kanssa suuntasimme kentälle suorittamaan senioribodypumpia vasta käytyämme ensin ravailemassa metsätiellä. Setä tuntui heti huomattavasti liikkuvammalta koko kropastaan sekä samalla tietysti vetreämmältä. 

Jumppasimme rauhallisesti mutta määrätietoisesti, ja lopussa kiitos seisoi. Into suoristui todella hienosti - oikeastaan, se oli rehellisemmin läpi kuin kertaakaan viimeisen puolen vuoden sisällä. Into saikin kyllä extrakehuja ja nameja. Jos joku yrittäisi mua suoristaa, heittäisin ihan varmasti hanskat tiskiin, kun tarpeeksi rankalle tuntuisi. Täytyykin aina muistaa edetä riittävän rauhallisesti isojen lihaksien kanssa, ettei aiheuta vahinkoa onnistuneen jumpan sijaan.  

Heppailun jälkeen painuin takaisin töihin, missä haaveilin jo huomisesta ratsastuksesta. Toivotaan yhtä hyvää flowta koko loppuviikoksi - myös teillekin :)

12 kommenttia:

 1. Hyvät Hevoset <3
  Ja erinomainen Erika !

  VastaaPoista
 2. Näpsäkästi liikkuva suokki.
  Mikä suitsitus sillä on, miksi olet luopunut alaturpiksesta; haitat ja hyödyt?
  Into on tosi komea, onko se Piposta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mä olen todennut, ettei alaturpiksesta ole juuri hyötyä. Jos poni tahtoo pelata kielellä ja avata suuta, remmit ei auta vaikka olisivat kuinka kireällä. Ne ehkä jopa ärsyttävät Torstenia enemmän ... Intolla taas alaturpis auttaa, joten sillä sitä käytän.

   Into ei ole Piposta, vaan hän on ihkaoikea Vieteriläinen :)

   Poista
 3. Wau! Hyvältä näyttää. Mä joudun myös harrastamaan tota paine/myötäys -treeniä Akun kanssa, joskus useampaankin otteeseen ratsastuksen aikana. Meillä se toimii niin, että jos Aku menee vahvaksi eikä suostu rehellisesti myötäämää, pysäytän hevosen ja pidän jäntevän tuntuman ja kropalla tiiviin istunnan (en vedä taaksepäin vaan vain pidän sormet lukittuina) niin kauan kunnes Aku myötää. Joskus toimii sekunnissa, mutta joskus saatetaan puoli minuuttia seistä tönöttää keskellä kenttää. :--P

  Into on kyllä niin hauskan värinen näin karvanlähdön aikaan! :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into on kyl ihan järkyttävän näköinen noin täplikkäänä :D

   Toi on tosi hyvä harjoitus. Kyllä meilläkin menee vaihtelevasti aikaa, ja Torsten on sellainen, että tänään valitettavasti ei sekään tehtävä ihan toiminut. Huomenna se pääsee maastoon, josko loppuviikosta taas työt maistuis :) Ratsastajallekin ;)

   Poista
 4. Kiva saada liikkuvaa kuvaa!! :) Torsten on hieno ja liikkuu tosi kivan näköisesti, kyllä te kesällä käytte nappaamassa kaikki tikkarit muilta ;))

  VastaaPoista
 5. Hahhah Emmi ;D Ehkä raviluokasta? ;) Sitä paitsi meiän täytyy pysytellä kaukana sun nuoresta oripojasta, se tulee ihan varmasti olemaan yksi kesän kuumimmista nimistä !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ollut vitsi!! :D äläs nyt, oripojalla on aina kisapaikoilla niin paljon katseltavaa et tikkarit ei tunnu maistuvan meille :D

   Poista
  2. Haha, täällä kyllä tikkarit maistuis ponille muttei ratsastajalle :'D

   Poista
 6. Hauska nähdä että on muitakin hyväkuntoisia, mutta tanakoita suokkeja. Omistani toinen on aika tuhti tapaus, vaikka päivittäin liikkuukin ja kunto on hyvä. Vähän liiankin hyvä rehunkäyttökyky. :) Toinen taas pysyy niin sopivana kesät talvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina tykännyt vähän raskaammista suokeista - lihaksikkaista sellaisista ;) Liian solakat suokit ei ole niin mun makuuni :))

   Poista